Afkickkliniek Haarlem

Afkickkliniek Haarlem

Heb jij te maken met een verslaving en wil je daarom graag in contact komen met een afkickkliniek in Haarlem? Gelukkig heb je dan een aantal mogelijkheden. Afhankelijk van jouw situatie, zal de ene behandelmethode geschikter zijn dan de ander.

Afkickkliniekwijzer laat je kennismaken met een aantal opties. Hieronder lees je daar meer over.


Afkickkliniek in Haarlem

Haarlem kent een aantal afkickklinieken, waaronder Brijder en PSF verslavingszorg. Voor een afkickkliniek in omgeving Haarlem kun je dus onder meer bij een van deze instellingen terecht. Als je graag wil weten welke opties je nog meer hebt, bekijk je ons overzicht of bel je ons op voor advies.

Als jij in Haarlem woont – of in Amsterdam, Amersfoort of een andere stad in de buurt – kun je kiezen tussen ambulante therapie of een intramurale behandeling. Bij ambulante therapie zul je thuis een behandeling volgen. Een intramurale behandeling betekent therapie volgen in een kliniek. Er zijn mensen die het liefst thuis ontwennen, en in zo’n geval kun je het beste een instelling in de buurt zoeken om de transportkosten zo beperkt mogelijk houden.

Niet iedereen zal dezelfde behandelmethode krijgen. Wat voor jou het beste werkt, hangt af van het type verslaving, hoe ernstig je verslaving is en wat er verder gaande is in jouw persoonlijke leven.

Wees niet bang om hulp te zoeken; Afkickkliniekwijzer kan jou helpen bij het kiezen van de meest geschikte behandeling en/of instelling.


Een behandeling buiten haarlem (binnen nederland of in het buitenland)

Is reizen voor jou geen probleem? Dan heb je natuurlijk meer keuzemogelijkheden. In Nederland een behandeling volgen kan, maar het nadeel is dat de wachtlijsten van de klinieken vaak erg lang zijn. Wil je liever zo snel mogelijk geholpen worden, dan is opname in een afkickkliniek in het buitenland misschien een beter idee.

Wil jij daar graag meer informatie over, en wil je ook weten of jouw zorgverzekeraar een dergelijke behandeling in het buitenland vergoedt? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.


Een behandeling online

Er is nog eventueel een derde optie, namelijk een behandeling online volgen. Niet iedereen vindt dit fijn, maar er zijn mensen die zo’n behandeling juist wel goed uitkomt. We kunnen daarbij onderscheid maken tussen volledig online behandelingen en behandelingen die deels online worden gevolgd.

In het geval er in jouw omgeving in Haarlem weinig mogelijkheden zijn en je een online behandeling wel ziet zitten, dan kan dat dus!

Lees hier meer over online therapie

Zoek hulp

Heb je verder nog vragen of ontvang je graag persoonlijk advies over professionele behandelingen voor verslavingen in of rondom Haarlem? Afkickkliniekwijzer helpt je graag met het vinden van de beste behandeling voor jouw situatie.

Onderneem actie en zet de eerste stap naar een gezonder leven zonder verslavingen.

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00