Ponypacks

Wat zijn ponypacks of snowseal?

Een ponypack of snowseal is de naam van de envelopjes waar poedervormige drugs zoals cocaïne vaak in verpakt zit. Deze envelopjes, ook wel packs of seals genoemd, zijn gemaakt uit versterkt en vetvrij papier dat eenvoudig kan worden gevouwen tot een klein envelopje, om drugs (vaak in poedervorm) veilig in te bewaren. Een dealer verkoopt meestal drugs die al in een envelopje zit.


Wat is een ponypack?

Een ponypack, ook wel snowseal genoemd, is een speciaal soort envelopje dat gebruikt wordt om drugs te bewaren. Het is vierkant van vorm en gemaakt van vetvrij papier, waardoor het geschikt is om substanties in te bewaren.


Waar komt de naam pony pack vandaan?

De naam pony pack verwijst naar de afbeelding op het papiertje, een pony. Omdat het papier bedoeld is om tot een envelopje op te vouwen voor het opbergen van drugs, en dus een ‘pakketje’ creëert, wordt hiervoor het Engelse woord pack gebruikt. Sommige mensen zeggen echter het Nederlandse pony ‘pak’.


Wat is het verschil tussen een ponypack of snowseal?

Het enige verschil tussen een ponypack of snowseal is de afbeelding die op het papiertje gedrukt staat. Bij een ponypack staat meestal de afbeelding van een pony op het papier, terwijl een snowseal de afbeelding van een zeehond gebruikt. De twee producten zijn verder identiek aan elkaar. Soms worden papiertjes wel verkocht met voorgedrukte vouwlijnen, maar het materiaal blijft altijd hetzelfde.


Waar worden ponypacks voor gebruikt?

Ponypacks worden gebruikt voor het bewaren van drugs. Dankzij het vetvrije, versterkte papier kan iemand makkelijk een envelopje vouwen waardoor er geen of weinig vocht en andere viezigheid bij de drugs kan komen. Dealers maken vaak gebruik van ponypacks om drugs in kleine verpakkingen makkelijk en veilig te distribueren.


Welke drugs worden er in ponypacks bewaard?

In ponypacks worden vooral poedervormige drugs bewaard, zoals cocaïne en speed. Fijne poeders kunnen namelijk soms makkelijk uit andere verpakkingen vallen, zeker wanneer ze in kleine hoeveelheden worden bewaard. Het vetvrije papier, dat in een klein envelopje wordt gevouwen, helpt om de drugs veilig te bewaren. Ponypacks kunnen ook worden gebruikt voor andere drugs van een klein formaat.


Veelgestelde vragen over ponypacks

Hoeveel gram zit er in een pony pack?

Er zit meestal tussen de 0,5 gram en 2 gram aan drugs in een pony pack. Pony packs komen zowel in klein als groot formaat voor, waardoor de hoeveelheid gram kan verschillen.

Waarom zit coke in een envelop?

Coke zit in een envelop om de drugs veilig te bewaren (bijvoorbeeld tegen vocht) en eenvoudig te openen en te sluiten bij gebruik.

Waar zijn ponypacks van gemaakt?

Ponypacks zijn gemaakt van versterkt, vetvrij papier in de vorm van een vierkant.

bel 020 - 532 0030

Ma-Vrij van 07:00 - 22:00