Coke dip voorkomen

Kun je een coke dip voorkomen en zo ja, hoe doe je dat?

Een coke dip, ook wel de dinsdag dip genoemd, ontstaat een paar dagen na gebruik van cocaïne (coke). Deze dip brengt een aantal vervelende symptomen met zich mee. Maar hoe kun je die dip nu het beste vermijden? Het antwoord daarop is simpel; door geen cocaïne te gebruiken. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de symptomen van een coke dip te verminderen.


Wat is de dinsdag dip van coke?

Als jij cocaïne gebruikt, zullen bepaalde stoffen in de hersenen langzamer af worden gebroken. Dit zijn stoffen als dopamine, noradrenaline en serotonine. Het aanvullen van deze stoffen – of beter neurotransmitters – duurt ongeveer 24 tot 48 uur. Dit is de reden waarom cocaïne gebruikers na het weekend last krijgen van de dinsdag dip, waarbij ze zich oververmoeid en somber voelen.


Hoe kun je een coke dip voorkomen?

Een coke dip voorkomen: daar is eigenlijk maar één manier voor, en dat is door simpelweg geen cocaïne te gebruiken.

Als je na gebruik van cocaïne toch last hebt van de dinsdag dip, wordt er aangeraden om het rustig aan te doen, voor gezonde voeding te zorgen en genoeg water te drinken. Ook tijdens het gebruik dien je goed gehydrateerd te blijven en vermijd je het drinken van alcohol.

Wees verstandig en vermijd frequent gebruik van coke. Want hoe vaker je cocaïne gebruikt, hoe erger de dinsdag dip zal worden. Daarnaast zal het regelmatig gebruiken van coke het risico op een verslaving verhogen.

Van een coke verslaving is het lastig herstellen. Mocht je verslaafd zijn geraakt, dan is het belangrijk om niet te wachten met het zoeken van hulp.

Meer de verdieping in? Lees ook de volgende artikelen over coke:


Veelgestelde vragen over een dinsdag dip

Hoe kun je een coke dip verminderen?

Ook al kun je een coke dip niet voorkomen, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de symptomen van de dip te verminderen. Zo is het belangrijk om rust te nemen, genoeg te drinken, en de zouten en suikers die je verbruikt hebt weer aan te vullen. Daarnaast kan het innemen van vitamine C de symptomen helpen verminderen. Wat je in ieder geval niet moet doen, is opnieuw coke gebruiken tegen de kater, want hiermee maak je de problemen alleen maar erger.

Waarom depressief na coke?

Als jij cocaïne gebruikt, kan het systeem dat het dopamine en serotonine gehalte regelt uit balans raken. Het gevolg is dat gebruikers zich somber gaan voelen. Hoe depressief iemand zich zal voelen, hangt af van de mate van gebruik. Sommige gebruikers voelen zich slechts een beetje ‘down’, terwijl anderen zich zwaar depressief voelen.

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00