Nieuws

Snel een kliniek in de buurt vinden

01

mrt 2019

Boekrecensie: ‘Het Oordeel Voorbij’

Geschreven door / in Nieuws / Nog geen reacties

“De tijd was er klaar voor en ik moest ze het nu vertellen.”

Boekrecensie: "Het oordeel voorbij" van Silvia Rikmanspoel

Boekrecensie: Silvia Rikmanspoel

In dit zeer persoonlijke boek maakt de 47-jarige Silvia Rikmanspoel uit Twente de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ze had een moeilijke jeugd. Als kind groeide ze op met een depressieve moeder. Silvia ontwikkelde de eetstoornis en kampte met boulimia nervosa van haar veertiende tot haar veertigste jaar.

Ze noemt de ziekte haar metgezel, die jarenlang met meereisde op haar levenspad. Na de 900km lange pelgrimstocht wist ze haar “stille vriend” voorgoed achter haar te laten. Tijdens haar voettocht blikt ze terug op haar verleden en kijkt ze – met positieve blik - vooruit.

17 mei. Wandeldag 17

“Ik heb me voorgenomen het vandaag het rustig aan te doen en niet verder dan Shahagún te gaan. Het centrum schijnt mooi te zijn. Al vrij snel nader ik het plaatsje en ik twijfel. Altijd weer die twijfel. Wat wil ik nu: blijf ik of ga ik verder?”

Om met haar thuissituatie om te kunnen gaan, vond ze als tiener troost in eten en dit resulteerde in de verwoestende eetstoornis boulimia nervosa. Een ziekte die ze in stilte heeft meegedragen. Na jarenlang zwijgen en verstoppen is ze 10 jaar geleden gaan praten over haar verleden als KOPP Kind.

Door het uiten van haar gevoel en het herbeleven van ervaringen, kon ze haar verleden een plek geven en kwam uiteindelijk het besef dat ze het overeten niet meer nodig had.

Opeens was er een wil en een weg. Een weg naar herstel. Stap voor stap heeft ze op eigen kracht en in stilte haar eetpatroon aangepast. In ‘Het Oordeel Voorbij’ beschrijft ze openhartig over haar onzekerheid, eenzaamheid en angsten. Maar ook over het overwinnen en afscheid nemen van de boulimia nervosa tijdens de tocht naar Santiago van zo’n 900 km.

“Dit is voor mij het moment geweest dat ik de moed bij elkaar heb geraapt om Sanne en Kas voor het eerst over mijn eetstoornis te vertellen. Niet eerder had zich dit moment zo duidelijk aangekondigd. De tijd was er klaar voor en ik moest ze het nu vertellen.”

Met het delen van haar verhaal wil ze aandacht vragen voor het KOPP Kind en voor eetstoornissen. ‘Het Oordeel Voorbij’ bevat thema’s en levenslessen die voor ieder herkenbaar zijn. Het is ”een zoektocht naar mijzelf die raakt aan het zoeken van velen”, zoals ze zelf schrijft.


Wil jij dit boek graag lezen? We verloten een exemplaar van ‘Het oordeel voorbij’ onder onze bezoekers. Maak kans op het boek door een e-mail te sturen naar: info@afkickkliniekwijzer.nl. Zet in het onderwerp: Verloting.

Selecteer via welke sociale media je deze pagina wil delen:

30

jan 2018

Google stopt advertenties voor verslavingsklinieken

Geschreven door / in Nieuws / Nog geen reacties

 

———— PERSBERICHT  ————


 

Google stopt advertenties voor verslavingsklinieken

 
Hulpzoekende komt door Adwords-campagnes niet direct op de juiste website terecht.
 
Amsterdam – Schimmige constructies in de wereld van afkickklinieken en online marketing hebben Google doen besluiten om een tijdelijke stop in te stellen op Adwords-advertenties voor de verslavingssector. Adwords zijn gesponsorde links die als eerste (bovenaan) zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Mensen die op zoek waren naar een afkickkliniek kwamen niet op een website van een echte kliniek terecht, maar op een marketingwebsite. Mogelijk hebben mensen zo niet de juiste hulp gekregen. Ondertussen verdiende Google er miljoenen euro’s mee.

 

Hoe werkt het

Mensen die lijden aan een alcohol- of drugsverslaving en naar hulp zoeken via de populaire zoekmachine, kwamen via de advertenties op websites van online marketingbureaus terecht. Zo’n  website wekt de suggestie dat het om een echte afkickkliniek gaat, maar in werkelijkheid wordt alleen informatie van de klant verzameld die meteen wordt doorverkocht. De afkickkliniek met de diepste zakken krijgt de gegevens in handen.

 

Websites verdienen tot wel 20.000 dollar per doorverwijzing

Onderzoek heeft uitgewezen dat sommige afkickklinieken tot wel 270 dollar per klant betalen aan websites die een potentiële klant doorverwijzen. Het gaat hier een eerste doorverwijzing. Schrijft de patiënt zich daadwerkelijk in voor een behandeling, dan kan dit bedrag oplopen tot een maandelijks bedrag van 20.000 dollar per patiënt.
De marketingbedrijven stellen de Adwords-advertentie op. Dit zijn dure advertenties omdat het om een competitieve markt gaat. Google verdient er dus goed aan. Voor de patiënt is het niet altijd duidelijk hoe de constructie in elkaar steekt, laat staan hoeveel geld er achter zijn of haar rug om wordt verdiend. Er kunnen situaties voordoen waardoor de patiënt mogelijk niet de meest passende hulp ontvangt. Hij komt terecht komt bij de (privé-)kliniek die het meeste geld heeft betaald.

 

Google belooft beterschap

Naar aanleiding van het onderzoek heeft Google beterschap beloofd en is het bedrijf actief bezig geweest om deze vorm van doorverwijzingen te verbieden. In de Verenigde Staten staat dit bekend als ‘patient brokering’ en is in grote delen van het land verboden. Sinds september is Google ook gestopt in het Verenigd Koninkrijk, door een advertentieverbod voor de hele sector in te stellen. De techgigant is echter van plan om nu een wereldwijd verbod in te stellen op Adwords-campagnes  voor de verslavingssector.
 


Algeheel verbod op zoekmachinemarketing voor de verslavingssector

Het algehele verbod op zoekmachinemarketing voor de verslavingssector is niet alleen van invloed op schimmige bedrijven die grote bedragen per doorverwijzing binnenkrijgen. Ook voor afkickklinieken die hun online vindbaarheid proberen te verhogen kan dit gevolgen hebben, omdat ze geen Google advertenties meer kunnen kopen. Dit kan voor de Nederlandse verslavingsklinieken die actief zijn op het internet ook grote consequenties hebben.

 
Paul Jansen van Afkickkliniekwijzer.nl: “De tijdelijke opschorting van Adwords-advertenties in de verslavingsbranche wordt volgens Google zelf wereldwijd uitgerold. Dit kan grote consequenties hebben voor afkickklinieken in Nederland, die een groot deel van hun advertentiebudget besteden aan Adwords-advertenties.
 
Voor deze klinieken is het zaak om hun SEO (zoekmachineoptimalisatie) op orde te hebben zodat ze ook gevonden worden in de gewone Google zoekresultaten. Google lijkt het specifiek voorzien te hebben op doorverwijzers die geen meerwaarde bieden en mensen slechts doorsturen naar een kliniek in ruil voor een aanbrengvergoeding.
 
Met Afkickkliniekwijzer.nl verwachten wij door deze maatregel juist meer bezoekers op ons platform. Wij bieden een overzicht van afkickklinieken en de bezoeker kan zelf afweging maken welke kliniek het beste bij hem of haar past. Voor de duidelijkheid, wij zijn een onafhankelijke website: Wij worden niet betaald door een afkickkliniek als een bezoeker via ons komt.”

 

———————————————————————————————————————

Over Afkickkliniekwijzer.nl

Afkickkliniekwijzer.nl is een onafhankelijk platform met informatie over verslavingen. Daarnaast biedt de website een compleet overzicht van Nederlandse afkickklinieken. Bezoekers krijgen op toegankelijke wijze uitleg over de meest uiteenlopende verslavingen en AfkickkliniekWijzer helpt de gebruiker een keus te maken uit de diverse (Nederlandse) klinieken.
 

Andere media over advertentiestop

https://techcrunch.com/2018/01/07/google-cancels-uk-ads-from-shady-rehab-clinic-referrers-already-banned-in-us/
https://finance.yahoo.com/news/google-temporarily-bans-addiction-center-025023282.html
https://www.thetimes.co.uk/edition/news/google-makes-millions-from-plight-of-addicts-vwkzhwtcv
 

Selecteer via welke sociale media je deze pagina wil delen:


Over dit kliniekenoverzicht

In het bovenstaande overzicht vind je een ruime keuze aan afkickklinieken in Nederland en in het buitenland. Dit is geen rangschikking. De klinieken worden willekeurig weergegeven en verschillen per bezoek aan de site. Afkickkliniekwijzer biedt naast dit kliniekenoverzicht ook veel informatie over verslaving, bijvoorbeeld over verslaving aan eten, het afkicken van drugs en acute opname in een afkickkliniek.