Afkickklinieken in Schotland

Schotland staat bekend om zijn mooie en rustgevende natuur. Een ideale plek om van je verslaving te komen.

Denk je aan een afkickkliniek in Schotland om van je verslaving aan drugs, alcohol of andere middelen af te komen? Het kan zeer goed helpen om tijdens het afkicken helemaal weg te zijn uit je eigen omgeving. Zo worden de dagelijkse verleidingen bij je weggenomen en kun je jouw zorgen even helemaal vergeten om optimaal te kunnen werken aan je herstel.

In het buitenland vind je verschillende afkickklinieken, waaronder in Schotland.


Update April 2023

  1. Na corona zijn de wachttijden voor veel afkickklinieken in binnen- en buitenland flink opgelopen.
  2. De wachttijden in Schotland lopen op dit moment op tot 6 maanden. Bel ons voor de actuele wachttijden en andere vragen.


Bel nu
020 - 225 1205
(bereikbaar van ma. t/m vrij tussen 07:00 - 22:00 en in het weekend van 13:00 - 17:00)


Waarom afkicken in Schotland?

Wie te maken heeft met een drugs- of drankverslaving weet hoe lastig het is om de negatieve patronen te doorbreken. Verwoede pogingen om het zelf op te lossen zijn dan meerdere malen gestrand. Om van je verslaving af te komen zijn externe krachten nodig.

Een behandeling in een afkickkliniek kan een doorbraak forceren. Je kunt kiezen voor een kliniek in verschillende landen.


Afkicken in Schotland

Hoe werkt het?
Je kunt op twee manieren een afkicktraject volgen in het buitenland: door naar een verslavingskliniek te gaan via de zorgverzekeraar of door de behandeling uit eigen zak te betalen. Let op: ook via de verzekering zul je met kosten te maken krijgen. Zo betaal je zelf vaak voor het vliegticket en het intakegesprek. Als de behandeling vanuit de basisverzekering wordt vergoed, heb je ook te maken met je eigen risico als dit nog niet verbruikt is aan andere zorg.

In Schotland zijn – afhankelijk van jouw verzekering en je persoonlijke situatie – beide opties mogelijk. Dit geldt ook voor andere landen als Zuid-Afrika of Thailand.

Voertaal
De voertaal in een kliniek in Schotland is meestal Engels, alhoewel er soms ook Nederlands sprekende specialisten werken. Je wordt de gehele dag beziggehouden om te werken aan je herstel door middel van individuele sessies en groepssessies, maar er is uiteraard ook ruimte voor ontspanning door middel van sport of excursies.


Is afkicken in Schotland iets voor jou? Doe de quicktest

Wil je weten of afkicken in Schotland voor jou een interessante optie is? Bekijk dan de onderstaande vragen. Als je alle vragen met JA hebt beantwoord, behoort Schotland voor jou tot de mogelijkheden om van die vervelende verslaving te komen.

  1. Wil je je verslaving nu echt aanpakken?
  2. Het hoeft niet perfect, maar ben je de Engelse taal voldoende machtig?
  3. Ben je bereid om enkele weken van huis te zijn?
  4. Kun je extra bijkomende kosten (zoals vliegticket) zelf betalen?

Een verslavingskliniek in Schotland iets voor jou?

Afkicken in het buitenland kan over het algemeen sneller dan in Nederland. Bepaalde klinieken in andere landen hebben nauwelijks wachtlijsten. Voor specifiek Schotland lopen de wachttijden naar verluidt op dit moment wel op.

De meeste Nederlanders spreken aardig goed Engels. Toch zullen er mensen zijn die moeite hebben met een behandeling in het Engels. Voor hun is wellicht beter een behandeling dichtbij huis te zoeken.

Veel verslavingsklinieken in Schotland liggen in de natuur, waardoor je in alle rust en privacy kunt herstellen. Vaak zijn excursies daarnaast een onderdeel van het behandelplan, waardoor je zelf deze bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel Bel ons voor advies