Afkickkliniek Heerlen

Afkickkliniek Heerlen

Je hebt een verslaving ontwikkelt, erkent dat je een probleem hebt en zoekt daarom professionele hulp. Dat is erg dapper.

Woon je in of in de buurt van Heerlen, dan heb je keuze uit een aantal opties. Welke behandeling voor jou het beste zal werken, hangt af van een aantal zaken.

Benieuwd naar de verschillende opties? Afkickkliniekwijzer zet ze hieronder voor je op een rijtje.


Afkickkliniek in Heerlen

Zuyderwende en Mondriaan Verslavingszorg zijn twee goede voorbeelden van afkickklinieken in Heerlen. Maar er zijn meerdere verslavingsklinieken in en rondom Heerlen. Bekijk daarvoor ons overzicht of bel ons voor meer informatie.

Je woont in Heerlen – of misschien in Kerkrade of Geleen – en zoekt professionele therapie voor je verslaving. Dan is de eerste keuze die je moet maken tussen ambulante therapie en een intramurale behandeling. Als je graag thuis wil ontwennen, kies je voor ambulante therapie. Bij een intramurale behandeling zul je daarentegen geholpen worden in een kliniek. Als jouw keuze uitgaat naar een ambulante behandeling – en je je dus af en toe moet melden voor therapie in een kliniek – kies dan een instelling niet te ver bij jou vandaan. De transportkosten kunnen anders hoog oplopen.

Welke behandeling het beste werkt, verschilt van mens tot mens. Het hangt namelijk af van de verslaving, de ernst ervan en de persoonlijke situatie van de persoon in kwestie.

Als je er niet helemaal uitkomt, neem dan gerust contact met ons op. Wij van Afkickkliniekwijzer helpen jou graag op weg bij het vinden van de beste behandelingsmethode.

Een behandeling buiten heerlen (in nederland of buitenland)

Als jij het niet erg vindt om voor therapie wat verder te reizen, dan worden de mogelijkheden al wat groter. In Nederland kun je op veel plekken een behandeling volgen, echter zijn de wachtlijsten van de meeste afkickklinieken vaak erg lang. Wil je niet wachten met actie ondernemen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om opgenomen te worden in een afkickkliniek in het buitenland.

Benieuwd hoe dat precies zit? En wil je weten of jouw verzekering een behandeling in het buitenland dekt? Wij kunnen jou daar advies over geven. Bel ons gerust op om al jouw vragen te stellen.


Een online behandeling

Ten slotte is er ook nog de mogelijkheid om een behandeling online te volgen. Dat is niet voor iedereen ideaal, maar sommige mensen kan het juist wel heel goed uitkomen. Er zijn behandelingen die gedeeltelijk online worden gevolgd, maar ook behandelingen die volledig online worden gegeven.

Vooral als er in jouw nabije omgeving in Heerlen weinig opties zijn en je graag wat geld bespaart, dan kan een online behandeling misschien voor jou de beste keuze zijn.

Zoek professionele hulp

Weet je niet precies waar je moet beginnen? Geen probleem; Afkickkliniekwijzer kan jou assisteren bij het vinden van de beste behandeling voor jouw verslaving, hetzij in Heerlen, hetzij erbuiten.

Erken dat je een probleem hebt en ga op zoek naar hulp. Iedereen verdient een gezond en gelukkig leven zonder een verslaving. Jij dus ook!

bel Bel ons voor advies