Heroïne

Heroine verslaving: Effecten, risico's en afkicken

Heroïne is qua verslaving zeer gevaarlijk. Na enkele keren kan men al afhankelijk zijn van deze drugs. Begin er daarom niet aan, ook niet om het slechts een keer te proberen. De gevolgen zijn namelijk zeer ernstig. Afkicken van heroïne is voor veel mensen erg moeilijk. Wees verstandig en blijf er van af.

Ben je toch een gebruiker. Probeer dan professionele hulp in te schakelen. Let wel: Ook met professionele hulp lukt het niet iedereen om te stoppen. Maar het is belangrijk elke kans aan te grijpen. Het leven is veel leuker zonder heroïne.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

bel 020 - 532 0030
Ma-Vrij van 08:00 - 22:00
Weekend 12:00 - 17:00

Wat is Heroine?

Heroïne komt van ruwe opium wat uit de papaverplant gehaald wordt. Feitelijk wordt heroïne gemaakt van morfine, wat ook van de opium van de papaverplant komt. De onrijpe zaadbol van de plant wordt gekerft zodat het melksap vrijkomt. Door dit te drogen ontstaat ruwe opium. Laat hier een chemische bewerking op los en er kan heroïne gemaakt worden.

Meestal wordt heroïne vermengd met paracetamol en cafeïne en kan het zowel gespoten als gerookt worden. Bij het roken wordt het op aluminiumfolie gelegd en verhit met een aansteker. Via een buisje of koker kan dit opgezogen worden. Deze methode wordt ook wel "Chinezen" genoemd.

1 gram heroïne heeft in Nederland een straatprijs van rond de €30,-. Een verslaving is vaak dus ook rampzalig voor de financiële situatie van de verslaafde.

De effecten van Heroine

Het belangrijkste effect van heroïne is dat het centrale zenuwstelsel wordt verdoofd. Hierdoor worden pijngevoelens verlaagd, zowel lichamelijk als geestelijk.

Naast de onderdrukking van lichamelijke pijn en de negatieve en verdrietige gevoelens worden er nog meer processen onderdrukt. De hartslag, ademhaling, het maag-darm stelsel en het libido werken langzamer.

De pupillen worden nauwer en je wordt suf. Daar staat een "rush" tegenover. Je ervaart een gelukzalig gevoel en vergeet alle zorgen. Je wordt onverschillig en dromerig.

De risico's van heroine

Enkele keren gebruiken kan al een lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid met zich mee brengen. Heroïne gebruiken brengt grote risico's met zich mee. Onveilig gebruik van naalden kan leiden tot verschillende ontstekingen en de kans op besmetting met hepatitis of HIV. Ook het chinezen van heroïne (met het kokertje) kan leiden tot een hepatitis besmetting

Te weinig eten

Heroïne onderdrukt het hongergevoel, waardoor veel verslaafden weinig tot niets meer eten en de kans op ondervoeding toe kan nemen. Ook krijgen veel gebruikers last van obstipatie: Je kunt moeilijk naar de WC.

Overdosis

Een overdosis behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan gebeuren bij gebruikers die de dosis niet goed hebben ingeschat, maar ook bij mensen die geen uitweg meer zien uit een heroïne verslaving. Doordat heroïne pijn en gevoelens onderdrukt kunnen veel gezondheidsklachten niet opgemerkt worden.

Men kan naast hepatitis en HIV ook klachten met de lever, hartproblemen en longproblemen krijgen. Kanker komt ook vaker voor bij heroïne gebruikers. Veel verslaafden zijn daarnaast depressief. Deze gevoelens onderdrukt men door het gebruik van heroïne. Het niet behandelen van een verslaving zal op termijn vrijwel altijd leiden tot een eerdere dood.

Heroïne en je sociale leven

Naast de lichamelijke en geestelijke klachten zijn er ook sociale risico's. Contact met vrienden en familie raakt vaak verloren. Men raakt hun baan kwijt en komt in de financiële problemen. Heroïne is niet goedkoop. Vaak probeert men op allerlei manieren toch aan hun heroïne te komen. Stelen en bedelen komt vaak voor bij gebruikers. Men raakt geïsoleerd van de maatschappij.

Ben ik verslaafd aan heroïne?

Kenmerken van heroïneverslaving

 1. Enkele keren gebruiken kan al snel leiden tot lichamelijke verslaving. Bij het stoppen begint het lichaam gelijk te protesteren en is er sprake van hevige ontwenningsverschijnselen.
 2. Het lichaam went namelijk erg snel aan de heroïne. Deze ontwenningsverschijnselen verdwijnen weer als je een nieuwe dosis heroïne tot je neemt. Het is dan vooral deze afhankelijkheid die snel tot een verslaving kan leiden.
 3. Niemand voelt zich uiteindelijk goed bij het gebruik van heroïne.  Dit zorgt ervoor dat gebruikers ook snel geestelijk verslaafd raken. Door te gebruiken worden deze negatieve gevoelens snel onderdrukt. Op een gegeven moment wordt heroïne het allerbelangrijkste in het leven van de gebruiker.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Kun je niet meer stoppen met de heroïne en heb je het nodig om nog enigzins te kunnen functioneren? In dat geval ben je verslaafd aan heroïne. Probeer er wat aan te doen. Professionele hulp is vaak noodzakelijk.

Hoe kom ik van mijn heroïneverslaving af?

Een heroïne verslaving is erg hardnekkig. Stoppen is dan ook zeer moeilijk. Er zijn wel succesverhalen van mensen die in één keer met heroïne stoppen en dit volhouden. Dit brengt gedurende 7 tot 10 dagen heftige afkickverschijnselen met zich mee. De problemen zijn daarna echter nog niet voorbij.

De meeste mensen hebben professionele begeleiding nodig om af te kicken. Dit kan met bijvoorbeeld methadon als vervangend middel voor heroïne waarvan de basis langzaam aan wordt afgebouwd. Afkicken onder een narcose is ook een methode die gebruikt kan worden. Praat erover met de huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar de juiste afkickkliniek om te stoppen met de heroïne.

Je vindt een overzicht van afkickklinieken op onze website. Naast het stoppen met de verslaving is er bij de klinieken ook aandacht voor de achterliggende problemen van de gebruiker. Men blijft vaak terugverlangen naar de heroïne, ook als men al lang is gestopt. De juiste begeleiding kan helpen om er definitief vanaf te blijven.


31 reacties
 • erik
  12 juni 2017 04:15
  01

  Ik ben nu al dik 10 jaar heroine gebruiker maar de hulpverlening is zo slecht en alleen bezig met eigen gewin! De ggz is te erg voor woorden en dit in een land als nederland? Wanneer komt dit aan het licht zodat iedereen de waarheid weet? Als eerste willen ze je een zo zwaar mogelijke diagnose aan praten zodat zij meer knaken vangen van je verzekering? Bizar bizar bizar als je het aan je hart hebt krijg je gelijk hulp maar als het om je gevoel verslaving of psychische ziekte gaat kom je in een heel eng wereldje terecht!!!!

  • Ray
   15 juni 2018 03:16
   02

   Ja man, ik zit met hetzelfde probleem, ik wordt maar niet geholpen met mijn probleem. Alleen Methadon krijg ik. Verder helpen ze me niet. Ik weet gewoon niet waar ik wel echte hulp kan krijgen? Had ik maar veel geld dan werd ik tenminste wel geholpen. Maar ja, dat heb ik niet dus kloot ik maar verder, maar het liefst stop ik.

   • Roxanne
    11 juli 2018 16:27
    03

    Ik wil ook stoppen maar word steeds ziek. Daarom rook ik heel weinig, maar wil hier van af. Hoe kan ik aan methadon komen zonder opgenomen te hoeven worden? Aangezien niemand weet van mijn probleem en dit wil ik ook houden zo.

    • Ron
     8 augustus 2018 04:29
     04

     Ik heb het ook zo slecht mee. Ik wil er van af. Heb al wat klinieken gehad. Ik ben 53 en het beheerst mijn hele leven. Ik kan niet meer. Wat een hel elke dag.

    • Givan
     12 maart 2019 11:25
     05

     Lieve Roxanne, als je nog maar heel beperkt rookt, stap dan niet naar Methadon. Methadon is veel verslavender dan heroine. De kans dat je nog van de methadon afkomt is dan ook kleiner. Zeer geleidelijk aan afbouwen geeft een grotere kans op slagen. Er zijn nog andere mogelijkheden. Alles hangt ervan af hoeveel je rookt en hoe dikwijls. Wil je hulp, post dan even een reactie.

    • Ray
     21 februari 2020 10:37
     06

     Blijf ALSJEBLIEFT van methadon af! Dat middel is veel erger dan de kwaal. Afkicken van de heroïne duurt 2 weken, van methadon in ieder geval 1,5 maand. Bovendien voel je je in week 4 nog net zo ziek als in week 1, weet ik uit eigen ervaring.

     Dus kies eieren voor je geld. Wees flink, en ga proberen in twee weken af te kicken. Voordeel is ook nog dat je jezelf na 5 dagen alweer beter gaat voelen!Mail me maar mocht je iets willen weten (27 jaar ervaring, niet trots op).

     Grtn. rayschilder@hotmail.com

    • Bijlsma
     21 juli 2021 15:19
     07

     Hallo Roxanne. Ik heb het geluk gehad dat ik een huisarts heb gehad die het me voorschreef. Ik moest me wel melden bij de verslavingszorg. Maar ik had wel mijn methadon. Dat heeft indertijd mijn baan en mijn leven gered want bij de verslavingszorg moest je lang wachten voor je je methadon kreeg.
     Ik heb het geluk gehad dat mijn huisarts dat inzag en me simaron voorschreef(methadon)
     Probeer het en laat het je huisarts lezen.

    • Lex
     6 maart 2022 22:04
     08

     Dat gaat via de huis arts en het CAD

  • Claudia
   17 maart 2019 22:21
   09

   Hallo Erik, Ik ben het helemaal met je eens. Veel instanties werken vanuit eigenbelang. Wat goed dat jij al 10 jaar clean bent. Ik loop momenteel stage bij Hvo-Querido en heb te maken met bewoners met een verslaving. Ik zou graag willen praten met iemand die ervaringsdeskundige is op dit gebied. Zodat ik de cliënten beter kan begrijpen. Ik bots namelijk vreselijk tegen het systeem aan. Zou jij er voor open staan om een keer met mij in gesprek te willen gaan.

   • Remco
    24 november 2019 11:49
    10

    Beste, Erik schrijft helaas niet dat hij 10 jaar clean is maar 10 jaar gebruiker. Voor alle andere reageerders: snap dat het voelt alsof je er alleen voor staat, maar je zal toch echt naar jezelf moeten kijken. Ga naar zelfhulpgroepen, vraag daar naar mogelijkheden voor hulp etc. Zij weten waar je moet zijn. Je moet er wat voor doen om clean te worden en te blijven.

   • Claudio
    7 januari 2020 01:55
    11

    Ik wil dit doen. Ik ben van Belgie, 30jaar. Heroïneverslaafd en ik wil graag stoppen. Je kan me mailen. Clamarchee@gmail.com.

   • Mart
    5 juni 2020 18:33
    12

    Bel me maar als je een ervaringsdeskundige wilt spreken, heb ook veel naar positiviteit weten om te zetten.
    Groet martijn 06 84643567

 • Ikke
  14 juli 2017 22:24
  13

  Beste Erik, ik begrijp min of meer wat je bedoeld. Ik rook zelf al 3 jaar heroïne. Tuurlijk weet ik, net zo als jij dat weet, dat dit niet goed is. Zelf heb ik ook een alcoholverslaving en ik rook ook veel te veel sigaretten. Als ik bij de huisarts aangeef om te willen stoppen met roken en drinken, gaan er zo veel deuren open. Ik kan aan alle kanten geholpen worden en de verzekering dekt het ook nog eens, alleen maar goed in mijn ogen.

  Maar nu komt ie, mijn familie, vrienden en collega’s weten niet dat ik verslaafd ben aan heroïne. Mijn huisarts dus ook niet, ik wil het hem ook niet vertellen omdat ik niet wil dat een ander dit weet. Ik wil niet opgenomen worden, ik wil niet elke week naar een of ander psychiater om mijn hele levensverhaal te vertellen. Ik weet echt wel wat ik doe fout is, alleen het is een verslaving net zoals alcohol, nicotine, seks, gokken.

  Alleen heb ik het idee, dat als je een drugverslaving hebt, dit veel erger wordt gezien dan alle andere verslavingen. Terwijl het wetenschappelijk bewezen is, dat alcohol 1 van de ergste verslavingen is! Alleen dat wordt maatschappelijk geaccepteerd. Ik weet echt niet meer hoe ik hulp moet zoeken, zonder dat alles “openbaar” wordt. Jij veel sterkte verder. Liefs….van mij

  • ronny snellenburg
   26 juli 2017 16:25
   14

   3 jaar verslaafd? Dan is de kans groter dat je clean kan worden, dan dat je straks 10 jaar verslaafd bent. Want je weet dat je waarschijnlijk niet meer stopt als je niet ergens kneiterhard aan een rem gaat trekken. Please kap ermee. Ik heb er ook dik 8 jaar opzitten en zit dit te schrijven vanuit een kliniek. Ik ben begonnen aan de race tegen verslaving. of beter gezegd, het grootste gevecht uit mijn leven. Sterkte maatje, ik voel erg met je mee. Je kan en mag me altijd mailen, om ergens over te kletsen, of als je wil weten hoe je dichter bij een kliniek kan komen, dan wil ik alle moeite voor je doen man.

   • S D
    8 juli 2019 02:07
    15

    Dag Ronny Snellerburg, ik ben ook een heroïne verslaafd. Ik gebruik het nu het dik 2 jaar, Ik rook het niet alleen, ik snuif het ook. Ik wil er ook heel erg graag vanaf. Ik probeer er elke dag vanaf te komen, maar het lukt me maar niet. Wat voor tips heb je om er het beste mee om te gaan. Tips van methadon of andere harddrugs gebruiken zijn niet welkom, want wil liefst van alles af. Groetjes. S.D

  • Peter
   28 november 2017 19:05
   16

   Ik denk dat je eerste stap naar een drugsvrij leven eerlijk zijn is. Wij zijn meesters in liegen en bedriegen. Dus voordat ik verder ga en tijd hierin ga stoppen wil ik weten of je die stap wil nemen. Dus met ander woorden vertellen dat je een heroïne verslaving hebt.

   Zelf ben ik 47 jaar waarvan 24 jaar verslaafd geweest aan heroïne en alcohol. Ik ging kliniek in en uit. Uiteindelijk neergestoken en was bijna dood. Beland in de gevangenis als vuurwapen gevaarlijk en drugsdealer. Daar heb ik het uitgeschreeuwd naar een God niet wetende welke. Maar er was er 1 die mij hoorde. Jezus!

   Jezus vulde mijn hart en redde mij. Nu getrouwd kindje en eigen bedrijf. Het blijft een strijd, maar Hij helpt mij, geeft kracht en belooft mij een hoopvolle toekomst. Jesaja 29:11. Zoek dit maar eens op in een bijbel of via Social media. Sterkte.

   • Natasja
    12 maart 2018 23:31
    17

    Mooi om dit te horen.
    Zelf al meer dan 10 jaar verslaafd en genoeg geprobeerd te stoppen. Lukte telkens enkele maanden, soms ook maar weken of dagen. Telkens met methadon, maar zonder afkickkliniek. Ik shot niet, rook het dus.
    Ik heb 2 jaar geleden een serieus snowboard accident gehad en heb me in dat jaar me herpakt, liet me dopen enz. Ik geloof nog altijd en ga naar een evangelische gemeente in België , maar de strijd tegen de heroine blijft. Mijn man is ook verslaafd.
    Ik vind het zo moeilijk om definitief te stoppen. Ik heb ook veel last van pijn aan mijn been door mijn ongeval, ik onderging recent nog een operatie en heb nu een externe fixator (gedurende een jaar). Ik weet dat het beter zou zijn dat ik stop en wil dit ook, maar tis een strijd van smorgens tot savonds. De ene dag gaat het al beter dan de andere. Mijn geloof helpt me wel. Als ik me bezig hou met lezen in mijn bijbel en luister naar opwekkingsliederen, krijg ik rust.
    De pijn is het ergste, dit zorgt ervoor dat ik soms eraan toegeef als mijn man erom vraagt.
    In onze kerk kennen ze mijn probleem niet. Ik schaam mij er enorm voor. Niemand uit mijn omgeving weet dit. Enkel mijn man.
    Ik zou zo graag een normaal leven willen leiden en dat geld voor zoveel andere dingen gebruiken.
    Ik vind het zo mooi te horen dat het jou wel lukte, ben blij voor jou.
    Veel succes voor iedereen die wil stoppen. En ga ervoor zou ik zeggen.
    Groetjes N

   • Fijke
    4 april 2018 10:36
    18

    Beste Peter, wat vervelend dat je zo lang verslaafd bent geweest. Wij houden een presentatie over heroïne op school, en wij zoeken iemand die zijn ervaring met heroïne met ons wil delen. Het kan gewoon over de mail en je kan anoniem blijven als je dat fijner vindt. Wij hopen een reactie tegemoet.
    Gr. Fijke Nijhuis (E-mail: fijke@nijhuis.tk)

 • ronny snellenburg
  26 juli 2017 16:21
  19

  Ik ben sinds gisteren naar de Brijder kliniek in Den Haag gegaan, meteen de helft van m’n methadon afgehaald, want dat is in feite ook gewoon nog erger ook, maar ben blij hier te zijn. Mijn gedachte JE MOET HET WILLEN!!!! Als je wil stoppen wordt de weg meteen begaanbaarder, en dan de reden vasthouden waarom je eigenlijk wil stoppen! Alle dingen die het leven biedt vervagen met een heroïneverslaving. Als je wil, is er een weg. Ik wil al een jaar stoppen en eindelijk mag ik, maar daar gingen weken van intens verdriet aan vooraf, want je raakt echt alles kwijt..ook ik. Nu gaan we ervoor want ik wil het gewoon!!

 • Mike
  24 september 2018 14:05
  20

  Fok hulpverlening man. We zijn aan het sufferen met addiction. Ben nu de 6e dag aan het afkicken. Hel op aarde! Ik kan jullie vertellen, ik heb veel mensen gekwetst door dit gebruik maar dit wens ik me ergste vijand niet toe. Mensen, doe het zelf als je de power ervoor hebt. Ik wil niet zeggen dat dit een eitje is, maar wel een motivatie voor de still gebruikende. Ik heb bijna een week geleden de handdoek in de ring gegooid na 5 jaar selfdestructie en het was HARDCORE. Niet to the bone, maar in het bot..

  Heb vele wegen gezien, maar dit is me ergste afkick na 2 klinieken. Ik heb momenten gehad, dat ik dacht dat ik doodging. Zweten, spugen de wc niet eens halen. Bro, neem van mij aan: knock die shit out. En geef niemand de schuld. De schappen blijven vol staan met geestverruimende dranken, de shops krijgen steeds nieuwe soorten gras en komen steeds nieuwe boys die narcotica willen pushen. Nee man, gooi die troep uit je systeem. Peace out, morgen weeer een update.

 • Ro
  10 december 2018 20:27
  21

  Mijn zoon van 19 (autisme en verstandelijke beperking) gebruikt sinds 4 maanden heroïne. Hij snuift het 3x per dag. Hij kwam er vanmorgen mee en we zijn compleet in shock. Hij kan t gewoon op internet kopen!?

  Vandaag 2 dagen niets gebruikt en hij is ziek. Van de huisarts heeft hij Diazepam gekregen tegen de spierpijn en misselijkheid. En om hem te helpen slapen. Het zou ongeveer 10 dagen duren eer hij er van afgekickt is. Maar wat daarna? Hoe kunnen wij hem helpen en stimuleren om het niet opnieuw te gebruiken?

  Hij woont sinds begin dit jaar semi-zelfstandig en dit is duidelijk te hoog gegrepen. De begeleiding daar kan het niet aan en laten hem een beetje aan z’n lot over. Hij is wel elk weekend en elke vakantie thuis en wij komen regelmatig bij hem. Toch is hij geïsoleerd geraakt door z’n autisme en z’n onvermogen om contacten te leggen met anderen. Ik heb hem vanmorgen naar huis gehaald. Hier kan hij in elk geval in een veilige omgeving afkicken. Maar hoe houd ik mijn kind van de drugs af nadat hij is afgekickt? Wie geeft mij raad?

  Ingekort door de redactie

  • Yannick
   25 november 2019 03:58
   22

   Dat kan spijtig genoeg niet iemand beslissen 🙁 . De enige manier om hem van de drugs af te houden is door hem 24/7 in het oog te houden! Zelf ben ik ook verslaafd aan verschillende harddrugs zoals speed/bolle/cocaïne. Ik ben zelf ook nog maar 20. Bij mij is het begonnen door slechte jaren, maar ook omdat hard drugs mij heel erg interesseerde. Als sinds mijn puberteit ben ik gefascineerd in het strak gaan van bijvoorbeeld speed. Het kan een hele strijd zijn voor iemand om uiteindelijk te stoppen. Ik wil het zelf spijtig genoeg niet, want geloof me of niet, drugs heeft ook zijn goeie kanten. Zo vorm je een eigen leven en kan je met vrienden eens diepgaande gesprekken voeren. De afkicks zijn altijd heel erg dus waarom stoppen voor iets waar je geïnteresseerd in bent!

 • Cj
  13 juni 2019 05:53
  23

  Juist je kan alleen stoppen als je ’t zelf wilt. Je bent goed bezig. Keep your head up, strijder.

 • Fred
  19 november 2019 22:22
  24

  Ik ben 5 jaar verslaafd geweest en ik was er op een dag zo klaar mee dat ik m’n ouders heb gebeld en cold turkey ben afgekickt op zolder. Ook heb ik gelijk met al mn ‘vrienden’, lees medegebruikers, gebroken. Eén keer daarna teruggevallen. Nooit iets tegen iemand gezegd, maar na een aantal maanden weer zelfstandig cold turkey afgekickt. Dit is nu 11 jaar geleden. Het is het beste wat me is overkomen.

  De beste tip die ik kan geven als je afkickt is die trek uitzitten die je krijgt. Iedere keer. In het begin denk je er 24 uur per dag aan, daarna steeds minder en dat gaat best snel. Tot je er echt vanaf ben! Nu na 11 jaar komt er een paar keer per jaar de gedachte op, dat het best lekker is om een ‘bertje bruin’ te nemen. Maar die gedachte gaat ook snel weer weg. Dat geldt ook voor die zenuwgevoelens. Je kan altijd hulp vragen aan iemand om je hand vast te houden, maar je moet zelf lopen!

  Dus kom op, wordt boos op jezelf. Geef geen anderen de schuld, want jij hebt er voor gekozen om te gebruiken en nu ga je ermee nokken. En anders maar niet, en dan lijd je de rest van je leven een ongelukkig leven vol met pijn voor jezelf en de mensen om je heen. Kom op. Je kan het. Sterk zijn!

  • Britt
   4 augustus 2020 16:16
   25

   Leugenaar….dit verhaal niet geloven hoor mensen . Je kan niet na 5 jaar gebruik cold turkey afkicken opeens . Ook erg slecht advies trouwens . Daardoor kan je hersenbeschadiging krijgen .

  • Anastacia
   23 juli 2022 15:22
   26

   Mooi neergezet!!
   Hier ook gebruiker sinds een dik jaar. Alles is me ontglipt. Ben ziek thuis van mijn werk sinds een aantal maanden , want ik kon het niet meer aan.
   Elke dag leef ik nu met een groot geheim, want wil niet dat mijn kids of anderen erachter komen. Enkel mijn man en schoonmoeder weten het.
   Elke dag ben ik me nu maar het verdoven om alle gedachten zoveel mogelijk uit te schakelen.
   Maar verdorie wat wil ik er graag vanaf!!! Wetende dat een paar dagen een hel zullen zijn en het daarna steeds beter gaat. Klote met afkicken is dat ik het liefste helemaal alleen ergens zou zijn op een kamertje ofzo, om het gevecht aan te gaan. Door die zure appel heen ….het moet!!!! Ik wil mijn leven terug. Dus ik moet dan maar tegen mijn gezin zeggen dat ik ziek ben en zo onopgemerkt mogelijk de afkick aangaan. Dan moet iedereen maar even voor zichzelf zorgen als ik aan de afkick begin
   God ,ben ik blij als ik van dit spul af ben.
   Heroïne is de grootste vijand die het geeft vind ik.
   Ik bid en smeek dat het mij lukken gaat.
   Ben er zelf mee begonnen, en nu moet ik er ook zelf weer vanaf.
   Ik weet dat ik sterk ben …heb al zoveel meegemaakt, dat ik dit ook moet redden.

   Ik hoop dat het mij lukken gaat. ik zit nu maar elke dag thuis het te verbergen. Nergens zin in…elke dag maar wat voor de tv hangen. mezelf moeten dwingen om eten te maken. Wat toch zal moeten want mijn gezin moet ook eten. Het huishouden doe ik zo goed mogelijk,maar zoals vroeger een emmer sop en er flink tegenaan met de schoonmaak ,lukt me al maanden niet meer. Het is wel opgeruimd en schoon omdat ik dagelijks de dingen bijhoud. Maar het moet allemaal weer beter worden.
   Ik wil mezelf weer worden….zooooo f#king graag.
   Wil niet meer uitstellen. Zo goed mogelijk afbouwen nu en dan de strijd van het ziek zijn enz aangaan. Duim voor mij. Moet er nu van komen.

   Heel fijn om andermans verhalen hier te mogen lezen. Het geeft me een beter gevoel wetende dat ik niet de enige ben. Jullie zijn allemaal toppers en ik gun iedereen het allerbeste! Kom op.. wij kunnen het!

 • luud
  30 december 2019 02:33
  27

  Beste allen. Verslaving. Praat me er niet over. De mooiste verslaving is er van af te zijn. Wat een vrijheid. Ik heb geen heroïne gebruikt hoor, maar andere ‘onschuldige’ middelen. Ik heb bijv. 45 jaar mijn longen getergd met nicotine. Ik ben sinds 1 jaar gestopt. Van de ene dag op de andere. Je hebt uiteraard enige/grote motivatie nodig. Geen hulpmiddelen. Ik ben nu opa van een schattig kleinkind. Lekkerste drug ooit. Duidelijk?

 • M
  3 januari 2020 14:53
  28

  Beste lezers, mijn leven is totaal niet wat het had kunnen zijn. Ik ben 37 en worstel vrijwel al mijn hele leven met een ontzettende onrust in mijn lijf. Een gedachtegang die meer op een tornado lijkt dan een verstandige weloverwogen gelukkige geest. Ik heb ook ongeveer alle middelen misbruikt voor verschillende doeleinden. Als voorbeeld XTC om zekerder te voelen, amfetamine om energie te krijgen en meer werk te kunnen verzetten. Cocaïne om mijn seksleven net dat extraatje te geven en nu helaas al dik 5 jaar heroïne aan het roken, omdat ik voor mijn gevoel een puinhoop van mijn leven gemaakt heb. Ik heb diploma’s en een respectabele cv tot een bepaalt punt natuurlijk. Altijd een relatie, eigenlijk nooit vrijgezel en toch lijk ik niet gelukkig te willen zijn en te vluchten in gebruik. Ik heb meerdere opnames voltooid en zelfs forensisch verplicht 7 maanden therapieën gevolgd.. Het is moeilijk om je levensstijl compleet om te gooien, maar niet onmogelijk! Ik ga zelf vandaag methadon voor 2 weken kopen en weer een serieuze poging wagen om compleet abstinent te worden.

  • Charlotte
   18 januari 2021 23:13
   29

   Een jaar later nu. Is het je gelukt?

 • Wahine
  17 februari 2020 08:56
  30

  Beste mensen. Ik ben 61 jaar en ben me hele leven al verslaafd aan heroïne. Sinds 1979. Heb verschillende keren geprobeerd af te kicken en nooit gelukt. Mijn man, die ook gebruiker was heb ik 13 jaar geleden aan longkanker verloren. Ik heb geen familie meer of vrienden. Sta helemaal alleen. Door dat jarenlange roken en eerst spuiten heb ik hepatitis C opgelopen (nu genezen) maar me longen heb ik kapot gerookt. Zware copd met emfyseem. Ik kan dus niet veel meer en nu nog andere ouderdomsklachten. Van de huisarts krijg ik methadon wat net zo verslavend is.

  Het leven is voor mij niets meer waard omdat ik niets heb. Geen man geen kinderen geen vrienden en dan nog die klote copd. De halve dag lig ik op bed omdat ik te moe ben en geen lucht meer krijg. Ik weet gewoon niet meer verder. Voel mij alleen, verslaafd en invalide. Ik voel mij een slaaf van de heroïne. Al me geld gaat op aan de heroïne en wiet. Na 40 jaar verslaving geloof ik niet meer eraan om nog eraf te komen. Ik heb niets moois meer in mijn leven, geen afleiding. Ik weet gewoon niet verder meer. Iedereen bijna die ik kende is dood en ik word steeds meer depressief. Heb alleen nog me kat. Niemand in mijn omgeving weet dat ik verslaafd ben. Het is een hel. Ik kan iedereen alleen afraden om heroïne te gebruiken.

 • Nik
  27 oktober 2020 23:30
  31

  Ik ben ongeveer 6 jaar verslaafd geweest aan de heroïne. Ik was vaak dakloos in die tijd en zwervend.
  Toen ik het helemaal zat was dat leven besloot ik te stoppen. Ik deed het op een dag dat ik in een nieuwe stad aankwam zodat ik niemand zou kennen. Ik was in een hostel in Praag. Wat een hel. De eerste nacht had ik zo’n pijn en zweette ik zo erg, ik heb iedereen de hele nacht wakker gehouden. Het duurde niet lang voor ik ergens had gevonden om te scoren. Toch wilde ik stoppen. Ik ben de stad uit gelift. Uiteindelijk toen het spul op was was ik ergens in de bergen. Daar ben ik gaan lopen. Lopen, zweten, pijn. Lopen, zweten, pijn. Lopen,lopen,lopen.1 been voor ’t andere. Was alles wat ik kon denken. Ik ben zo lang doorgelopen. Ik durfde niet te stoppen. Zelfs toen ik geen pijn meer had en niet meer zweette. Ik sliep buiten, maar vaak liep ik snachts nog.
  Het is me gelukt. Maar het duurde daarna nog jaren voordat ik me innerlijk ook’ normaal’ voelde. Ik was zo lang vervreemd geweest van de maatschappij.

Doe mee met de discussie en plaats een reactie