Afkickklinieken in Schotland

Schotland staat bekend om zijn mooie en rustgevende natuur. Een ideale plek om van je verslaving te komen.

Afkickkliniek Schotland

Steeds vaker kiezen verslaafden ervoor om af te kicken in het buitenland. Het kan namelijk zeer goed helpen om tijdens het afkicken helemaal weg te zijn uit je eigen omgeving. Zo worden de dagelijkse verleidingen bij je weggenomen en kun je jouw zorgen even helemaal vergeten om optimaal te kunnen werken aan je herstel.

Verschillende afkickklinieken werken daarom samen met klinieken in het buitenland. Ook in Schotland kun je terecht bij een verslavingskliniek.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Voor snelle opname
in Zuid-Afrika

bel Via Whatsapp
In samenwerking met Cherrywood House

Ok.

Update oktober 2021

  1. In verband met corona zijn veel afkickklinieken in verschillende landen gesloten.
  2. Op dit moment zijn er nog wel mogelijkheden in het buitenland.

Waarom afkicken in Schotland?


Wie te maken heeft met een drugs- of drankverslaving weet hoe lastig het is om de negatieve patronen te doorbreken. Verwoede pogingen om het zelf op te lossen zijn dan meerdere malen gestrand. Om van je verslaving af te komen zijn externe krachten nodig.

Een behandeling in een afkickkliniek kan een doorbraak forceren. Kies je voor Schotland dan heeft dat voordelen: Je hebt meer privacy, je zit een in een luxe omgeving en de behandeling wordt gewoon vergoed.

Hoe werkt het?
Afkickklinieken in Nederland hebben vaak ook vestigingen in het buitenland, of werken nauw samen met andere afkickklinieken in het buitenland. Hierdoor kun jij als verslaafde via een Nederlandse kliniek ook in het buitenland terecht.

Een behandeling in Schotland wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar, mits de verslavingskliniek wel een connectie heeft met een kliniek in Nederland. Het vliegticket naar Schotland toe moet je waarschijnlijk wel zelf betalen, maar aangezien Schotland vlakbij Nederland ligt gaat het om veel goedkopere vliegtickets dan wanneer je gaat afkicken in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten of Thailand.

Voertaal
De voertaal in een kliniek in Schotland is meestal Engels, alhoewel er soms ook Nederlands sprekende specialisten werken. Je wordt de gehele dag beziggehouden om te werken aan je herstel door middel van individuele sessies en groepssessies, maar er is uiteraard ook ruimte voor ontspanning door middel van sport of excursies.

Is afkicken in Schotland iets voor jou? Doe de quicktest

Wil je weten of afkicken in Schotland voor jou een interessante optie is? Bekijk dan de onderstaande vragen. Als je alle vragen met JA hebt beantwoord, behoort Schotland voor jou tot de mogelijkheden om van die vervelende verslaving te komen.

1 Wil je je verslaving nu echt aanpakken?

2 Het hoeft niet perfect, maar ben je de Engelse taal voldoende machtig?

3 Ben je bereid om enkele weken van huis te zijn?

4 Kun je extra bijkomende kosten (vliegticket) zelf betalen?

Een verslavingskliniek in Schotland? Alle voordelen op een rijtje

Afkicken in het buitenland kan meestal zeer snel na een intake-gesprek starten. Er zijn nauwelijks wachtlijsten voor buitenlandse klinieken. Schotland ligt dichtbij Nederland, dus je hoeft geen wereldreis te maken om in een heel andere omgeving terecht te komen waar je kunt werken aan jouw herstel.

Door weggehaald te worden uit je eigen omgeving kun je alle zorgen zoveel mogelijk achter je laten. Door even niet geconfronteerd te worden met financiële zorgen of zorgen om familie krijg je alle ruimte om je honderd procent in te kunnen zetten voor je behandeling.

Als Nederlanders zijn we vaak vrij goed bedreven in de Engelse taal, dus dat zal in Schotland geen enkel probleem zijn. Het land staat bekend om de schitterende natuur, oude kastelen en natuurlijk Loch Ness in het noorden van Schotland.

Veel verslavingsklinieken in Schotland liggen in de natuur, waardoor je in alle rust en privacy kunt herstellen. Vaak zijn excursies daarnaast een onderdeel van het behandelplan, waardoor je zelf deze bezienswaardigheden kunt bezoeken.

VIND KLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek in Schotland.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie