Afkickkliniek Apeldoorn

Afkickkliniek Apeldoorn

Woon jij in – of in de buurt van – Apeldoorn en zoek je een afkickkliniek voor de behandeling van een verslaving? Dan heb je keuze uit verschillende opties. Afhankelijk van jouw situatie, zal de ene optie wellicht beter uitkomen dan de ander.

Afkickkliniekwijzer helpt jou bij het maken van een keuze en zet de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje.


Behandeling in een afkickkliniek in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn er een aantal afkickklinieken waar je terecht zou kunnen, zoals SGGZ Apeldoorn of de Piet Roordakliniek. Als jij dus in jouw nabije omgeving hulp zoekt, dan kom je al snel uit bij een van deze instanties. In ons overzicht kun je meer lezen over de mogelijkheden, of bel ons eventueel voor meer informatie.

Als je in Apeldoorn woont – of in een van de omliggende steden zoals Vaassen of Twello – en je zoekt verslavingshulp, kun je ofwel thuis geholpen worden (ambulant) ofwel in een kliniek (intramuraal). In het geval je graag ambulant geholpen wil worden, zoek dan idealiter een instelling bij jou in de buurt, zodat je niet ver hoeft te reizen.

Welke behandelmethode het beste bij jou past, hangt af van de soort en ernst van de verslaving. Afkickkliniekwijzer zal samen met jou kijken welke behandeling of kliniek aan jouw wensen voldoet.


Behandeling in een kliniek buiten Apeldoorn (in of buiten Nederland)

Als je reizen niet erg vindt, dan heb je al meteen meer mogelijkheden. In Nederland zijn er veel opties, maar helaas zijn de wachtlijsten van klinieken vaak lang. Zoek jij direct hulp, dan kun je ook kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland. Voordeel is dat de meeste verzekeraars een dergelijke opname vergoeden, wat betekent dat je vaak hooguit je vliegticket en intake zelf hoeft te betalen.


Online behandeling

Een behandeling online volgen is niet voor iedereen weggelegd, maar voor veel mensen kan het zeker een uitkomst bieden. Zo zijn er volledig online therapie, maar ook behandelingen die slechts voor een deel online zijn. Vooral als je in Apeldoorn woont en de dichtstbijzijnde behandellocaties toch nog te ver voor je zijn, dan kan een online behandeling wel eens goed van pas komen.


Zoek hulp

Woon jij in Apeldoorn en ben je op zoek naar professionele behandeling voor je verslaving? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

De eerste stap is erkennen dat je een probleem hebt. Wees niet bang om hulp te zoeken. Afkickkliniekwijzer helpt jou graag bij het kiezen van de meest passende behandelmethode.

bel Bel ons voor advies