Ewout In De Verslavingskliniek

Ewout In De Verslavingskliniek: Afkicken in Zuid-Afrika

Programmamaker Ewout Genemans trekt in een nieuwe serie naar Zuid-Afrika om te begrijpen waarom steeds meer Nederlanders met een verslaving in dit land een behandeling zoeken. Hij ontdekt onder meer dat afkicken in Zuid-Afrika verschillende voordelen biedt, waaronder snelle opname zonder wachttijden, veel privacy en lage prijzen. Genemans toont in zijn reportageserie bovendien een unieke kijk achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Op deze pagina lees je alles over de nieuwe serie op Videoland en leggen we uit waarom afkicken in Zuid-Afrika voor Nederlanders met een verslaving een interessante optie is.


Wat is Ewout In De Verslavingskliniek?

Ewout In De Verslavingskliniek is een nieuwe serie op Videoland waarin de bekende televisiemaker Ewout Genemans enkele Nederlanders met een verslaving volgt tijdens hun behandeling in Zuid-Afrika. De laatste jaren zijn verschillende BN’ers in het nieuws geweest vanwege hun verblijf in een kliniek in Zuid-Afrika, waaronder Koen Kardashian, Dave Roelvink en Gordon. Genemans wil in zijn nieuwe serie laten zien hoe het er écht aan toe gaat in een verslavingskliniek in dit land. Hiervoor loopt hij mee met een diverse groep Nederlanders tijdens hun behandeling in Zuid-Afrika.

De programmamaker bezoekt onder meer Anker Huis, een verslavingskliniek in Kaapstad waar vooral Nederlanders onder behandeling zijn. Hier spreekt hij mensen met een verslaving over hun afkickproces en volgt hij de stappen van hun behandeling. Verslaafden met verschillende achtergronden delen hun persoonlijke en kwetsbare verhalen met Genemans.

Informatie over het programma

Ewout In De Verslavingskliniek is vanaf 22 mei wekelijks te streamen op Videoland. In de reality serie bezoekt Ewout Genemans drie verschillende afkickklinieken in Zuid-Afrika. In elke aflevering is er aandacht voor de verhalen van mensen met verslavingsproblemen en wordt uitleg gegeven over de verslavingszorg die ze krijgen. De programmamaker probeert daarnaast antwoord te vinden op de vraag waarom zoveel Nederlanders met hun verslaving naar Zuid-Afrika gaan voor hulp.


Waarom afkicken in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is al enkele jaren een populaire bestemming voor mensen die direct hulp zoeken voor hun verslaving. Een behandeling in een kliniek in Zuid-Afrika biedt namelijk meerdere voordelen. Zo zijn er geen lange wachttijden, is de zorg van een hoog niveau en word je behandeld op prachtige locaties. Afkicken in Zuid-Afrika hoeft bovendien niet duur te zijn. In veel gevallen kun je met een basisverzekering een behandeling (deels) vergoed krijgen door Nederlandse zorgverzekeraars.

Enkele voordelen van afkicken in Zuid-Afrika zijn:

  • Directe opname, geen wachtlijsten bij veel klinieken
  • Individuele behandeling op maat door gespecialiseerde zorgteams
  • Ondersteuning en begeleiding voor Nederlanders
  • Afkicken op mooie locaties met luxe faciliteiten
  • Lage kosten en mogelijk vergoede behandeling

Privacy en afstand van Nederland

Vooral bekende Nederlanders zoals Gordon en Dave Roelvink trokken in eerste instantie naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Hier vonden ze de privacy die standaard GGZ-klinieken in Nederland niet kunnen bieden. De luxe zorg van een privé kliniek in Zuid-Afrika is echter ook goed toegankelijk voor mensen die niet wekelijks op tv te zien zijn. Zij kunnen in Zuid-Afrika ook de privacy en de nodige afstand vinden van hun problemen waardoor een volledige focus op herstel mogelijk is.


Welke afkickklinieken in Zuid-Afrika bezocht Ewout Genemans?

Ewout Genemans bezocht voor zijn nieuwe televisieserie meerdere afkickklinieken in Zuid-Afrika. Het land is internationaal erg in trek onder mensen met een verslavingsprobleem die willen afkicken in het buitenland. Sommige klinieken specialiseren zich echter in het bieden van professionele hulp en ondersteuning aan Nederlanders.

Deze drie afkickklinieken in Zuid-Afrika bezocht Ewout Genemans voor zijn programma ‘Ewout In De Verslavingskliniek’:

  • Anker Huis: Een zeer luxe afkickkliniek op een schitterende locatie in Kaapstad, Zuid-Afrika. Cliënten komen overal vandaan, maar vaak is een groot deel afkomstig uit Nederland. Anker Huis is de eerste keuze van vooral vermogende Nederlanders vanwege de uitgebreide faciliteiten, uitstekende zorg en geboden privacy.
  • Cherrywood House: Een mooie afkickkliniek in Kaapstad die onder meer bekendstaat om een uitstekend nazorgtraject later in Nederland. Kleinschalig opgezet om elke cliënt zo veel mogelijk aandacht te geven. Vooral populair onder Nederlanders die op zoek zijn naar een volledig vergoede behandeling door hun zorgverzekeraar.
  • Villa Consano: Een afkickkliniek die zich met name richt op mensen met medicijnverslaving en de behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie en burn-out. Gelegen in een mooie natuurlijke omgeving, waar cliënten de rust en kalmte kunnen vinden die nodig is voor herstel van hun psychische klachten.

Veelgestelde vragen over Ewout in de verslavingskliniek

Waar kan ik Ewout In De Verslavingskliniek kijken?

De nieuwe serie Ewout In De Verslavingskliniek kun je kijken op streamingdienst Videoland.

Welke klinieken zitten in Ewout In De Verslavingskliniek?

Ewout Genemans bezoekt in zijn programma ‘Ewout In De Verslavingskliniek’ drie afkickklinieken in Zuid-Afrika: het Anker Huis, Cherrywood House en Villa Consano.

Welke programma’s heeft Ewout Genemans gemaakt over verslaving?

Programmamaker Ewout Genemans heeft al meerdere programma’s over verslaving en de verslavingszorg gemaakt, waaronder ‘Verslaafd!’, ‘De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt’ en het nieuwe ‘Ewout In De Verslavingskliniek’.

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00