Afkickklinieken in Portugal

In alle rust (en veel privacy) herstellen in een verslavingskliniek in Portugal

Afkickkliniek in Portugal

Denk je aan een afkickkliniek in Portugal? Wij leggen je uit wat de voor- en nadelen zijn en wat er allemaal komt kijken bij een behandelingstraject in het buitenland.

Om met de voordelen te beginnen: bij een verblijf verder van huis wordt je helemaal uit je eigen omgeving weggehaald. De dagelijkse verleidingen worden hierbij zoveel mogelijk weggenomen en het helpt om zorgen over de financiën of problemen met familie en vrienden even helemaal achter je te laten. Zo kun jij je richten op je eigen herstel.

DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?

Bel voor advies

bel 020 - 532 0030
Ma-Vrij van 08:00 - 21:00
Za-Zo 12:00 - 17:00

Ok.

Update juni 2022

  1. In verband met corona zijn veel afkickklinieken in verschillende landen gesloten.
  2. Op dit moment is het wel mogelijk om opgenomen te worden in Portugal.

Bel nu
020 - 225 1205
(bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 21:00 en in het weekend van 12:00 - 17:00
Waarom afkicken in Portugal?


Wachtlijsten
Voor een behandeling in een verslavingskliniek in Portugal zijn meestal wel wachtlijsten, die over het algemeen korter zijn dan bij Nederlandse klinieken. De wachtlijsten in landen zoals Zuid-Afrika zijn vaak dan weer wel een stuk korter dan in Portugal

Taal: Niet Portugees, maar Engels en Nederlands
Je hoeft bij sommige instellingen geen Portugees te kunnen spreken. Vanwege de diverse nationaliteiten zal de voertaal meestal Engels zijn. Ook is de kans groot dat er Nederlandse specialisten zijn die je behandeling begeleiden. Vraag het voor de zekerheid na bij de kliniek waar je interesse in hebt.

Omgeving: Afgezonderd en rustig
Excursies zijn vaak ook onderdeel van het behandelplan. Wat dat betreft zit je in Portugal zeker goed dankzij het mediterrane klimaat en de vele historische gebouwen en ruige natuur. De verslavingsklinieken zelf liggen meestal behoorlijk afgelegen, zodat je optimaal in alle rust en privacy kunt herstellen.

Wil je graag in Portugal afkicken?
Geef dit dan duidelijk aan tijdens het intakegesprek. Alhoewel Portugal nu relatief niet zo ver weg is van Nederland, moet je er rekening mee houden dat je terecht komt in een geheel andere omgeving. Voordeel: Je kunt je zorgen in Nederland achter je laten en je krijgt alle ruimte om te werken aan je herstel.

Kun je ook in Portugal terecht?
Verslavingsklinieken in Nederland werken vaak samen met klinieken in het buitenland. Soms hebben ze zelfs een eigen vestiging in een ander land. Dit betekent dat je als Nederlander ook relatief makkelijk in het buitenland een verslavingstraject kunt volgen.

Wil je afkicken in Portugal?
Afkicken in het buitenland is in veel gevallen mogelijk via de verzekering. Of dit in jouw geval zo is, hangt af van je persoonlijke situatie en waar je verzekerd bent. Bel het nummer in de blauwe box voor meer informatie.

Bijkomende kosten
De behandeling wordt - mits goedgekeurd door de verzekering - in principe volledig vergoed, maar let op: je moet vaak zelf het vervoer naar Portugal betalen en ook betaal je meestal een eigen bijdrage voor bijvoorbeeld het intakegesprek. Daarnaast heb je te maken met het eigen risico van de zorgverzekeraar.

Met wie zit je samen in de kliniek?

Meestal zit je niet met alleen maar Nederlanders in een afkickkliniek. Je zult in Portugal mensen van diverse nationaliteiten aantreffen. De voertaal is dan ook Engels. Een perfecte beheersing van de taal wordt trouwens niet van je verwacht.

Qua kamers verschilt het per kliniek. Soms heb je een eigen kamer tot je beschikking, soms deel je deze met één of meerdere personen. Veel tijd zul je echter niet op je kamer doorbrengen, want je zult de hele dag beziggehouden worden met individuele sessies en groepssessies. Ook ontspanning is belangrijk, daarom ga je ook regelmatig sporten of deelnemen aan excursies.

Aanmelden voor een verslavingskliniek in Portugal

Wil jij ook af van je verslaving en ben je benieuwd naar wat er mogelijk is om een behandeltraject in te gaan in Portugal? Bel het nummer aan de zijkant in het blauwe vakje.Nog geen reacties

Doe mee met de discussie en plaats een reactie