Coke verslaving: Risico's, symptomen en behandeling
Het is relatief makkelijk om een verslaving aan cocaïne te ontwikkelen, met ernstige gevolgen voor de eigen gezondheid en omgeving. Dit komt onder meer doordat gewenning en tolerantie snel optreden bij de drug, naast de specifieke effecten van cocaïne zelf. Uit jezelf stoppen met het gebruik van cocaïne is niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk vanwege de mogelijk levensbedreigende ontwenningsverschijnselen. Op deze pagina wordt uitgelegd aan welke symptomen je een cocaïneverslaving kunt herkennen en welke opties er zijn voor behandeling.
Inhoud
Wat is cocaïne?
Cocaïne is een krachtige stimulerende drug die wordt gewonnen uit de bladeren van de Zuid-Amerikaanse cocaplant. Het beïnvloedt het centrale zenuwstelsel en verstoort de hersenchemie, waardoor er tijdelijk meer dopamine, serotonine en noradrenaline in de hersenen vrijkomt. Dit leidt tot effecten als intense euforie, verhoogde alertheid en een gevoel van extreme zelfverzekerdheid.
Gebruik van cocaïne kan al na enkele keren leiden tot het ontwikkelen van een afhankelijkheid, volgens F. Gawin et al. in Annual Review of Medicine. Na herhaaldelijk gebruik treedt snel gewenning op (sneller dan bij andere populaire drugs als XTC of cannabis) en raak je geestelijk afhankelijk. Iemand moet dan vaker en meer van de drug innemen en raakt zo verslaafd aan cocaïne. Een cocaïneverslaving heeft meestal ernstige gevolgen voor het lichaam en mentale welzijn. Afkicken van cocaïne is echter voor veel mensen moeilijk, vanwege de heftige en gevaarlijke ontwenningsverschijnselen die op kunnen treden.
Meer de verdieping in over de cocaïne varianten? Lees ook: wat is crack?
DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?
Bel voor advies
020 - 532 0030Ma-Vrij van 07:00 - 23:00
Wat zijn de risico’s van cocaïnegebruik?
De risico’s van cocaïnegebruik zijn groot. Ze variëren van acute risico’s na gebruik, zoals een hartaanval of hallucinaties, tot chronische risico’s bij langdurig gebruik zoals een drugsverslaving, het ontwikkelen van psychische aandoeningen en functioneringsproblemen in het dagelijkse leven. Ook lopen gebruikers risico om in gevaarlijke situaties terecht te komen, doordat ze na inname geïrriteerd en agressief kunnen raken, volgens een veel geciteerde studie uit 2003 in Aggression and Violent Behavior.
Mogelijke risico’s van cocaïnegebruik zijn:
- Hartritmestoornissen of een hartaanval
- Ernstige beschadigingen aan de neus, longen, tanden en hersenen
- Ontwikkelen van psychische aandoeningen
- Moeite met onderhouden van relaties
- Problemen op werk of op school
- Schulden en financiële problemen
- Overdosering of onbewuste inname van andere middelen zoals fentanyl
- Juridische problemen
Lees ook: Wat doet coke met je uiterlijk?
Wat zijn de symptomen van een coke verslaving?
De symptomen van een coke verslaving zijn divers en variëren per gebruiker en de ernst van de verslaving. Iemand die regelmatig cocaïne gebruikt en een cocaïneverslaving ontwikkelt, zal onder meer last hebben van verschillende ontwenningsverschijnselen wanneer het cocaïne gebruik enkele uren of dagen stopt. Ook verwaarloost iemand vaak verantwoordelijkheden thuis, op werk en/of school als gevolg van de verslaving.
Mogelijke symptomen van een coke verslaving zijn:
- Sterk verlangen voelen naar cocaïne (craving)
- Steeds grotere hoeveelheden nodig hebben om hetzelfde gewenste effect te ervaren (tolerantie)
- Geen controle meer voelen over het gebruik (verlies van controle)
- Last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer je een periode niet gebruikt, zoals depressie, vermoeidheid, stress en intense angst
- Verwaarlozen van verantwoordelijkheden en verminderd functioneren, doordat de drug prioriteit krijgt
- Verwaarlozen van sociale contacten
- Mislukte pogingen om te stoppen
Wat zijn de gevolgen van een coke verslaving
De gevolgen van een coke verslaving zijn groot voor iemands lichamelijke gezondheid en mentale welzijn. Door de verslaving kun je ernstige gezondheidsproblemen oplopen en last krijgen van psychische problematiek. Iemand die cocaïne regelmatig gebruikt, krijgt daarnaast ook vaak te maken met uiteenlopende sociale gevolgen. Volgens een studie uit 2014 in Addiction Biology beïnvloedt langdurig coke gebruik namelijk je sociale vaardigheden, van het begrijpen van anderen tot het voelen en tonen van empathie.
Mogelijke gevolgen van een coke verslaving zijn:
- Cardiovasculaire problemen, waaronder hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk
- Gezondheidsproblemen als gevolg van schade aan het spijsverteringsstelsel en de longen, waaronder chronische ademhalingsproblemen, gewichtsverlies en spijsverteringsproblemen
- Ontwikkelen of verergeren van psychische klachten en aandoeningen, waaronder depressie, paranoia, angststoornissen en stemmingswisselingen
- Sociale en relationele problemen
- Verlies van werk, afbreken van een studie en grote financiële schulden
- De dood (door een overdosis of opgebouwde gezondheidsproblemen)
Stoppen met coke
Stoppen met coke is voor de meeste gebruikers lastig door de lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid die al na korte tijd kan ontstaan. Iemand die wil stoppen met cocaïne krijgt hierdoor te maken met verschillende, mogelijk heftige ontwenningsverschijnselen. Deze zorgen ervoor dat het verleidelijk is om weer te gebruiken. Plotseling stoppen met de drug kan in sommige gevallen ook levensbedreigend zijn, volgens een studie uit 2011 in Journal of Substance Abuse Treatment. Schakel daarom professionele hulp in wanneer jij of iemand in je omgeving een verslaving aan cocaïne wilt beëindigen.
Professionele hulp
Vanwege de heftige ontwenningsverschijnselen bij het afkicken van een cocaïneverslaving, die in sommige gevallen zelfs levensbedreigend zijn, is professionele hulp aan te raden bij pogingen om te stoppen. Onder goede begeleiding is een poging tot stoppen meestal succesvoller. Zo is psychotherapie bij een cocaïneverslaving zeer succesrijk, volgens onder meer P. Crits-Christoph et al. in een studie in Journal of Consulting and Clinical Psychology
Behandelmethoden bij coke verslaving
Er bestaan verschillende behandelmethoden en -programma’s om een coke verslaving te behandelen. Zo zijn er psychotherapeutische gedragsinterventies, groepstherapie sessies, individuele counseling en wordt er in sommige gevallen medicatie voorgeschreven. Sommige behandelingen in de verslavingszorg volgen het 12 stappen programma, vooral bij zelfhulpgroepen als NA (Narcotics Anonymous).
Een behandeling van een cocaïneverslaving kan zowel ambulant als op locatie plaatsvinden. Een ambulant behandelprogramma houdt in dat je vanuit je eigen leefomgeving therapieën volgt, onder professionele begeleiding met je leefgewoontes aan de slag gaat en via telefoon of internet, maar soms ook fysiek op een behandellocatie, regelmatig gesprekken voert met een psycholoog. Bij een klinische opname word je uit de eigen leefomgeving gehaald, om in een veilige, afgesloten omgeving een uitgebreid behandelprogramma te volgen en toe te werken naar herstel.
Afkickkliniek cocaïne
Wanneer een ambulante behandeling niet werkt of er sprake is van een ernstige verslaving met mogelijk levensbedreigende risico’s, is het verstandig om een behandeling te volgen in een afkickkliniek. Cocaïne ontwenningsverschijnselen worden dan medisch gemonitord en deskundig personeel kan tijdig ingrijpen bij complicaties. Een afkickkliniek voor een cocaïneverslaving biedt meestal een multidisciplinair team dat niet alleen de verslaving zelf behandelt, maar ook de expertise heeft om onderliggende oorzaken (zoals mogelijke co-morbide aandoeningen) tegelijkertijd te behandelen. Zo kan de kans op terugval worden verkleind.
Wil je meer weten over waar je op moet letten bij een opname in een afkickkliniek? Heb je vragen over welk behandelprogramma geschikt is voor jouw situatie? Bel 020 – 532 0030 voor een persoonlijk consult.
Wat zijn de afkickverschijnselen van coke?
De meest voorkomende afkickverschijnselen van cocaïne zijn:
- Depressieve gevoelens
- Onrust
- Angst
- Slecht slapen en slapeloosheid
- Wisselende stemmingen
- Vermoeidheid en weinig energie
- Verhoogde eetlust
- Het risico op het ontwikkelen van vervangende verslavingen
Deze ontwenningsverschijnselen en stemmingswisselingen houden meestal enkele weken aan. Wanneer je onder professionele (medische) begeleiding afkickt, krijg je geestelijke en emotionele steun om dit deel van het proces zo snel en goed mogelijk door te komen.
Lees hier meer over: Afkickverschijnselen coke
Lees ook ons artikel over coke dip voorkomen
Heb het erg moeilijk met die ‘heerlijke’ troep. Looking for a lifeline! Na 8 jaar gaat het goed met me workwise vraag niet hoe trekt alles uit me. Wil nu eindelijk terug naar voordat ik gebruikte en nog kon voelen. Alle hulp welkom. Tnx
Ps freebase is het, begon bij een snuif al snel opgewerkt naar die ellende. Tnx. T.
Beste T.
Op onze kliniekenoverzicht-pagina vind je alle klinieken die je van je cocaïneverslaving af kunnen helpen. Ook één bij jou in de buurt. We hebben je net een mail gestuurd met meer informatie, zodat je verder kan om deze verslaving de baas te worden. Succes!
Alles goed en wel al deze klinieken maar geen enkele kliniek waar dan ook wil mijn aan cocaine verslaafde zoon verplicht opnemen te belachelijk voor woorden want elke verslaafde zegt, ik ben niet verslaafd maar in de tussentijd zitten wij met een zoon die liegt, bedriegt en steelt.
Beste Anne,
Een verslaafde is er het meest bij gebaat als hij zelf opgenomen wil worden. Dwang is een laatste mogelijkheid en gebonden aan strenge regels. Als u overtuigd bent dat uw zoon acuut hulp nodig heeft, moet u contact opnemen met de huisarts. Hij of zij kan een dergelijke procedure in gang zetten.
Mijn zoon is ook verslaafd aan cocaïne en alcohol. Hij heeft eindelijk ingezien dat het zo niet kan en dat hij graag in een kliniek wil worden opgenomen. Er komt alleen geen schot in de opname omdat hij eerst het bagetalliseerde en randzaken de schuld ervan gaf, in plaats van het als een echt probleem te beschouwen..
We hebben alles gedaan wat we konden, want het is je kind, maar we staan machteloos. Afgelopen week is hij 4 dagen spoorloos geweest en helemaal van het padje gegaan. Gisteren thuis gekomen met de naweeën en heeft bijna 1,5 dag lang achter elkaar geslapen. Deze avond kreeg hij zo’n heftige drang dat hij erg onrustig werd en een bepaalde blik in de ogen kreeg. Hij wou ons eerlijk vertellen wat er allemaal speelt in zijn leven, maar kon dat niet zonder coke. Wij zijn daar niet in meegegaan. Uiteindelijk is hij daarom opgefokt naar buiten gegegaan, op zoek naar zijn spul.
We belden vervolgens direct de dokterspost gebeld met alleen de vraag of er iets is wat hem tot maandag rustig kan houden. Als ze het dossier inkijken weten ze alles wat er aan de hand is, en zien ze ook welke instantie ermee bezig is. Maar nee hoor, ze luisteren niet naar je en het enige wat ze je continue vertellen is dat ze wegens privacyrechten niks kunnen doen. Zelfs niet als er gevaar zou zijn. Dit is waar wij steeds tegen aan lopen in de zoektocht naar de juiste hulp.
Het is zover dat ik als vader niet meer met mijn vragen en zorgen overweg kan en dat ik zelf maar naar de psycholoog moet om alles op een rijtje te kunnen zetten.
Ik snap wat je bedoelt, mijn zoon zal ook niet vrijwillig gaan. Hij ziet het niet eens als een probleem. Hij werkt heel erg hard maar alles gaat op aan die rotzooi. Hij woont nog thuis hij heeft een hoop meegemaakt. Op 15 jarige leeftijd overleed zijn moeder. Hij is toen bij mijn ouders gaan wonen. Een jaar daar op overleed zijn opa, hij is toen bij mijn moeder (zijn oma) gebleven. Die is een jaar geleden overleden. Nu is hij weer bij mij, maar het gaat zeker niet goed en bij hem doordringen lukt niet. Soms weet ik het ook niet meer. Als de mogelijkheid bestaat om hem gedwongen te laten opnemen zal ik er zeker over nadenken.
Ik ben cocaïne beginnen te gebruiken om mijn depressie en angstaanvallen te verzachten. Omdat de kalmeermiddelen niet meer hielpen en ik meer en meer benzos moest nemen om effect te hebben. Nu 2 jaar later gebruik ik nog steeds cocaïne en moet ook meer nemen om effect te hebben. Nu zit ik nog dieper in de put door gebruik van kalmeermiddelen en cocaïne. De cocaïne heeft me al fortuinen gekost en ook lichamelijk ben ik zeer achteruit gegaan.
Ik heb al dikwijls geprobeerd te stoppen maar het lukt me niet.
Iemand goede raad hoe ik kan stoppen?
Een opname in een afkickkliniek is geen optie daar ik zorg voor mijn demente moeder.
Snap je, met je gevoelens. Daarentegen heb je wel goede en professionele hulp nodig. Zoals een kliniek..
Je kunt de zorg voor je moeder met een casemanager dementie en de huisarts bespreken. Wellicht kunnen zij tijdelijk, afhankelijk van de duur van je opname, de zorg (volledig) door iemand of een instelling laten overnemen, begeleiden (er zijn nl. ook mensen zonder familie die dementie hebben, en die worden ook geholpen) zodat jij tijd hebt om aan je eigen herstel te werken. Je kunt pas goed voor iemand zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. En daar bedoel ik niet mee dat je nu niet goed zorgt. Maar uiteindelijk kun je na het afkicken wellicht nog beter voor haar zorgen. Heel veel sterkte en succes.
14 jaar gebruikt.Lang een weekendgebruiker geweest. Door de week geen behoefte aan. Toch kwam na een aantal jaren toch die behoefte langzaam maar zeker opzetten. Zondagmorgen laat thuis van een nacht stappen, nog wat over, even lekker ergens nazitten, dan realiseren: kut nu ben ik verrot, maar als ik ga slapen dan slaap ik vannacht niet en wordt werken een zware opgave maandag…..conclusie, even bijhalen, zondag ook nog wakker blijven, s’ avonds op bed en maandag werken. In eerste instantie werkt dat prima, tenminste in jou eigen kijk op de zaak. In werkelijkheid is langzaam je wereld steeds meer afhankelijk van de boost uit het envelopje.
Bij mij zo ver, dat ik op jaarbasis makkelijk €25.000 naar een van de contacten in de telefoon aan het brengen was. Laten we zeggen dat het van de 14 jaar, zeker in de helft daarvan realiteit was. Problemen ontstaan daardoor vanzelf, helemaal als je ook nog in de WW komt. Het envelopje laat je die problemen even vergeten, wat er dan in resulteert dat je WW-loon volledig op gaat aan je weekendgewoonte, die inmiddels een 7 daagse hobby is geworden. Rekeningen stapelen zich op, incassobureaus zijn dagelijks aan de deur, tot uiteindelijk je wereld uit elkaar klapt. Je ziet je koophuis geveild worden voor een ton onder de hypotheekwaarde, waardoor je dus op een leeftijd van rond de 40 op straat staat, en je niks maar dan ook helemaal niks meer kan.
De schuldsanering in kan niet, want je hebt ook schuld bij het UWV, en die werken daar niet aan mee. Dus heb je op dat moment een auto, je inboedel en je kleding en zo’n 125.0000 euro schuld waar niemand je mee gaat helpen.
En wat werkt dan het beste? Juist, een pakje probleemvergeetpoeder. Het verder verloop van dat verhaal zal ik jullie besparen, de afloop is nog niet bekend, heb er nog dagelijks mee te maken.
Als dan op een gegeven moment de realisatie komt dat je weekendgewoonte een beetje uit de hand gelopen is, hoe dan te handelen? Dat is per mens denk ik heel verschillend en hangt ook van je situatie af.
In mijn geval is de coke altijd een tweede verborgen leven geweest. Ik ga er niet raar uitzien, ga niet staan kaakzwaaien en ook het werk gaat er gewoon om door. Ik had er dus helemaal geen trek in om via de dokter bij een kliniek te komen, met als risico er gezien te worden. Het zo aan de kant leggen dat wordt toch niks, dus na veel zoekwerk kwam ik ergens een verhaal tegen om zelf een afkeer ertegen te creëren….en hoe doe je dat als je het zo lekker vind en van afhankelijk bent. Radicaal en onverantwoord zullen ze van de professionele kant zeggen en kans van slagen klein. En dat radicale is om ver over je eigen grens te gaan. Iedereen heeft z’n eigen limiet. We kennen allemaal het verstopte neusje wat het op een gegeven moment bijna onmogelijk maakt een lijn te nemen, het uiteindelijk gevoel dat je toch wel moe wordt en je steeds sneller een beetje moet nemen om niet weg te kakken….De meeste weekend- en feestgebruikers zeggen dan dat leuk geweest is, lekker slapen.
Daarna was het in mijn geval drie dagen zonder slaap later, koppijn, brandende ogen, bijna geen coördinatie meer, enorme spierpijn in je hele lichaam door het verkrampen van de spieren,je de hele week absoluut niet in staat bent normaal te functioneren, kort gezegd, zoveel van die kutzooi in je lijf flikkeren dat je bij het zien van een envelopje zegt, nee sorry die zooi die moet ik niet.
Inmiddels is dat een goed half jaar geleden en ik heb absoluut geen verlangen naar een lijntje…Ik hoop dat dat zo blijft, dan kan ik me de komende jaren op het afbetalen van alle ellende concentreren. Belangrijkste om te stoppen is dat je je realiseert dat het moet.. Zolang jij niet ziet dat die zooi je leven verwoest heeft niets zin. Je moet het als een probleem zien, niet als een oplossing om de problemen te vergeten.
Knap man dat je dat zo doet, zonder professionele hulp. Hou zo vol.. Mij heeft zelfs een kliniek geen hulp gebracht. Althans een beetje, maar gebruik nog steeds. Wel minder.
Kerel ik had het niet beter kunnen vertellen terwijl ik mezelf altijd zo’n smartass vind. Je hebt inderdaad een 2e geheime leven waar niemand vanaf mag weten, maar tegen jezelf liegen dat werkt niet. Want je weet van jezelf dondersgoed dat je fout bezig bent. Zelfs op dit moment heb ik een envelope coke en snelle jelle in het kleine zakje van de spijkerbroek zitten en haat ik mezelf dat ik weer een slappe lul ben geweest.
Tel daar bij op dat ik vanaf m’n 16e bijna alles, behalve basen en naalden heb gebruikt (nu 43!). Ik haat m’n werk en heb de laatste 5 jaar een zieke partner. Je vindt altijd wel een smoes of reden om naar 1 van die parasieten te gaan (dealers). Ze doen alsof ze je vrienden zijn maar denken ondertussen alleen aan hun inkomsten. Ben het na al die jaren zoooooo zat!
Ga denk ik voor de afwisseling maar eens proberen jouw verhaal in m’n achterhoofd te houden. Ik hoop dat het goed gaat met jou, want wat je vertelde tegen ons, daar heb je ballen voor nodig! Hopelijk zie ik het licht ook een keer.
Ik ben niet verslaafd aan coke, maar wanneer ik eenmaal begin dan snuif ik zo voor € 200 in een dag of drie weg. Ik noem het coke-bingen en dat bingen, dat is mijn verslaving. Momenteel gebeurt dat gemiddeld 2 keer per maand en ik wil daar graag mee stoppen. Ik krijg alleen zin in coke wanneer ik alcohol gedronken heb. Wanneer ik wil stoppen met de coke zou ik dus ook moeten stoppen met alcohol, maar een borrel op z’n tijd hoort er echt bij.
Hallo, hier ook een gevalletje die dacht het onder controle te hebben. Ik noem mezelf een laatbloeier, 46 jaar en nieuwsgierig. Dus lijntje geprobeerd: weinig effect, dus nog maar een paar keer. Nu aan het basen, eerst in het weekend, maar dat lukt al niet meer. Door de week ook al. Ik kan nergens terecht. Ik ben bang, want ik heb kids en ben zo bang dat ik ze kwijt raak. Hopeloos moedertje.
Zo enorm herkenbaar dit! Alleenstaande moeder van 2 kids, en gewoon bang hulp te zoeken!
Inmiddels gebruik al zo’n 16 jaar. Meestal is het gebruik op vrijdag, maar kan ook zo maar doordeweeks gebeuren. Het past natuurlijk niet in combinatie met je werk. Door het gebruik is mijn huwelijk 5 weken geleden op de klippen gelopen. Mijn vrouw kon het niet meer aan. Zij heeft er altijd voor geknokt, maar nu is de spreekwoordelijke emmer overgelopen. Ik heb hierdoor heel veel pijn gedaan aan mijn gezin. Ik heb ook 2 kinderen van 3 en 7 jaar. Ik wil echt stoppen hiermee, maar lukt mij niet zelf. Ik wil een beter leven voor mij zelf en de kinderen. Mocht iemand tips hebben dan hoor ik dit graag.
Beste Robbert, ik heb een identieke situatie gehad met een vervelende scheiding die 4 jaar heeft geduurd met alle advocaat kosten van dien. Ik verschool me achter coke en alcohol en was ook onhoudbaar. Ga naar een kliniek. Ik heb 6 weken in Engeland gezeten. Maar het echte gevecht begint eigenlijk pas als je uit de kliniek bent. Ik ben inmiddels 6 maanden clean maar het is elke dag nog lastig op momenten. Heel veel succes en onderneem actie, want het sloopt je tot in de kist. Succes kerel. Doe het.
Nee ik ben niet verslaafd aan cocaïne. Dat vertel ik me zelf all-the-time. Maar dat klopt ook wel. Ik ben niet verslaafd aan cocaïne. Ik ben verslaafd aan het idee dat cocaïne me gelukkiger maakt dan dat ik op dat moment ben. Terwijl ik er heel erg van bewust ben dat dat niet helpt, doe ik het alsnog. Ik werd verdoofd door de cocaïne. Ik voelde me altijd als of ik als een computer in slaapstand werd gezet. Alsof alles even op mute werd gezet. Ik wou altijd een super sterke zelfstandige vrouw zijn maar nu ben ik het tegenovergestelde. Het lijkt wel alsof ik alles super cristal clear zie, maar als het er op aan komt dan vervalt die visie en wordt dat overgenomen door iets waardoor ik mezelf toelaat om het toch te gebruiken. Dus ja ik snap niks van mezelf, ik weet het, ik snap het, maar toch doe ik het. Ik snap mezelf niet. Dus ik ga met iemand praten en hopelijk gaan we er samen uitkomen en kan ik mijn mindset anders zetten, zodat ik echt doe wat ik voel. Ingekort door de redactie
Ik ben net gestopt na vier jaar elke dag een envelopje. Gewoon mee doorgewerkt, ging allemaal prima. Werk ging eigenlijk alleen maar beter doordat ik er erg scherp en zelfverzekerd van wordt. Maar wel geldproblemen, dus moet nu echt een keer klaar zijn. Nu vier dagen niks op en gaat prima maar ik wordt erg nerveus van het lezen over de afkickverschijnselen. Wie kan me vertellen wat ik nog kan verwachten?
Ik ben heel erg benieuwd…
Beste mensen die gestopt zijn. Ik lees de verhalen van jullie verslaving. Ik ben zelf niet verslaafd, maar mijn vriend is al meer dan 4 jaar weer verslaafd, waarvan ik het de laatste jaar weet. Maandag heb ik hem na een afkickkliniek gebracht. Hij is er met volle moed naar toegegaan. We hebben samen een rondleiding gehad en hij had er zelf een heel goed gevoel bij. Hij heeft wel heel het weekend doorgesnoven. Mijn vriend gebruikte elke dag.
Toen ik wegging, werd mij gezegd door begeleiders, dat hij een telefoon bij zich mocht hebben. Ik ben toen ’s avonds teruggereden naar de kliniek om zijn telefoon te brengen. Ik mocht naar hem toe. We hadden samen een goed gesprek totdat ik naar huis wilde gaan. Toen begon hij over zijn telefoon. Dat ik die nakijk en hem afluister, dat ik zijn telefoon met mijn eigen telefoon had verbonden! Ik zei hem dat dat niet waar was. Hij beschuldigt mij van dingen die er niet zijn. Dat ik vreemdga, hem in de gaten houd en nog meer. Hij werd boos en ik ben naar huis gegaan. Woensdag ben ik heel de dag door geappt met vals beschuldigingen. ’s Avonds ben ik op bezoek gegaan bij hem. Toen ik binnenkwam begon hij al te schelden. Hij heeft de telefoon naar mijn hoofd gegooid en bespuugde me. Uit reactie spuugde ik hem terug. Toen sloeg hij mij vol op mijn kaak. Ik ben naar de begeleiding gelopen en die zeiden dat het beter was dat ik weg zou gaan voor mijn eigen veiligheid!
Een dag later heb ik naar de begeleiders gebeld en gevraagd hoe het nu met hem gaat. Wat ik te horen kreeg is dat mijn vriend mij van de lijst heeft gehaald. Dat ik geen contactpersoon meer ben en dat ze mij niks mogen zeggen.We zijn nu al een paar dagen verder en heb niks meer gehoord! Ik word gek van onzekerheid en sta machteloos. Ik hou echt super veel van mijn vriend! Ik wil graag weten hoe het met hem is. Hij heeft niemand meer. Zijn familie heeft jaren geleden al afstand van hem gedaan.
Mijn vraag is aan jullie: Wat moet ik nu doen? Moet ik wachten tot hij zelf contact opneemt, moet ik toch gewoon op bezoek gaan? Hij is best agressief als hij niks gebruikt. Ik weet het echt niet meer! Ik wil hem steunen en hem laten zien dat ik er voor hem ben en dat hij er niet alleen voorstaat. Ik voel me zo machteloos.
Lieve allen, mijn naam is Mark. Ik heb alle overeenkomsten gelezen, kutbende is het! Neemt niet weg dat ik er erg dol op ben om mezelf te verdoven. Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, het leven. Ik heb tegenwoordig twee gram nodig om tot rust te komen, los van de vervelende bij effecten.
Ik word er erg afgesloten van en zie schimmen om elke hoek. Me vrouwtje die voor me probeert te zorgen uit liefde, stuur ik het liefst op dat moment het graf in. Ik kom niks tekort betreft liefde en verzorging. Extra balen als ik uit me flow kom en weer land. Heftig spul en met 10 min aan huis.
Ik heb een prachtige zoon en bonus dochter (kind van me vrouwtje). Eigen zaak die goed loopt en mensen in dienst. Gebruik niet door de weeks niet, maar het weekeind ga ik graag los. ik heb net oud en nieuw achter de rug en de feestdagen. Altijd gevoelig en stress. Hoewel het liefdevol ingedeeld is ga ik weer op mijn bek! Ik ben er zoooo klaar mee. Nog wakker en erg gehuild vanmorgen. Ik ben eigenwijs als een malle en geld op de bank. Wie kan mij adviseren? Trek het slecht en wil dit niet meer! Ik ben oprecht bang.
Zonder echt erbij stil te staan snuif ik al 13 jaar. Begon recreatief en relaxed, 13 jaar later beheerst het mijn leven. Ik heb ermee leren leven, veel van geleerd en vaak gezegd dat ik wil veranderen. Ik realiseer me nu dat met hulp dit een grotere kans van slagen heeft.