Afkickklinieken in Portugal

In alle rust (en veel privacy) herstellen in een verslavingskliniek in Portugal

Afkickkliniek in Portugal

Tegenwoordig kiezen steeds meer verslaafden voor een behandelingstraject in het buitenland. Het grote voordeel hiervan is dat je helemaal uit je eigen omgeving wordt weggehaald.

De dagelijkse verleidingen worden hierbij zoveel mogelijk weggenomen en het helpt om zorgen over de financiën of problemen met familie en vrienden even helemaal achter je te laten. Zo kun jij je richten op je eigen herstel. Via een afkickkliniek in Nederland kun je terechtkomen bij klinieken in het buitenland, waaronder in Portugal.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Voor snelle opname
in Zuid-Afrika

bel Via Whatsapp
In samenwerking met Cherrywood House

Ok.

Update oktober 2021

  1. In verband met corona zijn veel afkickklinieken in verschillende landen gesloten.
  2. Op dit moment zijn er nog wel mogelijkheden in Portugal.

Waarom afkicken in Portugal?


Geen wachtlijsten
Voor een behandeling in een verslavingskliniek in Portugal bestaan nauwelijks wachtlijsten. Na je intakegesprek kun je meestal zeer snel starten met je behandeling.

Taal: Niet Portugees, maar Engels en Nederlands
Je hoeft geen Portugees te kunnen spreken in de verslavingskliniek. Vanwege de diverse nationaliteiten zal de voertaal Engels zijn. Ook is de kans groot dat er Nederlandse specialisten zijn die je behandeling begeleiden. Vraag het voor de zekerheid na bij de kliniek waar je interesse in hebt.

Omgeving: Afgezonderd en rustig
Excursies zijn vaak ook onderdeel van het behandelplan. Wat dat betreft zit je in Portugal zeker goed dankzij het mediterrane klimaat en de vele historische gebouwen en ruige natuur. De verslavingsklinieken zelf liggen meestal behoorlijk afgelegen, zodat je optimaal in alle rust en privacy kunt herstellen.

Wil je graag in Portugal afkicken?
Geef dit dan duidelijk aan tijdens het intakegesprek. Alhoewel Portugal nu relatief niet zo ver weg is van Nederland, moet je er rekening mee houden dat je terecht komt in een geheel andere omgeving. Voordeel: Je kunt je zorgen in Nederland achter je laten en je krijgt alle ruimte om te werken aan je herstel.

Hoezo kun je ook in Portugal terecht?
Verslavingsklinieken in Nederland werken vaak samen met klinieken in het buitenland. Soms hebben ze zelfs een eigen vestiging in een ander land. Dit betekent dat je als Nederlander ook relatief makkelijk in het buitenland een verslavingstraject kunt volgen.

Wil je afkicken in Portugal?
Wanneer de verslavingskliniek in Portugal een connectie heeft met een Nederlandse verslavingskliniek wordt de volledige behandeling door de zorgverzekeraar betaald. De klinieken in Portugal die op AfkickkliniekWijzer staan hebben bijna altijd zo'n connectie.

Bijkomende kosten
De behandeling wordt meestal volledig vergoed, maar let op: je moet vaak zelf het vervoer naar Portugal betalen. Gelukkig zijn de vliegtickets naar Portugal tegenwoordig erg betaalbaar. Daarnaast heb je te maken met het eigen risico van de zorgverzekeraar.

Met wie zit je samen in de kliniek?

Meestal zit je niet met alleen maar Nederlanders in een afkickkliniek. Je zult in Portugal mensen van diverse nationaliteiten aantreffen. De voertaal is dan ook Engels, net zoals bij de meeste verslavingsklinieken in Zuid-Afrika. Een perfecte beheersing van de taal wordt trouwens niet van je verwacht.

Qua kamers verschilt het per kliniek. Soms heb je een eigen kamer tot je beschikking, soms deel je deze met één of meerdere personen. Veel tijd zul je echter niet op je kamer doorbrengen, want je zult de hele dag beziggehouden worden met individuele sessies en groepssessies. Ook ontspanning is belangrijk, daarom ga je ook regelmatig sporten of deelnemen aan excursies.

Aanmelden voor een verslavingskliniek in Portugal

Wil jij ook af van je verslaving en ben je benieuwd naar wat er mogelijk is om een behandeltraject in te gaan in Portugal? Op Afkickkliniekwijzer.nl vind je klinieken die je kunnen helpen. Gebruik daarvoor onze "zoek-tool". Gebruik hiervoor de link onder aan deze pagina. Je kunt bij de kliniek infomeren naar de opties.

Belangrijk: Neem contact op met je huisarts. Bespreek je probleem met hem of haar. De huisarts kan je verder helpen je verslaving aan te pakken.VIND KLINIEK

Gebruik onze zoek-tool

Vind een afkickkliniek in het buitenland.

Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie