Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Professionele zorg in een prachtige omgeving: Steeds vaker kiezen mensen voor een Afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Wie het RTL4 programma "Verslaafd" heeft gezien weet het al. Afkicken van een verslaving hoeft tegenwoordig niet meer alleen in Nederland. Sterker nog, vaak wordt een behandeling in een buitenlandse afkickkliniek zelfs aangeraden. Hierdoor word je helemaal uit je eigen omgeving weggehaald, waardoor je de verleidingen en de problemen in de privésfeer even helemaal achter je kunt laten. Zo kan jij helemaal werken aan je herstel.

Nederlandse klinieken hebben vaak vestigingen in het buitenland. Tegenwoordig kun je ook terecht bij een afkickkliniek in Zuid Afrika.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

020 - 225 1205
Bereikbaar tot 22:00 uurCorona Update oktober 2020

In verband met corona is het momenteel niet mogelijk om opgenomen te worden in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Op dit moment zijn er nog wel mogelijkheden in andere landen. Bel 020 – 2251205 voor advies (bereikbaar tussen 6 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds).
Uitgelicht: Kliniek Zuid-Afrika

afkickkliniek in Zuid Afrika

Pak je verslaving aan in Zuid-Afrika.

Waarom afkicken in Zuid-Afrika?


Een behandeling in andere leefomgeving doet wonderen voor je herstel. In Nederland blijf je blootgesteld worden aan verleidingen. Ook problemen in de privé-situatie kun je veel moeilijker achter je laten. Financiële problemen, ruzie met familie en/of vrienden en natuurlijk de directe verleidingen van je verslaving zijn in Nederland veel dichterbij.

Nederlandse klinieken hebben daarom vaak vestigingen in het buitenland of werken nauw samen met in het buitenland gevestigde verslavingsklinieken. Een ander land, een andere cultuur en de andere gebruiken in Zuid-Afrika zijn de ideale ingrediënten voor een nieuwe start.

Wat kun je verwachten van een behandeling bij een verslavingskliniek in Zuid-Afrika?
In de basis is de behandeling niet anders dan bij een kliniek in Nederland. Doordat je echter in een geheel andere omgeving geplaatst bent krijgt het direct een andere lading. Je zult vrijwel de hele dag door bezig worden gehouden met individuele lessen en groepslessen. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika zul je intensieve begeleiding krijgen om de controle over je leven terug te nemen.

Therapie en ontspanning
Naast individuele lessen en groepslessen is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van de therapie. Je kunt hierbij denken aan sportlessen, maar ook dagtochten in dit prachtige stuk van Afrika. Een bezoek aan de Tafelberg in Kaapstad kan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren. Deze excursies zijn niet alleen voor het plezier, maar zijn tevens een belangrijk onderdeel van jouw behandeling.

Slaapplek en voertaal
Vaak heb je een eigen kamer tot je beschikking, alhoewel het bij sommige klinieken in Afrika ook kan gebeuren dat je een kamer moet delen met 2, of soms zelfs meer, personen. Eten doe je altijd gezamenlijk met de hele groep. Nederlandse verslavingsexperts zijn soms ook aanwezig in de Zuid-Afrikaanse ontwenningsklinieken. Toch zul je niet met alleen Nederlanders in de kliniek zitten. Vaak zitten er verslaafden uit diverse landen met verschillende problematiek. De voertaal zal daarom meestal Engels zijn.

Wat kost het afkicken in Zuid-Afrika?

Zolang er een connectie is tussen de Nederlandse verslavingskliniek en de vestiging in Zuid-Afrika zal de volledige behandeling voor het afkicken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor zul je alleen zelf het wettelijke eigen risico moeten betalen.

Je moet wel rekening houden met de reiskosten. Niet alle zorgverzekeraars zullen de benodigde vliegtickets vergoeden. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per instelling. Informeer daarom vooraf naar de mogelijke vergoedingen voor de reiskosten.

Lees meer algemene informatie over de kosten van een behandeling.

Aanmelden voor een verslavingskliniek in Zuid-Afrika

Wil jij ook af van je verslaving en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een behandeling te volgen in Zuid-Afrika? Op Afkickkliniekwijzer.nl vind je klinieken bij jou in de buurt of juist ver weg. Onder deze tekst vind je onze "zoek-tool". Hier vind je gemakkelijk informatie over de beste afkickkliniek die bij jou past. Denk ook eens aan een land dichterbij, en overweeg een afkickkliniek in Portugal.

Informeer direct bij de verslavingskliniek naar de mogelijkheden. Doordat er nauwelijks wachtlijsten zijn kun je snel terecht voor een intakegesprek. Jouw verslavingssituatie wordt tijdens het intakegesprek in kaart gebracht. Ook kun je hier meteen jouw voorkeur uitspreken voor een behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Het is daarnaast raadzaam om contact op te nemen met je huisarts.VIND KLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek in het buitenland.

Nog geen reacties

      Doe mee met de discussie en plaats een reactie