Directe opname in afkickkliniek

Directe opname in afkickkliniek? Stappenplan voor acute opname

Een directe opname in een afkickkliniek kan soms al binnen 24 uur geregeld worden.

Zijn de problemen van jouw verslaving je boven het hoofd gegroeid? Zie je door de bomen het bos niet meer? Worden de privé problemen te groot en zie je geen uitweg meer? Wil je daarom nu echt van je verslaving af?

Het erkennen van je problemen is de eerste stap op weg naar een leven zonder verslaving. De Nederlandse verslavingsklinieken behoren tot de top van de wereld. Je staat er nooit alleen voor.

Veel klinieken zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Op onze website vind je direct een kliniek bij jou in de buurt. Een directe opname in een afkickkliniek kan soms al binnen 24 uur geregeld worden.

Er moet dan wel sprake zijn van een situatie waarbij het noodzakelijk is om je zo snel mogelijk op te nemen. Dat wordt een spoedopname genoemd.

Uitgelicht:


Directe opname afkickkliniek
Directe opname afkickkliniek

Wil je acuut opgenomen worden en starten met de behandeling om van je verslavingsproblematiek af te komen? Doorloop dan de volgende stappen:

 • 1Gebruik onze zoektool om snel een afkickkliniek bij jou in de buurt te vinden.
 • Je vindt direct de contactgegevens en het adres van een afkickkliniek bij jou in de buurt. Je kunt direct contact opnemen met de door jouw gekozen kliniek om te informeren over een directe opname en de mogelijkheden voor een behandelplan. Verslavingsklinieken zijn vaak 24/7 bereikbaar.
  Klik hier om naar de zoektool te gaan

 • 2 Regel een verwijzing via de huisarts.
 • Om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Dit kan meestal zeer snel (dezelfde dag) nog geregeld worden. Werkt de huisarts niet mee met een verwijzing? Neem dan weer contact op met de kliniek. Zij zullen je helpen met de verwijzing.

 • 3 Bij spoed zal een intakegesprek bij een afkickkliniek snel plaatsvinden.
 • Wachtlijsten zijn er bij de meeste verslavingsklinieken niet. Indien er tijdens het intakegesprek geconstateerd wordt dat een directe opname in een afkickkliniek noodzakelijk is kan de opname binnen 24 uur na het intakegesprek geregeld worden.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

06 45 120 606
In samenwerking met Siam Rehab

Hoe snel kan ik beginnen met afkicken?

Dit zal verschillen per afkickkliniek. Er zijn klinieken waar je binnen 24 uur opgenomen kunt worden. Het kan daarom de moeite waard zijn om contact op te nemen met verschillende verslavingsklinieken bij jou in de buurt om te vragen naar de mogelijkheden van een directe opname.

Je zult een verwijzing nodig hebben van de huisarts om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar.

Het intakegesprek zal bij nagenoeg alle afkickklinieken zeer snel plaats kunnen vinden. Soms zelfs op dezelfde dag.

Lees hier meer over de verschillende behandelmethodes.

Afkicken: Spoed of geen spoed


De behandelaar zal tijdens het intakegesprek beoordelen of er sprake is van spoed. Bij spoed zal een directe opname in de afkickkliniek mogelijk zijn. Is er geen sprake van spoed, dan kan het dagen, tot soms zelfs enkele weken duren voordat je kan starten met een behandeling.

Als jouw behandelaar aangeeft dat jij wat langer moet wachten, kan dat heel rottig voelen. Nu je de eerste stap hebt gemaakt om af te kicken, wil je dat ook het liefste meteen.

Maak je echter geen zorgen. Tijdens deze weken zul je voortdurend in contact staan met de behandelaar, zodat je goed wordt voorbereid op de start van jouw behandeling. Ook kun je bij je behandelaar terecht voor al je vragen.

Directe opname afkickkliniek in Nederland

Een directe opname in een afkickkliniek kan in Nederland snel geregeld worden. Neem nu de eerste stap naar een leven zonder verslaving. Geef de moed niet op. Neem contact op met een afkickkliniek bij jou in de buurt. Gebruik meteen onze zoek-tool.

VIND AFKICKKLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek bij jou in de buurt.
7 reacties
 • Jozef

  5 December 2017 21:43
  01

  Doorverwijzing 3 maanden geleden gehaald. 7 intake gesprekken gehad. Jellinek zit bijvoorbeeld vol. Je mag wel opdraven (200 km reizen per keer) voor een intake. Idem geld voor Brijder. Weinig zorg in Nederland. Vooral doorgaan met bezuinigen en let dan op de stijging van zorg, overdosis en criminaliteitscijfers.

  • Kobi

   28 December 2017 19:51
   02

   Een moeder van een verslaafde zoon,

   Mijn zoon kon na 1week terecht bij GGZ Momentum in Veldhoven. En na 3 tot 4 weken zat hij in de kliniek in Zuid Afrika, maar dit was veel sneller gegaan als de verzekering had meegewerkt.

   Een super goede organisatie. Ook goede zorg voor de familie en naasten.
   Dit ontbreekt er nogal eens aan bij vele klinieken.

   Begin januari komt mijn zoon terug en dan volgt er nog nazorg.

   • emjee

    14 March 2018 14:29
    03

    Ik hoop dat wij met onze zoon ook héél snel terecht kunnen, hebben as maandag een intakegesprek staan bij GGZ-Vincere in Venlo

   • Maria C.

    26 September 2018 21:46
    04

    Hoi Kobi, ook ik ben moeder van een verslaafde zoon, die nu eindelijk hulp wil om van oa. zijn GHB verslaving af te komen. Het probleem is dat hij nu zo snel mogelijk wil ontgiften. Hij wil ook opgenomen worden om af te kicken en clean te blijven. Maar zoals het er nu voor staat gaat dit nog maanden duren, met het gevolg dat hij zelf wil gaan proberen te stoppen met alle risico’s van dien. Ik hoop zo dat het jou zoon gelukt is in Afrika en dat het mijn zoon ook zal lukken.

    • Thomas

     15 March 2019 10:05
     05

     Als je zoon echt zelf wilt, maar er is momenteel geen plek in de kliniek, kijk dan op https://www.na-holland.nl/ voor de dichtstbijzijnde meetings. Het helpt.

 • Maria C.

  26 September 2018 21:50
  06

  Mijn zoon is ook voor de intake bij Vincere geweest. Hoe gaat het inmiddels met uw zoon en wat is zijn verslaving? Mijn zoon gebruikt GHB waar hij ook afhankelijk van is. Zelfs ‘s nachts om de 2 uur. Hij wil graag geholpen worden, maar het duurt hem te lang.

 • D.matters

  16 March 2019 16:36
  07

  Ik ben een vrouw van 46 jaar en alcohol verslaafd. 5x met tussenpauzes in detox kliniek gezeten. Na 10 dagen mag je het weer zelf doen. Dus niet geholpen en nu wil ik heel graag van mijn verslaving af. Dus wil afkicken in het buitenland. Nu komt het: omdat mijn Engelse taal niet zo goed is kom ik niet in aanmerking om in het buitenland af te kicken. Wie weet misschien wel een kliniek in het buitenland waar ze Nederlands spreken? Groetjes, een verdrietige dame.

  Doe mee met de discussie en plaats een reactie