Afkickkliniek in Schotland

Afkickkliniek Schotland: Informatie, kosten en behandelingen

Een afkickkliniek in Schotland kan de beste resultaten opleveren voor mensen die hulp zoeken voor verslaving. Je bent dan weg uit je eigen omgeving, verwijderd van alle triggers en verleidingen, en kunt hier leren om je ongezonde gewoonten succesvol te doorbreken. Afkicken in het buitenland hoeft bovendien niet duur te zijn. Een Nederlandse zorgverzekeraar vergoedt vaak (een deel van) je behandeling. Lees op deze pagina alles over waarom afkicken in Schotland een interessante optie kan zijn, mogelijke kosten en hoe een behandeling voor verslaving eruitziet in Schotland.


Update April 2024

  1. Na corona zijn de wachttijden voor veel afkickklinieken in binnen- en buitenland flink opgelopen.
  2. De wachttijden in Schotland lopen op dit moment op tot 6 maanden. Bel ons voor de actuele wachttijden en andere vragen.


Bel voor advies
020 - 225 1205
(bereikbaar van ma. t/m vrij tussen 07:00 - 22:00)


Waarom afkicken in Schotland?

Afkicken in Schotland is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige verslavingszorg en een nieuwe omgeving om hun verslaving te overwinnen. Het land beschikt over zo’n 20 afkickklinieken waar je terecht kunt voor een verslaving aan alcohol, drugs, medicijnen en andere verslavingen zoals gokken en gamen. De ervaren behandelteams bieden vaak holistische behandelingen aan, waarbij aandacht is voor zowel de symptomen als de onderliggende oorzaken van je verslaving. Vanwege de korte vluchtduur naar Schotland en betaalbare vliegtickets is het bovendien makkelijk voor vrienden en familieleden om je tijdens het herstel te bezoeken.


Wat zijn de voordelen van afkicken in Schotland?

De voordelen van afkicken in Schotland zijn onder meer de geboden kwaliteitszorg, de serene omgevingen waarin je tot rust kunt komen, en de relatief korte afstand met Nederland. Het land beschikt over veel moderne klinieken met ervaren behandelteams. Meerdere afkickklinieken bevinden zich in de schitterende, ongerepte natuur van Schotland. Je kunt hier een serene stilte vinden waardoor je je volledig kunt focussen op herstel.

Enkele voordelen van afkicken in Schotland zijn:

  • Hoogwaardige verslavingszorg met moderne faciliteiten
  • Rustgevende omgeving met schitterende natuur
  • Holistisch behandelplan
  • Weg uit eigen omgeving
  • Korte vlucht vanuit Nederland

Voor welke verslavingen kun je worden behandeld in Schotland?

Je kunt in Schotland voor de meeste verslavingen worden behandeld. De aanwezige expertise kan wel per kliniek verschillen. Zo zijn sommige afkickklinieken alleen gericht op het behandelen van alcoholverslaving of drugsverslaving. Je kunt bij deze instellingen daarom niet terecht voor een gedragsverslaving. Het is belangrijk dat je een potentiële behandelaar altijd volledig informeert over de problemen waarmee je worstelt. Zo kan de juiste afkickkliniek voor jou worden gevonden.


Welke behandelmethoden worden toegepast in Schotland?

In Schotland worden alle evidence-based behandelmethoden toegepast die in de verslavingszorg gebruikelijk zijn. Denk hierbij aan cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en groepstherapie. Er is daarnaast in de behandeling ook vaak aandacht voor een holistische benadering. Dit betekent dat zowel de fysieke als mentale aspecten van de verslaving onderdeel uitmaken van een succesvol herstel. Je kunt hierdoor je verslaving beter begrijpen en krijgt hulp om je leven opnieuw vorm te geven, bijvoorbeeld door te leren over zelfzorg.

Enkele behandelmethoden die worden toegepast in Schotland zijn:


Wat zijn de kosten van een afkickkliniek in Schotland?

De kosten van een afkickkliniek in Schotland zijn over het algemeen iets hoger dan in Nederland. Er zijn wel meerdere factoren die invloed hebben op de precieze kosten van een opname. Zo heeft Schotland enkele luxe afkickklinieken, waar tegen een vergoeding veel aandacht is voor alle persoonlijke behoeften om je volledig te focussen op herstel. Ook kan de prijs van een behandeling oplopen wanneer er sprake is van een complexe diagnose, waardoor een langere opname noodzakelijk is.


Wordt een behandeling in Schotland vergoed?

Ja, een behandeling in Schotland wordt door de meeste Nederlandse verzekeraars vergoed op basis van je basisverzekering. Er zijn vaak wel enkele voorwaarden verbonden aan een vergoede behandeling. Zo kan worden gevraagd of je al eerder, onsuccesvol, een ambulante behandeling hebt gevolgd. Ook zal je je eigen risico moeten aanspreken. Daarnaast moet je meestal zelf de kosten dragen voor een oriënterende intake en het vliegticket naar Schotland.


Wat kan ik verwachten van een behandeling in Schotland?

Je kunt van een behandeling in Schotland de volgende stappen verwachten:

  1. Oriëntatie: De eerste stap naar herstel is contact zoeken met een Schotse behandelaar. Deze zal door middel van een intakegesprek vast willen stellen wat je behoeften zijn. Hierbij wordt gekeken naar de drugs, middelen of het gedrag waar je verslaafd aan bent, eerdere gevolgde behandelingen en je huidige lichamelijke toestand. Ook wordt gekeken of je voldoende Engels spreekt om een Engelstalige behandeling te volgen.
  2. Voorbereiding: De kliniek geeft aan wanneer je behandeling van start kan gaan en stelt mogelijk al een concreet behandelplan voor. Je boekt vervolgens je vliegticket en bereid je voor op een verblijf van enkele weken of maanden.
  3. Behandeling: Wanneer je in Schotland bent aangekomen, volgt eerst een medisch onderzoek en gesprek om je lichamelijke en geestelijke gezondheid vast te stellen. Hierna gaat de behandeling van start. Meestal begin je eerst met een lichamelijke detox. Daarna gaat het traject van therapie en counseling van start.

Aanmelden voor een verslavingskliniek in Schotland

Wil je afkicken in het buitenland en weet je niet waar je moet beginnen? Bel nu 020 – 530 0030 om je snel aan te melden voor een verslavingskliniek in Schotland. Wij beantwoorden al je vragen over opname in Schotland. Ook kunnen we je informatie geven over de actuele wachttijden om toegelaten te worden tot een kliniek.


Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een gemiddelde behandeling in Schotland?

Een gemiddelde behandeling in Schotland duurt meestal 1 tot 3 maanden lang. De behandelingsduur kan echter sterk variëren en is onder meer afhankelijk van de verslaving zelf en of er sprake is van een dubbele diagnose.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00