Afkickkliniek Zuid Afrika

Afkickkliniek Zuid Afrika

Wie het RTL4 programma “Verslaafd” heeft gezien weet het al. Afkicken van een verslaving hoeft tegenwoordig niet meer alleen in Nederland. Afkicken kan tegenwoordig ook in prachtige afkickklinieken zoals in Zuid Afrika. Sterker nog, vaak wordt een behandeling in een buitenlandse afkickkliniek zelfs aangeraden. Hierdoor word je helemaal uit je eigen omgeving weggehaald, waardoor je de verleidingen en de problemen in de privésfeer even helemaal achter je kunt laten. Zo kan jij helemaal werken aan je herstel.

Afkickklinieken in Zuid-Afrika zijn zeer populair bij Nederlanders, onder meer vanwege de goede vluchten naar het land en omdat er geen tijdsverschil is.

Een ander groot voordeel is dat de wachttijden op dit moment veel korter zijn dan bij de meeste Nederlandse klinieken.


Update April 2024

 1. Sinds corona zijn de wachttijden voor afkickklinieken in verschillende landen flink opgelopen.
 2. Op dit moment is het wel mogelijk om snel opgenomen te worden in Zuid-Afrika.


Bel nu
020 - 225 1205
(bereikbaar van ma. t/m vrij tussen 07:00 - 22:00 en in het weekend van 13:00 - 17:00)


Waarom afkicken in Zuid Afrika?

Wanneer je kampt een verslaving en je wil hier vanaf komen, is een klinische behandeling een goede mogelijkheid. Een klinische behandeling in andere leefomgeving doet wonderen voor je herstel. In Nederland blijf je blootgesteld worden aan verleidingen, bij een kliniek in Zuid Afrika heb je dit niet. Ook problemen in de privésituatie kun je veel moeilijker achter je laten. Financiële problemen, ruzie met familie en/of vrienden en natuurlijk de directe verleidingen van je verslaving zijn in Nederland veel dichterbij.

Een ander land, een andere cultuur en de andere gebruiken in Zuid-Afrika zijn de ideale ingrediënten voor een nieuwe start.

Afkickkliniek Zuid Afrika in een prachtige omgeving

Wat kun je verwachten van een afkickkliniek in Zuid-Afrika?

Vergeleken met Nederlandse klinieken, zijn de klinieken in Kaapstad en Johannesburg veel meer gericht op het oplossen van het onderliggende probleem van jouw verslaving. In Nederland is het beleid meestal meer gericht op het werken aan de specifieke verslaving.

. Doordat je in een geheel andere omgeving geplaatst bent krijgt het direct een andere lading. Je zult vrijwel de hele dag door bezig worden gehouden met individuele lessen en groepslessen. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika zul je intensieve begeleiding krijgen om de controle over je leven terug te nemen.

Therapie en ontspanning

Naast individuele lessen en groepslessen is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van de therapie. Je kunt hierbij denken aan sportlessen, maar ook dagtochten in dit prachtige stuk van Afrika. Een bezoek aan de Tafelberg in Kaapstad kan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren. Deze excursies zijn niet alleen voor het plezier, maar zijn tevens een belangrijk onderdeel van jouw behandeling.

Slaapplek en voertaal

Vaak heb je een eigen kamer tot je beschikking, alhoewel het bij sommige klinieken in Afrika ook kan gebeuren dat je een kamer moet delen met iemand anders. Eten doe je altijd gezamenlijk met de hele groep. Nederlandse verslavingsexperts zijn soms ook aanwezig in de Zuid-Afrikaanse afkickklinieken. Toch zul je niet met alleen Nederlanders in de kliniek in Zuid Afrika zitten. Vaak zitten er verslaafden uit diverse landen met verschillende problematiek. De voertaal zal daarom meestal Engels zijn.


Kosten afkickkliniek Zuid Afrika

Het hangt van je persoonlijke situatie en van je verzekeraar af of de behandeling wordt vergoed. Je moet wel rekening houden met het Eigen Risico en de reiskosten. Jouw zorgverzekeraar zal in principe niet de benodigde vliegtickets vergoeden. Als je vragen hebt over vergoedingen en kosten, bel dan met het nummer in het blauwe blokje.

Lees meer algemene informatie over de kosten van een behandeling.


Kosten privé kliniek Zuid-Afrika

De kosten voor een privé kliniek in Zuid-Afrika zijn internationaal gezien relatief laag. Dit komt doordat de kosten zoals de lonen en de huur in dit land een stuk lager liggen dan in bijvoorbeeld Nederland.

Natuurlijk zitten er wel prijsverschillen tussen de klinieken. Een luxe particuliere Zuid-Afrikaanse verslavingskliniek kan zo €600 per dag kosten, maar je kunt ook al terecht voor €200 per dag. Daarvoor krijg je dan naast de overnachtingen, 3 maaltijden per dag en behandeling op maat.


Aanmelden voor een verslavingskliniek in Zuid-Afrika

Wil jij ook af van je verslaving en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een behandeling te volgen in Zuid-Afrika? Bel het nummer op de site voor meer informatie. Opname in een privé afkickkliniek behoort ook tot de mogelijkheden als je snel hulp wil bij je probleem. Je kunt dan soms al dezelfde dag nog in het vliegtuig zitten.

Wat we bij Afkickliniekwijzer horen is dat veel mensen kiezen voor een afkickkliniek in Zuid-Afrika omdat de wachttijden op dit moment (laatste update: April 2024) in Nederland oplopen tot 3-4 maanden, terwijl de wachttijden in Zuid-Afrika vele malen korter zijn. Hiernaast vinden veel mensen het prettig dat de behandelingen in Afrika over het algemeen meer gericht zijn op het onderliggende alcohol, drugs of – middelenprobleem.

4 reacties
 • Daphne
  22 maart 2021 20:36
  01

  Ik ben verslaafd aan cocaine sinds 4/5 jaar. Het gaf me als enigste rust in mijn hoofd. Nu is duidelijk dat ik ADD heb en last kreeg v veel trauma’s in mijn leven. Ik slik voor de onrust en gedachten quetiapine en dat is echt een cadeautje!! En de eerste weken was het fantastisch en totaal geen behoefte aan coke!! Maar nu is de medicatie wat afgezakt, eenzaamheid en mijn trauma’s weer beetje terug en merk ik dat ik nog steeds behoefte heb om te snuiven. Die worsteling, dat stemmetje wat de hele tijd zegt; haal coke, ga snuiven etc… en het stemmetje wint de laatste tijd weer steeds vaker… ik wil niks liever dan clean zijn en blijven! En ik besef dat ik het niet zelf kan, clean worden.

  Ik ga eerst een maand tot max 8 weken werken bij stichting paard in nood in Spanje. Geen verleidingen, ver van hier, tot mezelf komen, werken en zorgen met/ voor deze getraumatiseerde en verwaarloosde paarden is voor mij soort therapie, paarden waren en zijn mijn lust en mijn leven! De spiegel… maar als ik weer behoefte krijg en moet vechten tegen het stemmetje, de verleidingen als ik weer thuis kom dan kan ik het echt niet zelf en heb ik hulp nodig. Voor de verslaving en mijn add/ trauma’s. En ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden zijn en wellicht op de wachtlijst. Mijn voorkeur gaat uit om naar kliniek in Zuid-Afrika te gaan omdat ik ver weg van hier moet merk ik.

  Ik hoor graag van jullie!

  Groetjes, Daphne

  • Redactie (Emile)
   15 april 2021 09:50
   02

   Hi Daphne, je kunt voor advies altijd bellen met 0202251205 maar we zullen je ook even mailen. Succes!

 • Joham
  8 oktober 2021 21:31
  03

  Moet je Engels kunnen als je er voor kiest om hier af te kicken?

  Vg Johan

  • Redactie (Emile)
   15 oktober 2021 13:04
   04

   Beste Joham, je moet inderdaad wel Engels kunnen omdat behandeling in principe in het Engels plaatsvindt.

Doe mee met de discussie en plaats een reactie

bel Bel ons voor advies