Afkickkliniek Groningen

Afkickkliniek Groningen

Ben je op zoek naar een afkickkliniek in Groningen voor een drugs-, alcohol- of middelenverslaving? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Afkickkliniekwijzer zet voor jou de opties op een rij.


Optie 1: Behandeling in een afkickkliniek in Groningen

De provincie Groningen telt een beperkt aantal afkickklinieken, waaronder VNN en Terwille. Wil jij graag dicht bij huis geholpen worden, dan kom je automatisch bij een van deze klinieken uit. Bekijk de mogelijkheden in ons overzicht of bel ons.

Woon je in Groningen, of in een van de omliggende plaatsen zoals Haren of Veendam, en zoek je verslavingszorg? Dan kun je er voor kiezen om thuis te ontwennen met hulp van professionals (ambulante behandeling), maar je kunt ook behandeld worden in een kliniek (intramuraal). Opname in een afkickkliniek is namelijk niet altijd nodig. Kies je voor ambulante opname, dan is het vaak wel raadzaam om een instelling in de buurt te zoeken, omdat je anders veel tijd met reizen kwijt zal zijn. Dit hoeft echter niet altijd een probleem te zijn, maar houd er eventueel rekening mee.

De gewenste behandelmethode is afhankelijk van de soort en ernst van je verslaving. Samen kijken we welke verslavingszorg of kliniek aan jouw wensen voldoet en het beste bij je past.


Optie 2: Behandeling in een afkickkliniek buiten Groningen (in Nederland of buitenland)

Ben je bereid om verder te reizen, dan worden je mogelijkheden een stuk groter. In Nederland zijn er veel opties, maar de wachtlijsten zijn vaak wel lang. Wil je niet te lang wachten, dan is een afkickkliniek in het buitenland misschien een optie. De meeste verzekeraars vergoeden een opname in het buitenland, waardoor je vaak alleen het vliegticket en de intake zelf hoeft te betalen.

Optie 3: Online behandeling

Een online behandeling is niet voor iedereen geschikt, maar voor veel mensen is het zeker een mogelijkheid. Er zijn volledig online behandelingen, maar ook deels online behandelingen.

Een behandeling online volgen is vooral erg handig als je in Groningen woont en de dichtstbijzijnde behandellocaties toch nog iets te ver zijn voor je.

Kom in actie en zoek hulp Woon je in Groningen en zoek je een professionele behandeling voor je verslaving? Dan kun je bij ons terecht voor advies. Wees niet bang om de stap te zetten naar een beter en gezonder leven zonder verslaving. Neem contact met ons op; wij helpen jou graag bij het kiezen van de meest passende behandelmethode.

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00