Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Afkickkliniek Zuid Afrika: Steeds vaker kiezen mensen voor professionele klinische behandeling in een prachtige omgeving.

Afkickkliniek Zuid Afrika

Wie het RTL4 programma "Verslaafd" heeft gezien weet het al. Afkicken van een verslaving hoeft tegenwoordig niet meer alleen in Nederland. Afkicken kan tegenwoordig ook in prachtige afkickklinieken zoals in Zuid Afrika. Sterker nog, vaak wordt een behandeling in een buitenlandse afkickkliniek zelfs aangeraden. Hierdoor word je helemaal uit je eigen omgeving weggehaald, waardoor je de verleidingen en de problemen in de privésfeer even helemaal achter je kunt laten. Zo kan jij helemaal werken aan je herstel.

Nederlandse klinieken hebben vaak vestigingen in het buitenland, waaronder in Zuid Afrika. Afkickklinieken in Zuid-Afrika zijn zeer populair bij Nederlanders, onder meer vanwege de goede vluchten naar het land en omdat er geen tijdsverschil is.

Een ander groot voordeel is dat de wachttijden op dit moment veel korter zijn dan bij de meeste Nederlandse klinieken.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Voor snelle opname
in Zuid-Afrika

bel Via Whatsapp
In samenwerking met Cherrywood House

Ok.

Update oktober 2021

 1. In verband met corona zijn veel afkickklinieken in verschillende landen gesloten.
 2. Op dit moment is het wel mogelijk om opgenomen te worden in Zuid-Afrika.

Waarom afkicken in Zuid-Afrika?

Afkickkliniek Zuid Afrika: Weg uit je omgeving

Wanneer je kampt een verslaving en je wil hier vanaf komen, is een klinische behandeling een goede mogelijkheid. Een klinische behandeling in andere leefomgeving doet wonderen voor je herstel. In Nederland blijf je blootgesteld worden aan verleidingen, bij een kliniek in Zuid Afrika heb je dit niet. Ook problemen in de privésituatie kun je veel moeilijker achter je laten. Financiële problemen, ruzie met familie en/of vrienden en natuurlijk de directe verleidingen van je verslaving zijn in Nederland veel dichterbij.

Nederlandse klinieken hebben daarom vaak vestigingen in het buitenland of werken nauw samen met in het buitenland gevestigde verslavingsklinieken. Een ander land, een andere cultuur en de andere gebruiken in Zuid-Afrika zijn de ideale ingrediënten voor een nieuwe start.

Afkickkliniek Zuid Afrika in een prachtige omgeving

Wat kun je verwachten van een behandeling bij een afkickkliniek in Zuid-Afrika?

In de basis is de behandeling niet anders dan bij een kliniek in Nederland. Doordat je echter in een geheel andere omgeving geplaatst bent krijgt het direct een andere lading. Je zult vrijwel de hele dag door bezig worden gehouden met individuele lessen en groepslessen. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika zul je intensieve begeleiding krijgen om de controle over je leven terug te nemen.

Therapie en ontspanning


Naast individuele lessen en groepslessen is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van de therapie. Je kunt hierbij denken aan sportlessen, maar ook dagtochten in dit prachtige stuk van Afrika. Een bezoek aan de Tafelberg in Kaapstad kan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren. Deze excursies zijn niet alleen voor het plezier, maar zijn tevens een belangrijk onderdeel van jouw behandeling.

Slaapplek en voertaal


Vaak heb je een eigen kamer tot je beschikking, alhoewel het bij sommige klinieken in Afrika ook kan gebeuren dat je een kamer moet delen met 2, of soms zelfs meer, personen. Eten doe je altijd gezamenlijk met de hele groep. Nederlandse verslavingsexperts zijn soms ook aanwezig in de Zuid-Afrikaanse afkickklinieken. Toch zul je niet met alleen Nederlanders in de kliniek in Zuid Afrika zitten. Vaak zitten er verslaafden uit diverse landen met verschillende problematiek. De voertaal zal daarom meestal Engels zijn.

Kosten afkickkliniek Zuid Afrika

Zolang er een connectie is tussen de Nederlandse verslavingskliniek en de afkickkliniek in Zuid-Afrika zal de volledige behandeling voor het afkicken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor zul je alleen zelf het wettelijke eigen risico moeten betalen.

Je moet wel rekening houden met de reiskosten. Jouw zorgverzekeraar zal in principe niet de benodigde vliegtickets vergoeden. Als je vragen hebt over vergoedingen en kosten, bel ons dan (het nummer staat in het blauwe blokje).

Lees meer algemene informatie over de kosten van een behandeling.

Aanmelden voor een verslavingskliniek in Zuid-Afrika

Wil jij ook af van je verslaving en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een behandeling te volgen in Zuid-Afrika? Op Afkickkliniekwijzer.nl vind je klinieken bij jou in de buurt of juist ver weg. Onder deze tekst vind je onze "zoek-tool". Hier vind je gemakkelijk informatie over de beste afkickkliniek die bij jou past.

Informeer direct bij de verslavingskliniek naar de mogelijkheden. Doordat er nauwelijks wachtlijsten zijn kun je snel terecht voor een intakegesprek. Jouw verslavingssituatie wordt tijdens het intakegesprek in kaart gebracht. Ook kun je hier meteen jouw voorkeur uitspreken voor een behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Het is daarnaast raadzaam om contact op te nemen met je huisarts.DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Voor snelle opname
in Zuid-Afrika

bel Via Whatsapp
In samenwerking met Cherrywood House
4 reacties
 • Daphne
  22 maart 2021 20:36
  01

  Ik ben verslaafd aan cocaine sinds 4/5 jaar. Het gaf me als enigste rust in mijn hoofd. Nu is duidelijk dat ik ADD heb en last kreeg v veel trauma’s in mijn leven. Ik slik voor de onrust en gedachten quetiapine en dat is echt een cadeautje!! En de eerste weken was het fantastisch en totaal geen behoefte aan coke!! Maar nu is de medicatie wat afgezakt, eenzaamheid en mijn trauma’s weer beetje terug en merk ik dat ik nog steeds behoefte heb om te snuiven. Die worsteling, dat stemmetje wat de hele tijd zegt; haal coke, ga snuiven etc… en het stemmetje wint de laatste tijd weer steeds vaker… ik wil niks liever dan clean zijn en blijven! En ik besef dat ik het niet zelf kan, clean worden.

  Ik ga eerst een maand tot max 8 weken werken bij stichting paard in nood in Spanje. Geen verleidingen, ver van hier, tot mezelf komen, werken en zorgen met/ voor deze getraumatiseerde en verwaarloosde paarden is voor mij soort therapie, paarden waren en zijn mijn lust en mijn leven! De spiegel… maar als ik weer behoefte krijg en moet vechten tegen het stemmetje, de verleidingen als ik weer thuis kom dan kan ik het echt niet zelf en heb ik hulp nodig. Voor de verslaving en mijn add/ trauma’s. En ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden zijn en wellicht op de wachtlijst. Mijn voorkeur gaat uit om naar kliniek in Zuid-Afrika te gaan omdat ik ver weg van hier moet merk ik.

  Ik hoor graag van jullie!

  Groetjes, Daphne

  • Redactie (Emile)
   15 april 2021 09:50
   02

   Hi Daphne, je kunt voor advies altijd bellen met 0202251205 maar we zullen je ook even mailen. Succes!

 • Joham
  8 oktober 2021 21:31
  03

  Moet je Engels kunnen als je er voor kiest om hier af te kicken?

  Vg Johan

  • Redactie (Emile)
   15 oktober 2021 13:04
   04

   Beste Joham, je moet inderdaad wel Engels kunnen omdat behandeling in principe in het Engels plaatsvindt.

Doe mee met de discussie en plaats een reactie