Je kunt je op verschillende manieren laten behandelen. Bij een interne behandeling zijn de beste resultaten te boeken.
Welke behandelingsmogelijkheden zijn er eigenlijk?
Een verslaving behandelen kan op vele verschillende manieren. Je kunt online proberen om van je verslaving af te komen, ook zelfhulpgroepen is een optie.
Reguliere verslavingsklinieken bieden ook uitstekende hulp: Ze hebben veel ervaring, kennen verschillende behandelmethodes en opname in een kliniek wordt vergoed door de basisverzekering. Ook zijn er klinieken met een christelijke of spirituele insteek.
DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?
Bel voor advies
Bereikbaar tot 17:00 uur
Binnenkort zetten we hier een afkickkliniek in de spotlight.
DIRECT IEMAND AAN DE LIJN?
Bel voor advies
Bereikbaar tot 17:00 uur
Welke behandeling past bij mij?
Dit verschilt erg per situatie. Voor beginnende verslavingsproblemen kan online hulp of de zelfhulpgroepen soms voldoende zijn. Echter is hier minder (persoonlijke) aandacht voor de achterliggende problemen.
Voor langdurige verslavingen is een reguliere verslavingskliniek meestal de juiste oplossing. Tijdens een intake-gesprek worden de verschillende mogelijkheden besproken. Hier kun jij als verslaafde samen met de professionals de juiste behandeling voor jouw problemen bespreken.
Help jezelf of iemand anders!
Denk je dat je hulp nodig hebt? Schakel dan professionals in.
Ik ben 6 jaar verslaafd aan diazepam, ben aan het afbouwen en zit nu op 0 me per dag sinds 3 dagen. Voel me verschrikkelijk. Wordt opgenomen bij vnn en hoop dat die mij ook met mijn enorme achterliggende problemen kunnen helpen. Ben apathisch en kom tot niks.
Mijn gevoel voor mijn partner is ook weg en ben heel bang dat dat niet meer terugkomt. Woon sinds 5 maanden samen en ging vanaf het begin al mis. Kan niet wennen aan samen wonen en aan nieuwe woonplaats. Was wel verliefd op haar toen ik nog op mezelf woonde. Zie er geen gat meer in. Ben ook depressief denken ik. Zij is een geweldige vrouw die alles voor me over heeft maar voel niks meer.
Niks is meer leuk. Zit enorm diep in de put. Hoop dat ik zsm opgenomen kan worden om aan mijn problemen te werken. Kan mijn gevoel voor mijn partner terugkomen. Merk ook dat ik helemaal naar binnen gekeerd ben en rondjes in mijn hoofd draai.
Hoi. Wat ontzettend vervelend voor je dat je je zo voelt. Heel herkenbaar! Ik ben helaas zwaar terug gevallen in mijn verslaving, na wel een aantal jaren clean geweest. Hoe uitzichtloos dat niks gevoel ook lijkt, het gaat over, meestal na een maand of drie merk je dat je weer iets leuk kan vinden, het gaat heel geleidelijk. Er staat een filmpje op internet van Els Noorlander, Kliniek Aruba, meen ik. Zij is psychiater bij De Loodds kliniek vlakbij Rotterdam. Zij legt heel goed uit hoe hersenen werken. Misschien dat je er wat aan hebt, om te begrijpen wat er met je gebeurt tijdens het afkicken en erna. Sterkte!
Ik ben al meer dan 30 jaar verslaafd aan hero en coke, nu gebruik ik voor de hero methadon en heb in 4 maanden 1 keer coke gebruikt. Ik vind dat voor mijn doen een hele prestatie. Vooral dat ik er achter ben gekomen dat het gebruik van coke niet meer zo is als wat ik gewend ben, dus dat het mij niets meer doet en dus geen geld meer ervoor hoeft uit te geven.
Nu ben ook al een tijd bezig om van de metha af te komen maar dat blijk niet zo makkelijk te zijn, want na 5 dagen gestopt te zijn met het innemen moest ik toch weer toegeven. Ik ben niet van plan om mijn hele leven ermee door te gaan, vandaar dat ik het op deze manier wil proberen. Het zou leuk zijn als ik iemand kan vinden die mij hier in Den Haag wegwijs zou kunnen maken.
Waarom moet er per se altijd een diagnose worden gesteld die je voor de rest van je leven meedraagt als jongere?! Blijkbaar krijg je de kosten in de afkickkliniek zonder die diagnose niet vergoed. Wat nu als je, zoals ik, verslaafd aan alcohol bent geworden door vaak met anderen, zoals hockeyteamgenoten, vrienden, te drinken en verder niets? Ik wil helemaal geen diagnose als voorwaarde voor vergoeding van de kosten. Wat nu? Kan ik nergens af kicken als ik niet aan zo’n diagnose meewerk? Ik wil niet in een hokje.
Beste Chris, dan zou je kunnen overwegen om online verslavingshulp te zoeken of bij een verslavingspsycholoog een behandeling te starten die jezelf volledig moet betalen. Dan is er geen diagnose nodig.