Afkickklinieken in Brabant

Er zijn in de regio brabant meerdere afkickklinieken waar je terecht kan..

Woon jij in de regio Brabant en wil je geholpen worden met je verslaving? Of ben je bezorgd om een familielid, collega of een vriend of vriendin?

Verslavingsproblematiek heeft een grote impact op het leven. Niet alleen op het leven van de verslaafde, maar ook die van de naasten. Langzaam zie je de persoon waar je van houdt wegglijden in de verslaving, wat op allerlei vlakken in het leven problemen kan geven.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezondheidsproblemen, financiële problemen of sociale problemen. De verslaafde kan in een sociaal isolement terechtkomen, waardoor de problemen alleen nog maar erger kunnen worden.


Drugs- en alcoholgebruik in Brabant

Brabant staat in Nederland bekend als de provincie die wel houdt van een glaasje alcohol, de provincie met de meeste drugslabs en een relatief hoog percentage drugsgebruikers. Alhoewel de media de cijfers natuurlijk graag mag aandikken, zit er wel een kern van waarheid in.

Amfetamine, Cocaïne en Alcohol
Ook in 2018 heeft het European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction weer onderzoek gedaan naar het rioolwater. Via het analyseren van het rioolwater binnen een geografisch gebied kan men een goed beeld krijgen van de hoeveelheid geconsumeerde drugs. Van de onderzochte steden staat Eindhoven hoog op de lijst, waarbij hoge waardes zijn gevonden voor amfetamine en cocaïne.

Ook op het gebied van alcohol scoort Brabant steevast hoog. Vooral op het platteland wordt er in Brabant veel gedronken, alhoewel ook in de steden veel stevige drinkers te vinden zijn. En niet alleen tijdens carnaval.Volgens het GGZ drink je al teveel alcohol wanneer je meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt.

Wil je af van je verslaving? Lees dan gauw verder over afkickklinieken in Brabant.


Waar in Brabant kun je een verslavingskliniek vinden?

In de provincie Brabant zijn verschillende verslavingsklinieken te vinden. In grote steden als Eindhoven, Tilburg en Breda heb je verschillende mogelijkheden om een traject te volgen.

Ook in kleinere plaatsen als Helmond, Uden of Vught zijn er mogelijkheden, terwijl er verspreid door de provincie nog meer klinieken gevestigd zijn.

Niet alle verslavingsklinieken bieden ruimte voor alle soorten verslavingen, vaak zijn klinieken gespecialiseerd in een bepaalde verslaving. Doordat er zoveel keuze is in verschillende klinieken is er altijd wel één dicht bij jouw in de buurt te vinden. Hierdoor is hulp bij verslavingsproblematiek in Brabant altijd dichtbij.


Kom je uit Brabant? Doe de quicktest

  1. Is alcohol van grote invloed op jouw leven?
  2. Denk je dat je verslaafd bent geraakt aan drugs?
  3. Ga je vaker naar het casino dan je eigenlijk wilt?
  4. Of speel je een bepaalde game die altijd maar in je hoofd blijft zitten?

Heb je bij één van de vragen ja beantwoord? Neem in dat geval contact op met een verslavingskliniek in Brabant. In deze provincie zijn verschillende verslavingsklinieken te vinden. Niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere plaatsen zijn er mogelijkheden.


Neem vrijblijvend contact op met een afkickkliniek in Brabant

Neem vrijblijvend contact met een kliniek op om te vragen naar de mogelijkheden. Ook naasten die zich zorgen maken om een mogelijke verslaving van een geliefde kunnen vragen naar de mogelijkheden.

Vaak heeft een verslaafde zelf niet door dat er sprake is van een verslaving, of zal dit worden ontkend. Het is daarom ook altijd mogelijk om de hulp in te schakelen van een professioneel interventionist om direct hulp te krijgen bij een interventietraject. Zo kun je gezamenlijk werken aan een leven zonder verslaving.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00