Wat doet coke met je uiterlijk?

Wat doet coke met je uiterlijk?

Cocaïne, beter bekend als coke, is een krachtige en verslavende stimulerende drug die wereldwijd populair is om zijn euforische effecten. Hoewel het gebruik van coke misschien spannend en plezierig lijkt, is het belangrijk om te beseffen dat het verstrekkende gevolgen kan hebben voor zowel de gezondheid als het uiterlijk.

In dit artikel zullen we de impact van cocaïnegebruik op het uiterlijk onderzoeken, waarbij we ingaan op de fysieke veranderingen die kunnen optreden als gevolg van langdurig of overmatig gebruik. Van huidproblemen tot tand verlies, lees verder om te ontdekken hoe coke je uiterlijk kan aantasten op manieren die je misschien niet verwacht.


Wat doet coke met je uiterlijk tijdens het gebruik?

Cocaïnegebruik doet dit met je uiterlijk:

 • Grote pupillen
 • Waterige en rode ogen
 • Strakke spieren in je gezicht en kaken; tandenknarsen
 • Een geïrriteerde neus; loopneus en niezen
 • Bleke of witte huid

De effecten van cocaïne komen een paar minuten na inname al op en houden zo’n half uur tot anderhalf uur aan. De uiterlijke kenmerken als je coke gebruikt, kunnen daarna nog een paar uur aanhouden.


Wat zijn de risico’s van cocaïnegebruik?

De gevolgen van regelmatig coke gebruik op je uiterlijk op de lange termijn vind je in deze lijst:

 • Ernstige schade aan je neus. Coke zorgt voor onomkeerbare beschadigingen in je neusslijmvlies. De bloedvaten in je neus krimpen, dit kan gaten achterlaten in het tussenschotje van je neus. In het ergste geval kan je neusbrug instorten.
 • Een direct gevolg van beschadigde neusslijmvliezen is een chronische verkoudheid (ook wel ‘Colombiaanse griep’ genoemd).
 • Veel kleine puistjes, vooral rond de neus.
 • Cocaïne zorgt ervoor dat je een verminderde eetlust hebt. Hierdoor kun je op de langere termijn gewichtsverlies oplopen en er ongezond en vermagerd uit gaan zien.
 • Als cocaïne na het snuiven in het speeksel van je mond terecht komt, ontstaat er een zure substantie die je gebit flink kan beschadigen.
 • Door slaapgebrek na coke gebruik kun je er vermoeid uit gaan zien.

Lees ook: Relatie met coke gebruiker


Meer informatie over cocaïne

Op deze pagina vind je meer informatie over cocaïne. Je leest hier alles over het ontwikkelen van een cocaïneverslaving, de medische risico’s van coke gebruik, de ontwenningsverschijnselen na stoppen en de mogelijkheden om iemand die verslaafd is te behandelen.

Professionele hulp bij een cokeverslaving

Heb je het vermoeden dat je verslaafd bent, of ben je bang dat het gebruik van een geliefde de verkeerde kant opgaat? De gevolgen kunnen desastreus zijn. Het is daarom enorm belangrijk om zo snel mogelijk te accepteren dat er een probleem is ontstaan waar je de controle over bent kwijtgeraakt.

Praten over je drugs verslaving doet veel mensen goed. Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Door het beroepsgeheim van een arts, kun je je huisarts beschouwen als een vertrouwenspersoon. Je huisarts is het eerste aanspreekpunt richting professionele hulp: je huisarts kan je doorverwijzen naar verslavingszorg of een afkickkliniek.

Professionele hulp is vrijwel altijd nodig om een drugs verslaving succesvol aan te pakken. Een opname in een afkickkliniek, waar je onder medische begeleiding kunt afkicken, is daarom verreweg de beste optie. Een opname in een afkickkliniek is een grote stap, maar geeft vaak wel de grootste kans op een succesvol herstel.

Meer de verdieping in? Lees ook de volgende artikelen over coke:


Veelgestelde vragen over coke en uiterlijk

Hoe kun je het gebruik van cocaïne herkennen?

Het herkennen van cocaïnegebruik bij iemand kan soms lastig zijn, omdat de tekenen en symptomen vaak subtiel zijn of overeenkomen met die van andere aandoeningen. Toch zijn er enkele indicatoren die kunnen wijzen op het gebruik van cocaïne. Een van de fysieke symptomen is verwijde pupillen en overmatig zweten. Ook kunnen gebruikers te maken krijgen met een verstopte of lopende neus, neusbloedingen en een verminderd gevoel in de neus en keel.

Wat doet coke met je karakter?

Coke doet het volgende met je karakter: het kan leiden tot verhoogde impulsiviteit, agressie, paranoia, stemmingswisselingen en zelfzuchtig gedrag. Deze veranderingen zijn vaak tijdelijk tijdens het gebruik, maar bij langdurig of overmatig gebruik kunnen ze een blijvende impact hebben op iemands persoonlijkheid en relaties met anderen.

Wat doet coke met je gezicht?

Coke doet het volgende met je gezicht: het zorgt voor verwijde pupillen en je krijgt een ‘strak’ gezicht. Omdat cocaïne de bloedsomloop stimuleert, zullen de ogen er bovendien rood en waterig uit komen te zien. Verder zal de persoon vaak de neus ophalen en een slecht gebit en kleine puistjes laten zien.

Wat doet regelmatig coke gebruik met je lichaam?

Naast de uiterlijke symptomen van van overmatig cocaïne gebruik, loop je het risico op serieuze lichamelijke problemen. Je moet hierbij denken aan hartproblemen zoals hartritmestoornissen, chronische uitputting en ondervoeding van je lichaam en verwaarlozing van je persoonlijke gezondheid en hygiëne.

bel Bel ons voor advies