Afkicken in Thailand

Afkickkliniek Thailand: De voordelen en nadelen

Slechte ervaringen met afkickklinieken in Nederland? Wellicht is een afkickkliniek in Thailand dan het overwegen waard. Waar je in Nederlandse klinieken nog wel eens ‘een nummertje’ kan zijn, is er vaak meer ruimte en aandacht in Thaise afkickklinieken.

Het serviceniveau in Thailand staat wereldwijd bekend om zijn hoge niveau, wat natuurlijk een groot voordeel is als je te maken hebt met verslaving en je aan je probleem wil werken. En in een prachtige omgeving met lekker weer kan het starten met je herstel net wat makkelijker maken. Zorg wel voor goede nazorg in Nederland om je leven weer helemaal op te pakken. Bel ons als je hierover vragen hebt.


Update April 2023

  1. In verband met corona gelden er nog steeds restricties als je zoekt naar een afkickkliniek in Thailand.
  2. De situatie wijzigt continu, bel met ons voor de actuele status.


Bel nu
020 - 225 1205
(bereikbaar van ma. t/m vrij tussen 07:00 - 22:00 en in het weekend van 13:00 - 17:00)


Waarom afkicken in Thailand?


Thailand is een heel ander land dan Nederland. Niet alleen qua landschap, maar ook qua cultuur en bewoners. Hierdoor is het voor veel mensen een ideale plek voor een behandeling om van de verslavingsproblematiek af te komen. In de eigen omgeving is het vaak lastig om verleidingen te weerstaan.

Door je weg te halen uit je vertrouwde omgeving worden verleidingen verminderd en kun je de problemen in de privé-situatie echt even achter je laten. Hierdoor kun je je volledig op het afkicken en het herstel richten.


Wat kun je verwachten in een afkickkliniek in Thailand?

Behandeling en begeleiding
De behandeling verschilt niet zoveel ten opzichte van een behandeling in ons land, maar krijgt een geheel andere lading doordat je duizenden kilometers van je vertrouwde omgeving weg bent.

Elke dag zijn er verschillende lessen die je moet volgen, zowel individueel als in een groep. Je wordt als het ware de hele dag bezig gehouden en krijgt intensieve begeleiding om je van je verslavingsproblematiek af te helpen. Daarnaast is er ook ruimte voor bijvoorbeeld sport en worden er excursies gedaan naar bezienswaardigheden in de omgeving.

Kosten en voertaal
Het verschilt per kliniek of je een kamer voor jezelf hebt, of deze moet delen met 2, 3 of 4 personen. Ontbijt, lunch en avondeten wordt meestal gezamenlijk als groep gedaan.

In de meeste klinieken in Thailand is de voertaal Engels, maar er zijn ook vestigingen waar Nederlandse specialisten aanwezig zijn en je dus gewoon in het Nederlands kunt communiceren. Alhoewel het afhankelijk van de situatie is, moet je rekening houden met een verblijf in een afkickkliniek in Thailand van enkele maanden.


Afkickkliniek Thailand – Kosten

Er zijn verschillende soorten verslavingsklinieken in Thailand. Zo zijn er meer sobere klinieken, maar ook hele luxe, bijvoorbeeld in Chiang Mai en Chiang Rai. Voor de luxere afkickklinieken moet je soms bijbetalen; dit hangt af van je zorgverzekering. Bel het nummer in het blauwe kader als je wil weten of jouw zorgverzekering de behandeling vergoed voor jouw drugs- of alcoholverslaving.

Over het algemeen betaal je het vliegticket zelf en wordt de behandeling verder volledig vergoed. Ook kun je ervoor kiezen om privé te gaan. Dit is vooral verstandig als je snel wilt opgenomen wilt worden omdat de trajecten via een verzekeraar soms wat langer kunnen zijn. Je kunt dan ook meer persoonlijke aandacht en een behandeling op maat verwachten.


Hoe kan ik me aanmelden voor een afkickkliniek in Thailand?

Om bij een kliniek terecht te komen kun je zelf contact opnemen. Via het nummer in de blauwe box kun je ook advies krijgen over naar welke afkickkliniek in Thailand je eventueel kunt via de verzekering of privé. Als onafhankelijke website raden we geen specifieke klinieken aan, maar we kunnen wel de mogelijkheden voor je op een rij zetten en laten weten waar je op moet letten.

Een intake-gesprek is meestal snel geregeld, zodat jouw situatie direct in kaart gebracht kan worden. Je kunt dan vaak snel na het gesprek in het vliegtuig zitten om te beginnen aan de behandeling. Voor veel mensen is dit een groot voordeel, omdat door Covid de wachttijden in Nederland bij veel klinieken flink zijn opgelopen. Wij horen nu vaak geluiden over wachttijden van 3-4 maanden (deze tekst is voor het laatst aangepast op 21 oktober 2021).

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel Bel ons voor advies