Wat doet coke met je uiterlijk?
Cocaïne kent naast het risico op het ontwikkelen van een serieuze verslaving ook andere gevaren. Coke kan je uiterlijk flink beïnvloeden, zeker bij structureel en regelmatig gebruik.
Leer meer over stoppen met coke
020 - 532 0030
Ma-Vrij van 08:00 - 22:00
Weekend 12:00 - 17:00
Leer meer over stoppen met coke
DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?
Bel voor advies
Ma-Vrij van 08:00 - 22:00
Weekend 12:00 - 17:00
Wat doet coke met je uiterlijk tijdens het gebruik?
Cocaïnegebruik doet dit met je uiterlijk:- Verwijde pupillen
- Waterige en rode ogen
- Strakke spieren in je gezicht en kaken; tandenknarsen
- Een geïrriteerde neus; loopneus en niezen
- Bleke of witte huid
De risico's van cocaïnegebruik
De gevolgen van regelmatig coke gebruik op je uiterlijk op de lange termijn vind je in deze lijst:- Ernstige schade aan je neus. Coke zorgt voor onomkeerbare beschadigingen in je neusslijmvlies. De bloedvaten in je neus krimpen, dit kan gaten achterlaten in het tussenschotje van je neus. In het ergste geval kan je neusbrug instorten.
- Een direct gevolg van beschadigde neusslijmvliezen is een chronische verkoudheid (ook wel 'Colombiaanse griep' genoemd).
- Veel kleine puistjes, vooral rond de neus.
- Cocaïne zorgt ervoor dat je een verminderde eetlust hebt. Hierdoor kun je op de langere termijn gewichtsverlies oplopen en er ongezond en vermagerd uit gaan zien.
- Als cocaïne na het snuiven in het speeksel van je mond terecht komt, ontstaat er een zure substantie die je gebit flink kan beschadigen.
- Door slaapgebrek na coke gebruik kun je er vermoeid uit gaan zien.
Lees ook: Relatie met coke gebruiker
Meer informatie over cocaïne
Op deze pagina vind je meer informatie over cocaïne. Je leest hier alles over het ontwikkelen van een cocaïneverslaving, de medische risico's van coke gebruik, de ontwenningsverschijnselen na stoppen en de mogelijkheden om iemand die verslaafd is te behandelen.Professionele hulp bij een cokeverslaving
Heb je het vermoeden dat je verslaafd bent, of ben je bang dat het gebruik van een geliefde de verkeerde kant opgaat? De gevolgen kunnen desastreus zijn. Het is daarom enorm belangrijk om zo snel mogelijk te accepteren dat er een probleem is ontstaan waar je de controle over bent kwijtgeraakt.
Praten over je drugs verslaving doet veel mensen goed. Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Door het beroepsgeheim van een arts, kun je je huisarts beschouwen als een vertrouwenspersoon. Je huisarts is het eerste aanspreekpunt richting professionele hulp: je huisarts kan je doorverwijzen naar verslavingszorg of een afkickkliniek.
Professionele hulp is vrijwel altijd nodig om een drugs verslaving succesvol aan te pakken. Een opname in een afkickkliniek, waar je onder medische begeleiding kunt afkicken, is daarom verreweg de beste optie. Een opname in een afkickkliniek is een grote stap, maar geeft vaak wel de grootste kans op een succesvol herstel.
Meer de verdieping in? Lees ook de volgende artikelen over coke: