Afkickklinieken in Utrecht

In Utrecht, het centrum van ons land, bevinden zich meerdere afkickklinieken.

Wil jij van je verslavingsproblemen afkomen in de regio Utrecht?
Ben jij op zoek naar adressen van afkickklinieken in Utrecht voor een familielid of een vriend?


Verslavingsproblemen hebben een grote impact op zowel de verslaafde als de directe omgeving. Op deze pagina vind je contactgegevens van afkickklinieken en andere instellingen in Utrecht die je kunnen helpen op weg naar een leven zonder verslaving.


Cijfers in Utrecht

Het gemiddelde drugsgebruik is nergens in Europa zo hoog als in Nederland. Met name de stad Utrecht behoort tot de top qua Europese steden.

XTC, Cannabis en Cocaïne
Utrecht staat na Eindhoven op de 2e plek qua XTC-gebruik, op de 5e plek wat betreft het gebruik van cannabis en op de 13e plek voor cocaïnegebruik. Dit blijkt uit cijfers van het EU-drugsagentschap (Emcdda) in samenwerking met het Nederlandse wateronderzoeksinstituut KWR.

Ook wat betreft alcoholgebruik scoort Utrecht hoog binnen Nederland. Van de volwassenen van 19 jaar en ouder valt ruim 11% onder de categorie zware drinker blijkt uit cijfers van de GGD.


Alle afkickklinieken in regio Utrecht

Behoor jij tot de categorie zware drinkers en kun je niet meer zonder alcohol?
Heb jij problemen met drugs in de stad Utrecht? Of heb je andere verslavingsproblemen als gokken, seks of gamen?

Het is verstandig om in dat geval contact op te nemen met een verslavingskliniek in Utrecht. In ons kliniekenoverzicht vind je diverse Utrechtse instellingen die je kunnen helpen met je verslavingsproblematiek.

1 reactie
  • Thomas van den Dolder
    3 april 2018 15:24
    01

    Ik ben thomas en ben gokverslaafd. Ik dacht het zelf te kunnen behappen.”MIS” als je in het casino bent. Je verstand is wel aanwezig maar luisteren naar jezelf doe je niet, al zeg je tegen jezelf dat je moet stoppen. Van daar dat ik nu hier aanklop. Van drinken ben ik af, was geen verslaving! Van roken ben ik af. Ik weet, dat blijft een verslaving, maar die kan ik aan. (45 jaar gerookt van af mijn elfde jaar).

    Ik heb 4 jaar mijzelf uit de schulden gewerkt en geleefd van 157 euro p/m. Nu ga ik, zoals mijn vrouw zelf, naar de klote. Door schulden (belasting €5500) op te lossen met gokken, omdat ik nog te boek sta als wanbetaler.

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00