Directe opname in afkickkliniek

Directe opname in afkickkliniek? Stappenplan voor acute opname

Een directe opname in een afkickkliniek kan soms al binnen 24 uur geregeld worden.

Zijn de problemen van jouw verslaving je boven het hoofd gegroeid? Zie je door de bomen het bos niet meer? Worden de privé problemen te groot en zie je geen uitweg meer? Wil je daarom nu echt van je verslaving af?

Het erkennen van je problemen is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. De Nederlandse verslavingsklinieken behoren tot de top van de wereld. Je staat er nooit alleen voor.

Veel klinieken zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Op onze website vind je direct een kliniek bij jou in de buurt. Een directe opname in een afkickkliniek kan soms al binnen 24 uur geregeld worden.

Er moet dan wel sprake zijn van een situatie waarbij het noodzakelijk is om je zo snel mogelijk op te nemen. Dat wordt een spoedopname genoemd.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

020 - 225 1205
Bereikbaar tot 22:00 uur

Wil je acuut opgenomen worden en starten met de behandeling om van je verslavingsproblematiek af te komen? Doorloop dan de volgende stappen:

 • 1Gebruik onze zoektool om snel een afkickkliniek bij jou in de buurt te vinden.
 • Je vindt direct de contactgegevens en het adres van een afkickkliniek bij jou in de buurt. Je kunt direct contact opnemen met de door jouw gekozen kliniek om te informeren over een directe opname en de mogelijkheden voor een behandelplan. Verslavingsklinieken zijn vaak 24/7 bereikbaar.
  Klik hier om naar de zoektool te gaan

 • 2 Regel een verwijzing via de huisarts.
 • Om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Dit kan meestal zeer snel (dezelfde dag) nog geregeld worden. Werkt de huisarts niet mee met een verwijzing? Neem dan weer contact op met de kliniek. Zij zullen je helpen met de verwijzing.

 • 3 Bij spoed zal een intakegesprek bij een afkickkliniek snel plaatsvinden.
 • Wachtlijsten zijn er bij de meeste verslavingsklinieken niet. Indien er tijdens het intakegesprek geconstateerd wordt dat een directe opname in een afkickkliniek noodzakelijk is kan de opname binnen 24 uur na het intakegesprek geregeld worden.

Hoe snel kan ik beginnen met afkicken?

Dit zal verschillen per afkickkliniek. Er zijn klinieken waar je binnen 24 uur opgenomen kunt worden. Het kan daarom de moeite waard zijn om contact op te nemen met verschillende verslavingsklinieken bij jou in de buurt om te vragen naar de mogelijkheden van een directe opname.

Je zult een verwijzing nodig hebben van de huisarts om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar.

Het intakegesprek zal bij nagenoeg alle afkickklinieken zeer snel plaats kunnen vinden. Soms zelfs op dezelfde dag.

Lees hier meer over de verschillende behandelmethodes.

Afkicken: Spoed of geen spoed


De behandelaar zal tijdens het intakegesprek beoordelen of er sprake is van spoed. Bij spoed zal een directe opname in de afkickkliniek mogelijk zijn. Is er geen sprake van spoed, dan kan het dagen, tot soms zelfs enkele weken duren voordat je kan starten met een behandeling.

Als jouw behandelaar aangeeft dat jij wat langer moet wachten, kan dat heel rottig voelen. Nu je de eerste stap hebt gemaakt om af te kicken, wil je dat ook het liefste meteen.

Maak je echter geen zorgen. Tijdens deze weken zul je voortdurend in contact staan met de behandelaar, zodat je goed wordt voorbereid op de start van jouw behandeling. Ook kun je bij je behandelaar terecht voor al je vragen.

Directe opname afkickkliniek in Nederland

Een directe opname in een afkickkliniek kan in Nederland snel geregeld worden. Neem nu de eerste stap naar een leven zonder verslaving. Geef de moed niet op. Neem contact op met een afkickkliniek bij jou in de buurt. Gebruik meteen onze zoek-tool.

VIND AFKICKKLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek bij jou in de buurt.
12 reacties
 • Jozef
  5 december 2017 21:43
  01

  Doorverwijzing 3 maanden geleden gehaald. 7 intake gesprekken gehad. Jellinek zit bijvoorbeeld vol. Je mag wel opdraven (200 km reizen per keer) voor een intake. Idem geld voor Brijder. Weinig zorg in Nederland. Vooral doorgaan met bezuinigen en let dan op de stijging van zorg, overdosis en criminaliteitscijfers.

  • Kobi
   28 december 2017 19:51
   02

   Een moeder van een verslaafde zoon,

   Mijn zoon kon na 1week terecht bij GGZ Momentum in Veldhoven. En na 3 tot 4 weken zat hij in de kliniek in Zuid Afrika, maar dit was veel sneller gegaan als de verzekering had meegewerkt.

   Een super goede organisatie. Ook goede zorg voor de familie en naasten.
   Dit ontbreekt er nogal eens aan bij vele klinieken.

   Begin januari komt mijn zoon terug en dan volgt er nog nazorg.

   • emjee
    14 maart 2018 14:29
    03

    Ik hoop dat wij met onze zoon ook héél snel terecht kunnen, hebben as maandag een intakegesprek staan bij GGZ-Vincere in Venlo

   • Maria C.
    26 september 2018 21:46
    04

    Hoi Kobi, ook ik ben moeder van een verslaafde zoon, die nu eindelijk hulp wil om van oa. zijn GHB verslaving af te komen. Het probleem is dat hij nu zo snel mogelijk wil ontgiften. Hij wil ook opgenomen worden om af te kicken en clean te blijven. Maar zoals het er nu voor staat gaat dit nog maanden duren, met het gevolg dat hij zelf wil gaan proberen te stoppen met alle risico’s van dien. Ik hoop zo dat het jou zoon gelukt is in Afrika en dat het mijn zoon ook zal lukken.

    • Thomas
     15 maart 2019 10:05
     05

     Als je zoon echt zelf wilt, maar er is momenteel geen plek in de kliniek, kijk dan op https://www.na-holland.nl/ voor de dichtstbijzijnde meetings. Het helpt.

 • Maria C.
  26 september 2018 21:50
  06

  Mijn zoon is ook voor de intake bij Vincere geweest. Hoe gaat het inmiddels met uw zoon en wat is zijn verslaving? Mijn zoon gebruikt GHB waar hij ook afhankelijk van is. Zelfs ‘s nachts om de 2 uur. Hij wil graag geholpen worden, maar het duurt hem te lang.

 • D.matters
  16 maart 2019 16:36
  07

  Ik ben een vrouw van 46 jaar en alcohol verslaafd. 5x met tussenpauzes in detox kliniek gezeten. Na 10 dagen mag je het weer zelf doen. Dus niet geholpen en nu wil ik heel graag van mijn verslaving af. Dus wil afkicken in het buitenland. Nu komt het: omdat mijn Engelse taal niet zo goed is kom ik niet in aanmerking om in het buitenland af te kicken. Wie weet misschien wel een kliniek in het buitenland waar ze Nederlands spreken? Groetjes, een verdrietige dame.

 • Wahine
  13 november 2019 09:58
  08

  Ik ben een vrouw van 61 jaar en al 40 jaar verslaafd aan heroïne. Ik ben er nooit vanaf gekomen en heb het opgegeven om tegen mijn verslaving te vechten. In mijn leven zijn geen hoogtepunten meer. De heroïne is een zacht kussentje tussen mij en de harde werkelijkheid. Ik heb alles verloren wat mij lief is. Heroïne is mijn beste vriend.

  Mijn echtgenoot is een aantal jaren geleden aan longkanker overleden mede door het gebruik van het roken op aluminiumfolie. Later volgden nog een paar goede vrienden. Allemaal dood gegaan aan longkanker of leverkanker door hepatitis C. Ik ben gelukkig van de hepatitis C genezen en ik ben van het roken op folie overgestapt op snuiven. Coke gebruik ik niet en ik ben ook gestopt met het roken van sigaretten. In mijn omgeving weet bijna niemand dat ik verslaafd ben. Mijn ouders leven niet meer en ik heb verder geen familie of vrienden. Een eenzame oude dag waarbij de heroïne mijn enigste vriend is.

  Van de hulpverlening verwacht ik niets. Ze geven je methadon waardoor je van de ene verslaving naar de andere gaat. Methadon wil ik alleen gebruiken als ik wil stoppen met mijn gebruik om de afkickverschijnselen te verzachten. De meeste gebruikers krijgen door de methadon nog een verslaving erbij. Voor een enkeling werkt de onderhoudsdosering, de meesten blijven echter bij gebruiken.

  Ik kan iedereen aanraden, blijf ver weg van de heroïne, je komt er nooit meer vanaf!

 • Loeke van son
  11 december 2019 03:59
  09

  Ik baal enorm als moeder dat hulpinstanties je laten wachten en uiteindelijk na intake komt er weer geen opname van maar ambulante hulp.
  Mijn zoon is 35, relatie verbroken, kindje van 1 jaar en is licht verstandelijk beperkt en woont nu bij mij thuis omdat hij dakloos is. Wij als ouders hebben 1 slaapkamer, dus hij slaapt al 5 maanden op de bank. Overal zijn wachtlijsten en het enige wat ze doen is praten maar geen daden. Zelfs zuid Afrika werd hij afgewezen vanwege zijn lage IQ. Nu bij Kentron kregen we intake en worden weer afgeschoven naar ambulante hulp ipv. opname. Wat is dat toch in Nederland met al die nephulp! Ik heb nergens meer vertrouwen in en denk erover na om er een zaak van te maken, zodat ik via een rechter hulp af ga dwingen, want dit is schandalig. Licht verstandelijk beperkten worden overal afgewezen maar er wordt net gedaan of men in Nederland alle hulp bied. Mijn hoela!! Niemand doet iets en wij als ouders worden er moe van en mijn zoon krijgt steeds minder vertrouwen in hulporganisaties.

 • Savi
  27 februari 2020 11:29
  10

  Lieve Wahine, ik ken jou niet maar je verhaal raakt me enorm! Ik hoop en bid dat je ooit/snel mogelijk van de verslaving zou verlossen. Je zegt dat heroïne je beste vriend is. Ik raad je aan naar het kruis te gaan en vraag of heer Jezus je beste vriend en redder kan worden. Ik weet zeker dat Hij jou kan helpen als je toelaat. Heel veel zegen, Savi.

 • Bart
  12 september 2020 13:28
  11

  Na 7 weken op de wachtlijst te staan voor een klinische opnamen. Nog geen reactie gehad voor de intake of datum van opnamen. Telefonisch contact opgenomen met afkickkliniekwijzer.nl. Situatie uitgelegd na de nodige informatie door te hebben gegeven. Heeft Afkickkliniekwijzer.nl contact opgenomen met een kliniek waar mee zij connecties hebben. Binnen een uur werd ik gebeld voor een intake, wat al over 2 dagen zou plaats vinden. Na de intake werd mij verteld dat over 3 dagen word opgenomen. Maandag a.s. Vertrek ik voor 4 weken, waar eerst 7 weken aan het wachten was. Is alles in 6 dagen geregeld, wat Allemaal begon met een telefoontje. Een aantal dagen na het eerste met Afkickkliniekwijzer.nl belden zij mij hoe het ging met mij en of ik al meer had gehoord van de kliniek waarmee zij contact hadden opgenomen. Super website met mensen die weten waar het overgaat uit eigen ervaring. Heel erg bedankt!!

  • Redactie (Emile)
   14 september 2020 06:41
   12

   Wij zijn erg blij dat te horen Bart, dank voor je reactie. Voor andere lezers is het misschien goed om te vermelden dat de intake en opname in de kliniek van Bart erg snel geregeld kon worden; normaal gesproken duurt het traject langer. Veel succes met je herstel!

  Doe mee met de discussie en plaats een reactie