Afkickklinieken in Limburg

Afkickkliniek Limburg

Afkickkliniek in Limburg

Woon jij in de provincie Limburg en ben je op zoek naar hulp om van je verslaving af te komen? Of zoek je hulp voor een verslaafd familielid, vriend of vriendin of collega? Een verslaving kan veel verschillende problemen met zich meebrengen. Niet alleen op het gebied van de gezondheid, maar ook op het gebied van de financiën en in het sociale leven.

Een verslaving heb je nooit alleen. Ook de familie en de rest van de omgeving heeft ermee te maken. Langzaam zie je iemand wegglijden in de verslaving. Professionele hulp is dan ook noodzakelijk om de verslavingsproblematiek aan te pakken.


Drugslabs in Limburg
Drugs is nooit ver weg in Limburg. Na Brabant heeft de politie in Limburg de meeste drugslabs ontmanteld. Limburg staat op de tweede plaats als het gaat om de productie en opslag van synthetische drugs. Ook hennepteelt is een probleem. De meeste buitenkwekerijen van Nederland staan in Limburg.


Drugs- en alcoholgebruik in Limburg

Alcoholinname
Volgens het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid houden de Limburgers wel van een glaasje alcohol. Hierbij ligt het percentage stevige drinkers in Noord-Limburg hoger dan in Zuid-Limburg. Met name onder jongeren vindt er veel alcoholmisbruik plaats. Zo drinken Limburgse jongeren veel meer dan niet-Limburgse jongeren. Volgens de cijfers ben je een stevige drinker wanneer je meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt.

Drugsgebruik
Qua drugsgebruik valt Limburg met name op door het gebruik van GHB in de steden. Volgens cijfers uit 2017 van de Nationale Drugs Monitor is Limburg de regio met de meeste aan alcohol en/of drugs gerelateerde overlastincidenten. Ook in 2014 werden de meeste incidenten waargenomen in Limburg.

Heb jij te maken met een alcohol- of drugsverslaving? Of ben je misschien verslaafd aan seks, gokken of gamen? Lees gauw verder over afkickklinieken in Limburg.


Waar in Limburg kun je een verslavingskliniek vinden?

In Limburg kun je op verschillende locaties een verslavingstraject volgen. Het goede nieuws is hierdoor dat hulp altijd binnen handbereik is. Niet alle locaties bieden overigens hulp voor alle soorten verslavingen. Let daar op als je een kliniek in de buurt zoekt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden in zowel de steden als in plattelandsgemeentes.

Je vindt afkickklinieken in Limburg in steden als Maastricht, Heerlen en Sittard, maar ook in kleinere plaatsen als Kessel en Epen. Verspreid door de provincie Limburg zijn er voldoende mogelijkheden om hulp te krijgen voor je verslaving.


Neem vrijblijvend contact op met een afkickkliniek in Limburg

Neem vrijblijvend contact op met een afkickkliniek in Limburg en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Niet alleen de verslaafde kan contact opnemen, maar ook familie, vrienden en andere naasten kunnen contact opnemen met een afkickkliniek en vragen naar de mogelijkheden om hulp in te schakelen.

Een verslaafde heeft zelf niet altijd door dat er sprake is van een verslaving. De eerste stap naar hulp is dan ook het erkennen van een probleem. Kun je als naasten niet doordringen tot de verslaafde? Je kunt altijd de hulp inschakelen van een professioneel interventionist om een interventietraject te starten. Lees meer over dit onderwerp op onze pagina over interventies.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00