Afkicken in Thailand

Afkicken in Thailand kan al bij meerdere klinieken. De zorgverzekeraar vergoedt vrijwel altijd.

Afkickkliniek in Thailand

De eerste stap naar een leven zonder verslaving is het erkennen van de problemen. Je hoeft het niet alleen te doen. Diverse afkickklinieken in binnen- en buitenland staan voor je klaar om te werken aan jouw herstel.

Veel afkickklinieken bieden de mogelijkheid om in het buitenland af te kicken. Naast landen als de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Groot-Brittanië is Thailand een plek waar veel Nederlandse klinieken een vestiging hebben of nauw samenwerken met een in Thailand gevestigde kliniek. Ook jij kunt meestal vrij gemakkelijk doorgestuurd worden naar een kliniek in Thailand of één van de andere landen.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

bel 020 - 225 1205
Bereikbaar tot 17:00 uur

Update augustus 2021

  1. In verband met corona is het momenteel niet mogelijk om opgenomen te worden in een afkickkliniek in Thailand.
  2. Op dit moment zijn er nog wel andere mogelijkheden in het buitenland.

Bel nu
020 - 225 1205
(bereikbaar tussen 6 uur ’s ochtends en 17.00 uur ’s avonds)
Waarom afkicken in Thailand?


Thailand is een heel ander land dan Nederland. Niet alleen qua landschap, maar ook qua cultuur en bewoners. Hierdoor is het voor veel verslaafden een ideale plek voor een behandeling om van de verslavingsproblematiek af te komen. In de eigen omgeving is het vaak lastig om verleidingen te weerstaan.

Door je weg te halen uit je vertrouwde omgeving worden verleidingen verminderd en kun je de problemen in de privé-situatie echt even achter je laten. Hierdoor kun je je volledig op het afkicken en het herstel richten.

Behandeling en begeleiding
De behandeling verschilt niet zoveel ten opzichte van een behandeling in ons land, maar krijgt een geheel andere lading doordat je duizenden kilometers van je vertrouwde omgeving weg bent.

Elke dag zijn er verschillende lessen die je moet volgen, zowel individueel als in een groep. Je wordt als het ware de hele dag bezig gehouden en krijgt intensieve begeleiding om je van je verslavingsproblematiek af te helpen. Daarnaast is er ook ruimte voor bijvoorbeeld sport en worden er excursies gedaan naar bezienswaardigheden in de omgeving.

Kosten en voertaal
Het verschilt per kliniek of je een kamer voor jezelf hebt, of deze moet delen met 2, 3 of 4 personen. Ontbijt, lunch en avondeten wordt meestal gezamenlijk als groep gedaan.

In de meeste klinieken in Thailand is de voertaal Engels, maar er zijn ook vestigingen waar Nederlandse specialisten aanwezig zijn en je dus gewoon in het Nederlands kunt communiceren. Alhoewel het afhankelijk van de situatie is, moet je rekening houden met een verblijf in een afkickkliniek in Thailand van enkele maanden.

Hoe zit het met de kosten?

Diverse Nederlandse instellingen hebben vestigingen in Thailand. Andere instellingen werken nauw samen met een kliniek in Thailand. Het goede nieuws is dat vrijwel alle behandelingen in Thailand volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar. Zolang er een verband bestaat tussen de Nederlandse instellingen en de vestiging in het buitenland wordt de volledige behandeling vergoed door jouw zorgverzekering.

Uitzonderingen zijn mogelijk. Niet alle vliegtickets naar Thailand worden door de zorgverzekeraar betaald. Dit kan verschillen per zorgverzekeraar en per instelling. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de reis naar Thailand ook voor rekening zal nemen? Neem contact op met jouw zorgverzekeraar of vraag tijdens het intake-gesprek bij de Nederlandse kliniek naar de mogelijkheden om af te kicken in Thailand.

Lees meer algemene informatie over de kosten van een behandeling.

Hoe kan ik me aanmelden voor een afkickkliniek in Thailand?

Om bij een kliniek terecht te komen kun je contact opnemen met de huisarts, of informeer direct bij een kliniek. In het buitenland zijn nauwelijks wachtlijsten, of ze zijn kort. Zo kun je snel beginnen met het afkicken van jouw verslaving.

Een intake-gesprek is meestal snel geregeld, zodat jouw situatie direct in kaart gebracht kan worden. Wil jij vervolgens terecht komen bij een verslavingskliniek in Thailand voor een behandeling van jouw verslaving? Vraag direct naar de mogelijkheden bij het intake-gesprek.

VIND KLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek in het buitenland.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie