Afkickkliniek Thailand

Afkickkliniek Thailand: De voordelen en nadelen

Slechte ervaringen met afkickklinieken in Nederland of kun je niet wachten op een behandeling? In Thailand ben je niet slechts een ‘nummer’, maar is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om volledig te herstellen van je verslaving. Daarnaast is directe opname in veel gevallen mogelijk. Door de luxe faciliteiten en het behulpzame personeel in een Thaise kliniek kun je alle zorgen achter je laten. Focus je volledig op herstel in een prachtige omgeving met elke dag lekker weer. Veel afkickklinieken in het buitenland bieden ook nazorgprogramma’s aan na behandeling, zodat je terug in Nederland blijft werken aan je herstel. Lees op deze pagina alles wat je moet weten over afkicken in Thailand, waaronder de kosten en behandelmethoden.


Update April 2024

  1. In verband met corona gelden er nog steeds restricties als je zoekt naar een afkickkliniek in Thailand.
  2. De situatie wijzigt continu, bel met ons voor de actuele status.


Bel voor advies
020 - 225 1205
(bereikbaar van ma. t/m vrij tussen 07:00 - 22:00)


Waarom afkicken in Thailand?

Afkicken in Thailand is een kans om te herstellen van je verslaving in een compleet nieuwe omgeving, waarbij je al je zorgen en problemen achterlaat in Nederland. Een behandeling in Thailand betekent vaak ook herstellen in stijl. Veel klinieken bieden de luxe van een 5-sterrenhotel en stellen je zo in staat om al je aandacht te richten op herstel. Omringd met ervaren behandelteams, aandacht en prachtige natuur, vinden veel mensen in Thailand de rust en expertise om hun verslaving te overwinnen.


Wat zijn de voordelen van afkicken in Thailand?

De voordelen van afkicken in Thailand zijn onder meer de lage kosten, de holistische benadering en de rustgevende omgevingen waarin veel klinieken zich bevinden. Door de lage kosten voor levensonderhoud en personeel in Thailand, kun je tegen een lage prijs profiteren van kwaliteitszorg en luxe privéklinieken. Bovendien is directe opname in een kliniek in veel gevallen mogelijk, waardoor je een behandeling niet hoeft uit te stellen door lange wachttijden.

Veel Thaise afkickklinieken bieden een holistische behandeling aan, waarbij aandacht is voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Yoga, meditatie en Thaise massage zijn enkele behandelmethoden die het proces van ontwenning en de succesvolle behandeling van je verslaving extra ondersteunen. Ze dragen bij aan een compleet herstel. Hierdoor neemt de kans op terugval af.

Enkele voordelen van afkicken in Thailand zijn:

  • Snelle opname
  • Luxe behandelingen voor een lage prijs
  • Uitstekende zorg met holistische behandelingen
  • Nieuwe omgeving in een prachtig, warm land
  • Privacy en anonimiteit
  • Mogelijkheid van langere opname voor een zorgvuldig herstel

Voor welke verslavingen kun je worden behandeld in Thailand?

Je kunt in Thailand voor alle verslavingen worden behandeld, maar er zijn wel verschillen tussen klinieken onderling. Sommige klinieken zijn gespecialiseerd in het behandelen van alcoholverslaving, een verslaving aan designerdrugs of een afhankelijkheid aan medicijnen, terwijl andere instellingen zich vooral richten op gedragsverslavingen. In de meeste klinieken is standaard veel aandacht en expertise aanwezig voor de behandeling van een dubbele diagnose. Je kunt dan tegelijkertijd worden behandeld voor je verslaving en onderliggende psychische problemen.


Welke behandelmethoden worden toegepast in Thailand?

In Thailand worden alle evidence-based behandelmethoden toegepast die in de Nederlandse verslavingszorg gangbaar zijn, zoals cognitieve gedragstherapie, groepstherapie en het 12-stappenprogramma. Tijdens een behandeling in Thailand is vaak wel meer aandacht voor het identificeren en oplossen van de onderliggende problemen waarmee je worstelt. Er wordt hiervoor veel tijd uitgetrokken tijdens je verblijf in een kliniek, zodat een behandeling niet alleen de oppervlakkige symptomen van de verslaving bestrijdt. Bovendien worden aanvullende therapieën aangeboden om je herstel verder te ondersteunen.

Enkele behandelmethoden die worden toegepast in Thailand zijn:


Wat zijn de kosten van een afkickkliniek in Thailand?

De kosten van een afkickkliniek in Thailand zijn vrij laag vergeleken met vergelijkbare behandelprogramma’s in Nederland en andere Europese landen. De kosten van een behandeling in het buitenland kunnen variëren en lopen op wanneer je langdurig in een luxe instelling verblijft. Gemiddeld krijg je wel veel waar voor je geld tijdens een behandeling in Thailand, door de lage kosten voor personeel en levensonderhoud.


Wordt een behandeling in Thailand vergoed?

Ja, een behandeling in Thailand kan door je Nederlandse verzekeraar in veel gevallen worden vergoed. Verslavingszorg in het buitenland valt namelijk onder de basisverzekering. Een verzekeraar kan wel voorwaarden stellen voor het verblijf of de behandeling zelf. Om verrassingen te voorkomen, is het belangrijk dat je vooraf met je verzekeraar overlegt over de kosten en mogelijke vergoeding. Houd er rekening mee dat je ondanks je zorgverzekering meestal zelf de vlucht naar Thailand moet betalen.


Wat kan ik verwachten van een behandeling in Thailand?

Je kunt van een behandeling in Thailand een compleet behandeltraject verwachten dat is aangepast aan je specifieke behoeften. Je volgt een vast programma waarin je dagen zijn gevuld met therapie en intensieve begeleiding. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Dagelijks is er de gelegenheid om te sporten en tot rust te komen door middel van yoga, meditatie en massage.

In veel klinieken worden regelmatig excursies georganiseerd naar mooie en interessante bezienswaardigheden in de omgeving. Denk hierbij aan de olifantenreservaten in Chiang Mai, indrukwekkende tempels in Chiang Rai en hagelwitte stranden aan de Andamanse Zee.

De voertaal in een Thaise kliniek is meestal Engels, maar er zijn meerdere vestigingen waar ook Nederlandse specialisten werken en je in het Nederlands kunt communiceren. Qua faciliteiten verschilt het per kliniek of je een kamer voor jezelf hebt of deze moet delen met anderen. Luxe instellingen bieden vaak meer mogelijkheden voor privacy.


Aanmelden voor een verslavingskliniek in Thailand

Het is vrij makkelijk om je aan te melden voor een verslavingskliniek in Thailand. Na een eerste online intakegesprek wordt jouw situatie in kaart gebracht en hoor je wanneer je kunt beginnen met de behandeling. Veel klinieken in Thailand hanteren geen wachttijden, waardoor directe opname mogelijk is. Je hoeft een behandeling daarom niet uit te stellen met meerdere maanden, zoals het geval is in Nederland en sommige Europese landen.

Zorg dat je tijdens de intake ook inzicht krijgt in de faciliteiten voor bewoners van een kliniek en of bezoek is toegestaan. Wanneer je voor een medische aandoening medicatie slikt, is het verstandig om dit vooraf te bespreken met de kliniek. Sommige medicijnen zijn in Thailand minder makkelijk verkrijgbaar en moet je dan vanuit Nederland meenemen.

Bel nu naar 020 – 532 0030 voor actuele informatie over wachttijden in Thailand en andere vragen over een behandeling in een afkickkliniek in Thailand.

Update 17 april 2024: Veel afkickklinieken in Nederland worstelen momenteel met lange wachttijden, die oplopen tot 6 maanden of meer. Bel nu naar 020 – 532 0030 voor meer informatie over aanmelding voor een afkickkliniek Thailand.


Veelgestelde vragen over afkicken in Thailand

Hoelang duurt een behandeling gemiddeld in Thailand?

Een behandeling in Thailand duurt gemiddeld zo’n 2 maanden. De behandelingsduur kan variëren van 28 dagen tot 3 maanden of langer, afhankelijk van de ernst van de verslaving en persoonlijke behoeften.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00