Afkickkliniek in Spanje

Soms helpt het om afstand te nemen, overweeg dan om af te kicken in Spanje

Afkickkliniek in Spanje

Afkicken kan op vele manieren. Je kunt thuis afkicken, in een kliniek in Nederland, maar ook in het buitenland. Afstand nemen van je thuissituatie en tijdelijk buiten Nederland aan je herstel werken heeft bepaalde voordelen. Je laat je privéproblemen tijdelijk achter je en bepaalde verleidingen worden volledig geëlimineerd.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Voor snelle opname
in Zuid-Afrika

bel Via Whatsapp
In samenwerking met Cherrywood House


Heb je eenmaal de beslissing genomen om in het buitenland te herstellen dan kan een afkickkliniek of behandeling in Spanje door het gunstige klimaat en prettige leefomgeving een goede optie zijn.

Waarom afkicken in Spanje?

Prachtige omgeving

Afkicken is pittig. Een prettige omgeving kan de pijn verzachten die ontstaat. Je omgeving speelt een belangrijke rol tijdens het proces. Voel jij je prettig dan heb je meer kans van slagen. Afkickklinieken in Spanje bevinden zich vaak op mooie plekken zodat rust en privacy gegarandeerd zijn.

Geen uitstel, maar meteen werken aan herstel

Over het algemeen zijn er geen of nauwelijks wachtlijsten voor behandeling in het buitenland. Na het intakegesprek kan je vaak al snel starten.Een-op-een of behandeling in een groep

Elke verslavingskliniek heeft een eigen filosofie over herstellen van verslaving, maar er wordt over het algemeen veel tijd ingeruimd voor gesprekken. Bij sommige klinieken vinden er dagelijkse groepssessies plaats, waarbij je met lotgenoten over je verslaving praat. Het samenzijn met lotgenoten wordt door veel herstellenden als waardevol ervaren.Niet iedereen is gecharmeerd van dergelijke groepssessies en het tijdelijk samenleven met anderen. Voor cliënten die meer privacy willen zijn er andere opties. Zo is er in Spanje ook de mogelijkheid tot een-op-een counseling, een soort privé-clinic. De behandeling is intensief, discreet en anoniem. Deze laatste optie wordt niet door de verzekeraar vergoed.Geen Spaans nodig, Engels en Nederlands volstaat

Of je met Nederlands terecht kan, hangt af van de kliniek. Als een Nederlandse kliniek een eigen dependance heeft ingericht in Spanje, dan heb je kans met Nederlands terecht te kunnen. Meer gangbaar zijn klinieken waar mensen uit alle windstreken worden behandeld.

Vanwege het internationale karakter is Engels dan de voertaal. Dergelijke klinieken hebben soms wél Nederlandse hulpverleners in dienst, maar het is beter om er van uit te gaan dat je Engels moet spreken. Bij de eerder genoemde privé clinic vindt de behandeling wel in het Nederlands plaats.

Is in Spanje afkicken iets voor mij?

Wie betaalt de behandeling?
Als je je eigen verslavingstraject financiert dan liggen in principe alle opties open. Ben je afhankelijk van je zorgverzekeraar dan ligt het iets anders. De kliniek in Spanje moet dan een connectie hebben met een Nederlandse instantie. Is dit het geval dan betaalt de zorgverzekeraar jouw volledige behandeling.

En de reiskosten?
De zorgverzekeraar dekt wellicht de behandelkosten, de reiskosten zijn meestal voor eigen rekening. Wat dat betreft is Spanje een prima optie, vluchten zijn er genoeg tegen schappelijke tarieven.

Vergeet het eigen risico niet!
Vanzelfsprekend heb je te maken met het eigen risico van de zorgverzekeraar. Omdat de kosten van een behandeling dit bedrag ruim overstijgen ben je dit bedrag in ieder geval kwijt. Het kan natuurlijk goed zijn dat je naast je behandeling voor verslaving ook andere medische kosten in een jaar maakt. Deze bedragen tel je bij elkaar op waardoor de kosten in veel gevallen niet op jou drukken.

Wat kan ik verwachten van het afkicken in Spanje?

In principe verschilt de behandeling niet met opname in een Nederlandse kliniek. Het grote voordeel is de volledig nieuwe omgeving waarin je je begeeft. Dit geeft je een kick en helpt je met een frisse blik naar je eigen situatie in Nederland te kijken.

Rust en regelmaat

Je verblijf in een ontwenningskliniek moet je niet zien als straf. Er wordt goed voor je gezorgd en je leefomgeving is comfortabel. Over het algemeen eet je in groepsverband waarbij het eten van goede kwaliteit is. Regelmaat wordt belangrijk gevonden en je volgt een redelijk strakke planning waar ook ruimte wordt ingeruimd voor vrij besteedbare tijd.

Je slaapplek en andere faciliteiten

Dit verschilt per behandeling. Er zijn in Spanje privéklinieken waar je in een 5* hotel verblijft, met alle luxe van dien. Je mag dan ook gebruik maken van alle hotelfaciliteiten, zoals het zwembad. Je slaapt in je eigen hotelkamer.

In andere Spaanse klinieken is het niet vanzelfsprekend dat je je eigen kamer krijgt. Het kan zijn dat je een kamer deelt met een ander, soms zelfs met meerdere personen.Aanmelden voor een verslavingskliniek in Spanje

Wil jij afkicken en heb je Spanje op het oog? Afkickkliniekwijzer helpt je met het vinden van een geschikte Spaanse kliniek. Neem gerust contact op met de klinieken in ons overzicht, zodat je antwoorden krijgt op de vragen die wellicht in je opgekomen zijn na het lezen van dit artikel.

Bespreek je verslavingsprobleem ook met de huisarts zodat er een begin kan worden gemaakt met het afkickproces. Je huisarts zet je op het juiste spoor om de behandeling te krijgen die je verdient.

Afkicken begint praktisch altijd met een intakegesprek in Nederland. Dit is een uitgelezen kans om kenbaar te maken dat je het liefst in het buitenland afkickt. Wel is het van belang dat de partij met wie je het intakegesprek hebt, dit ook daadwerkelijk aanbiedt.VIND KLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek in Spanje

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie