Drugs prijzen

Drugs prijzen in Nederland 2024 - Wat kosten drugs?

Mensen die het slachtoffer worden van een serieuze verslaving lopen het risico om veel te verliezen: een stabiel leven, huis, relaties, vrienden en familie, gezondheid en baan. Verslavingen kunnen desastreus zijn en veel kapot maken.

Deze ‘kosten’ staan in schril contrast met de relatief lage prijzen van de drugs zelf. Op deze pagina vind je een overzicht van de recente prijzen (2024) van de meest populaire soorten drugs in Nederland.

Prijzen kunnen per stad of regio flink verschillen. Ook kan het zo zijn dat specifieke drugs op een zeker moment duurder of goedkoper zijn dan op andere momenten. Prijzen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van en vraag naar bepaalde soorten drugs.


Wat zijn de prijzen van drugs?

XTC en MDMA

XTC wordt in pilvorm verkocht. De prijs van een pil kan flink uiteenlopen per soort XTC (verschillende soorten pillen hebben verschillende sterktes) en per hoeveelheid pillen (hoe meer, hoe goedkoper). Eén pil bevat vaak meer dan een standaard dosering en wordt daarom vaak opgebroken in meerdere stukjes (halfjes en kwartjes).

De prijs van een losse XTC pil ligt tussen €5 en €10. Bij grotere hoeveelheden kunnen de prijzen zakken naar zo’n €2,50 per pil.

MDMA, één van de belangrijkste basisstoffen in XTC, is verkrijgbaar in kristalvorm. Een gram MDMA kost tussen €20 en €25. Een persoon met een gemiddeld gewicht kan zo’n 10 dosissen uit één gram halen.


Cocaïne

Een gram cocaïne / SOS (in poedervorm) kost zo’n €60 tot €90 (afhankelijk van de herkomst en puurheid) en is verkrijgbaar in hele en halve grammen. Een standaard dosering cocaïne ligt tussen de 50 en 100 milligram.

prijs van drugs


Amfetamine (speed)

Speed / PEP wordt in poedervorm verkocht en kost zo’n €7 tot €10 per gram. Uit een gram kunnen zo’n 25 standaard doseringen gehaald worden.


Ketamine

Ook ketamine wordt in poedervorm verkocht. De prijs ligt op zo’n €25 tot €35 per gram. Een standaard dosering ketamine is zo’n 50 tot 75 milligram.


2C-B

Ook 2C-B is een research chemical (designerdrug), maar deze drug staat in Nederland inmiddels op de Opiumlijst en is daarom verboden. 2C-B wordt tegenwoordig vooral in pilvorm verkocht (met sterktes tussen de 10 en 15 milligram. Dit zijn vrij lichte doseringen. Een ‘normale’ dosering ligt tussen 20 en 25 milligram. Een pil kost gemiddeld zo’n €5.


4FMP, 4FA en 4FMA

Let op! 4FMA is sterker dan 4FMP/4FA. Gebruik je één van deze drugs, zorg dat het dan altijd getest is zodat je zeker weet welke 4F variant je hebt.

4FMP/4FA (twee namen, één drug) is verkrijgbaar in pilvorm voor zo’n €7 per pil. 4FMA is verkrijgbaar in pillen met zo’n 130 milligram werkzame stof voor €10 per pil. Dit zijn zeer hoge doseringen! Neem nooit meer dan een halve pil 4FMA.

kosten drugs


GHB

GHB is een vloeistof wat verkocht wordt in buisjes van 5 milliliter voor zo’n €4 tot €6. Gemiddeld bevat zo’n buisje ongeveer 2 gram GHB. Let op! GHB is dodelijk vanaf zo’n 4 gram.

Het doseren van GHB is lastig en gaat regelmatig mis. Het verschil tussen een dosering met gewenste effecten en een overdosis is klein.


Benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmedicijnen)

Slaap- en kalmeringsmiddelen zijn alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Straatdealers bieden deze medicijnen vaak illegaal aan. Populaire typen zijn temazepam (€2 per pil, wordt verkocht per 30), alprazolam oftewel xanax (€5 per pil) en oxazepam (€5 per pil).


Heroïne

De meeste straatdealers in Nederland verkopen geen heroïne. Deze drug is daarom lastig verkrijgbaar. De prijs van een gram ligt tussen de €25 en €50.

De zuiverheid van straat heroïne is vaak slecht. Het komt regelmatig voor dat heroïne vermengt wordt met andere stoffen, zoals bijvoorbeeld fentanyl. Vervuilde heroïne is vaak de oorzaak van overdoseringen, soms met dodelijke afloop.


Ritalin

Ritalin is een ADHD medicijn en alleen op doktersrecept te krijgen. Onder jongeren en studenten is ritalin populair als hulpmiddel bij het studeren, omdat het de focus verhoogt. In het illegale circuit wordt ritalin verkocht voor €5 per pil. De prijs zakt naar €4 bij grotere bestellingen (meer dan 30 stuks).


LSD

LSD wordt verkocht als minuscule stukjes eetbaar papier, waar de actieve werkzame stof in opgelost is. Deze ‘papertrips’ of ‘blotters’ kosten zo’n €10 per stuk en worden meestal per 5 stuks verkocht.


Paddo’s

In tegenstelling tot truffels, zijn paddo’s niet meer legaal verkrijgbaar in Nederland. Een portie van 3 gram gedroogde paddestoelen, voor de meeste mensen voldoende voor een forse trip, kost zo’n €40.

Wél kunnen in Nederland legaal paddo kweeksets gekocht worden. Je ontvangt een bakje met beschimmelde voedingsbodem, waar je zelf paddo’s mee kunt kweken. Een kweekset kost zo’n €30 tot €50 (afhankelijk van de soort). Hoeveel paddo’s een kweekset oplevert is lastig te zeggen: dit hangt af van allerlei omstandigheden.

Een kweekset kan onder ideale omstandigheden tot wel 50 gram (droge) paddestoelen opleveren.


Wiet en hasj (cannabis)

In Nederland is cannabis legaal verkrijgbaar in coffeeshops. De prijzen lopen sterk uiteen per soort en sterkte. Gemiddeld ligt de prijs van een gram wiet of hasj tussen de €7 en €15.

De prijzen van cannabis bij drugsdealers zijn vergelijkbaar met de prijzen in coffeeshops.


Wat zijn de prijzen voor drugs per dosis?

Drugs Prijs per dosis Prijs per gram of pil
XTC €2,50 - €5 €5 - €10 per pil
MDMA €2 - €2,50 €20 - €25 per gram
Cocaïne €3 - €9 €60 - €90 per gram
Speed €0,30 - €0,40 €7 - €10 per gram
Ketamine €1,25 - €2,35 €25 - €35 per gram
3-MMC €2 - €5 €10 - €20 per pil (online)
2C-B €5 - €10 €5 per pil
4FMP €3,50 - €6 €7 - €10 per pil
GHB €4 - €6 -
Benzo’s €5 €5 per pil
Heroïne €1 - €2 €25 - €50 per gram
Ritalin €4 - €5 €4 - €5 per pil
LSD €10 €50 per 5 stuks
Paddo’s €50 €50 per portie (3gr droog)
Wiet en hasj €1,50 - €10 €7 - €15
bel Bel ons voor advies